Konferencia stílusosan

„Lash&Brow Style Show 2017” címmel tartott szakmai konferenciát az Xtreme Lashes és a Neyes Brows Hungary tulajdonosa, Horvat Krisztina. A workshop témája a „A stílus, mint önkifejezés” volt, ennél fogva a meghívottak névsorából nem maradhatott ki Magyarország legismertebb és legelismertebb stílus- és divat-szakírója: Schiffer Miklós. A műsort a bájos, örökké mosolygós Ördög Nóri vezényelte, s az „ízlésformáló guru” tanácsai mellett, szakmai előadások és bemutató színesítette a programot (x)

Az Xtreme Lashes luxus szempilla-hosszabbító márka és a Neyes Brows professzionális szemöldök-formázó hazai tulajdonosa, Horvat Krisztina évek óta szélmalom harcot vív a harsány pillák és a felemás szemöldökök „megalkotóival”. Képzésein – legyen az szempilla-építés, vagy szemöldökformázás – rendre hangsúlyozza tanítványainak a báj megtestesítőjének tartott színésznő, Audrey Hepburn szavait: „Az elegancia az egyetlen szépség, ami sosem halványul.” Ars poetica-ját szem előtt tartva, a természetes női szépség megtartására oktatja stylistjait.

A tavasz közepén nem mindennapi környezetben – a festői panorámájú Sofitelben – tartott workshop Kriszta szívügye volt, a szakmai előadása mellett, stílusteremtő, üzleti és kommunikációs tréningben is részesültek a hallgatók:

– Mit is nevezünk stílusnak, illetve stílusosnak? Nehéz lenne körülírni, hiszen mint sok minden más, ez is rendkívül szubjektív. Abban talán egyetérthetünk, hogy a harmónia, az önazonosság, illetve az esztétikum mind a stílussal kéz a kézben járó fogalmak. A megjelenés, a stílus fontos eszköz az üzleti életben, mindannyian naponta tapasztaljuk a hatását. De vajon ismerjük-e eléggé a stílus nyelvezetét? Tudatosan alkalmazzuk-e a stílus eszköztárát annak érdekében, hogy pontosan azt kommunikáljuk magunkról, amit üzenni szeretnénk?  – tette fel a kérdéseket Kriszta az Show megnyitásakor, a választ pedig többek között Schiffer Miklós előadásában lelték meg a részt vevők.

– A divat az, amit megvehetsz, a stílus pedig az, amit felépíthetsz belőle. A stílus a személyiség része. Nemcsak színek, formák, anyagok, hanem sokkal több: viselkedés, gesztusok, metakommunikáció. Az elegancia is több önmagánál. Persze olykor egy-egy ruhadarabra is mondjuk, hogy elegáns, de valójában a ruha nem önmagában elegáns, a ruha csak egy héj, amit a személyiségnek kell megtámasztania, kitöltenie – vág bele a közepébe a stílus „evangelsitája”, majd így folytatja: – A jó ruha nem „mellettünk jön az utcán”, hanem jól illeszkedik a testre. Nem nagy, nem kicsi, kényelmes és praktikus. A nőknél az a legnagyobb hiba, hogy sok ötvenes akarja a húszéves álmait megvalósítani és bőrminiben tipegnek, holott ezt esetleg fiatalkorában sem kellett volna a testalkata miatt – ecsetelte a divat szakember.

A Lash&Brow Style Show végül a NEYES Brows Professzionális Szemöldökformázó bemutatóval zárult, ahol a szakemberek bepillantást nyerhettek a hightech gyantázási módszer, a cérnázás és a milliméterre szabott, egyéni stílusra igazított styling rejtelmeibe.

– A NEYES-nél nincsenek fortélyok, „csak” szakmai alapokon nyugvó tények, szakemberek által kifejlesztett módszerek. A mesteri szemöldökformázás specialistái árnyalatokat, színeket, formákat kombinálnak és milliméterekkel játszanak a tökéletes harmónia eléréséhez. Egy újabb kulcs, amely a természetes női szépséget helyezi előtérbe…– zárta szavait Horvat Krisztina.

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail