Fotó: fotolia.com

Kézápolás felsőfokon

Korábban az a mondás járta, hogy egy nő korát le lehet olvasni a kezéről. Manapság azonban a nők már megtarthatják maguknak ezt a titkot. Kis odafigyeléssel és megfelelő ápolással az idő nyomait egyszerűen eltüntethetjük. Korábban az öregségi foltok ellenében bevethető kozmetikai lehetőségeket vettük górcső alá az abráziós lehetőségektől kezdve, egészen a camouflage-ig. Most bemutatunk egy lazító, kényeztető kézápolást.
Gondoskodjunk időben

Az lenne a legjobb, ha a kezet már fiatal korban óvnánk a sok napsütéstől. A magas faktorszámú fényvédelem mindig jó választás.

Kézápoláshoz mindenféle bőrápoló terméket használhat, amennyiben megfelelnek az igényeknek. Fontos, hogy semmi esetre se használjon olyan krémet, ami ragadós filmréteget hagy a bőrön. Otthoni használatra ajánljon vendégeinek azonnal beszívódó, nem zsíros krémet, vagy habot, ami kellemes érzetet hagy hátra a bőrön.

Kényeztető program

Mit kínálhat Ön a szalonjában? Biztos kezdet a kézpakolás, amit nagyobb ráfordítás nélkül, a kezelések előtt, vagy közben kínálhat vendégeinek.

Tipp: Ajándékozzon vendégeinek pl. születésnapra, karácsonyra, vagy Valentin napra kézpakolásra szóló utalványt.

A kézpakolást gyorsan elkészítheti. Egyszerűen keverjen össze arcmaszkot vagy tápanyagokban gazdag krémet, kiváló minőségű olajat, valamint egy kevés zselét, majd töltse egy szép tálkába. Az illóolaj kiválasztásakor engedjen szabad teret a fantáziájának: használjon az évszakhoz illőt, válassza a vendég kedvenc illatát, vagy találjon ki egy szlogent, és keressen ahhoz illő illóolajat.

Egy ápoló ceremónia menete

Frissítő spray-vel fújja be vendége kezét, majd egy puha lapos ecsettel vigye fel a kézpakolást. Ügyeljen arra, hogy az ujjhegyekre, és az ujjközökre is jusson elegendő mennyiségű anyag. Az így előkészített kézre ezután húzzon műanyag zacskót, végül pedig egy frottírkesztyűt. A pakolást hagyja vendége kezén pl. lábápolás, kozmetikai kezelés, vagy szempilla felhelyezése közben.

A minimum 15 perces hatóidő után kozmetikai kendővel törölje le a pakolás maradékát. A pakolás felvitele előtt peelinget is elvégezhet, igen praktikus lehet vízben oldódó peelingszemcséket használni. További extra szolgáltatás lehet a kézmasszázs (minimum 10 perces). Ne felejtse el: az ápolt kéz a nők és a férfiak névjegye. Ha ügyes, vendégei hálásak lesznek Önnek, és újra visszatérnek.

 

A KÉZMASSZÁZS MENETE

■ Mindig egy megnyugtató fogással kezdjen

■  Egészen a könyékig simítsa végig a kart. A jobb és bal kert felváltva, legalább háromszor

■ A kézhátat hüvelykujjal, köröző mozdulatokkal masszírozza

■ Simítsa végig a kézhátat és az ujjakat, majd óvatosan húzkodja ki őket

■ Jobbra és balra is mozgassa meg az ujjakat. A tenyeret két hüvelykujjal, finom nyomással, kifelé haladva masszírozza

■ Végül alkalmazza újra a megnyugtató fogást

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?