Kormanik Andrea: Az életem része a segítés

A HÓNAP KOZMETIKUSA: KORMANIK ANDREA – Sorozatunkban egy-egy hazai szakember mindennapjaiba, munkájába, terveibe és álmaiba pillanthatunk bele e hasábokon.

Már követekre is talált a nemrég elindított mozgalmad, amiben havi két rákbetegnek ingyen kezelést ajánlottál fel. Mi indított erre?
Az életem része a segítés, rendszeresen szervezek és részt veszek daganatos gyermekek részére élmény-megmozdulásokat, hogy mosolyt csalhassunk az arcokra, illetve spontán emberi sorsokba belecsöppenve segítek, ha tudok.

Miért lettél kozmetikus?
2004-ig a médiában dolgoztam, 35 évesen a csúcson voltam, a Marquard Média Kiadónak voltam a lapigazgatója. Több mint tíz évvel a hátam mögött mégsem éreztem magamat a helyemen, hívott egy új terület, a szépség és wellness világa.

Nem bántad meg ezt a nagy váltást?
Megtaláltam magam, folyamatosan tanulok, mert itt nincs megállás.

KORMANIK ANDREA
Csillagjegye: mérleg
Kedvenc zenéje: Ludovico Einaudi
Kedvenc könyve: Dain Heer: Being you (Légy önmagad)
Kedvenc filmje: Életrevalók
Szalon: Beauty-med, Dunaharaszti

Ki volt a mestered?
A Fekete Katalin által vezetett Elite Kozmetikus Képző Alapítványi Iskolában végeztem. Két ok miatt esett rájuk a választásom, egyrészt a környékemen (Dunaharaszti) nem volt olyan mester, aki azt a minőséget képviselte volna, amit kerestem, másrészt mivel felnőtt fejjel váltottam, úgy éreztem „nincs időm” rossz gyakorlati helyre, ahol csak felmosni, csekkeket feladni kellek – sajnos, tisztelet a kivételnek, nagyon sok ilyet hallani és tapasztalni. Nem bántam meg a választásomat. Örökre hálás vagyok az alapokért Fekete Katának, Rácz Annamarinak és Nógrádi Györgyinek.

Melyik a kedvenc kezelésed?
Huuu, ez nehéz kérdés. Imádom a Diamond Dream Luxury Genocare kezelést, mert egy csoda, de az o2-balance kezelések is hatalmas kedvencek, és nem csak anti-aging vonalon, problémás kezelések – a rosacea a kedvencem – csodálatos eredményekkel.

Férfiak is járnak hozzád. Ők milyen vendégek?
Különleges és egyedi világot képviselek ezen a téren (is), azt gondolom, de nagyon szeretik. Ők sem akarnak lemaradni a párjuk mellett J általában így jönnek hozzám.

A lányok: a kicsi, a 8 éves Noa és a nagy, a 26 éves Saci

Mi alapján választasz a márkák közül?

Az első perctől kezdve a minőséget kerestem és keresem. A Jansen márkával tanultam meg az alapokat, ez meghatározta a szemléletmódomat. A wellness korszakomban biokozmetikumokkal is dolgoztam. Az utóbbi néhány éveben a német hatóanyagkozmetikumok mellé tettem le a voksomat, mert a hitelesség számomra nagyon fontos. A hatóanyagkozmetikumok (cosmeceuticals) tudományos alapon vizsgált készítmények, amelyek bőrgyógyászati összetevőket tartalmaznak. Olyan hatóanyagok alkotják őket, amelyek a bőrben lejátszódó biológiai funkciók befolyásolásával érik el a hatásukat, és hosszan tartó, valóban tartós eredményt garantálnak.

Access Bars-sal is foglalkozol – a kozmetikában is?
Az access consciousness az életem része 2014 óta. Nagyon sokat köszönhetek ennek a „rendszernek”, ami a tudatosságra épül, és minden arról szól, hogy az erődbe emeljen. Access bars kezeléseket és tanfolyamokat is tartok.

Nyolcéves a kislányod. Hogyan oldod meg, hogy eleget lehess vele is a munka mellett? 
Két gyönyörű lányom van, 18 év különbséggel kaptam őket, mint az életem ajándékát. A nagy lányom 26 éves, ő már kirepült a fészekből. Az életünk úgy hozta, hogy a kicsit 3 éves kora óta egyedül nevelem. Nem volt könnyű másodjára is talpra állni, és újraindítani az életünket – a lányaim hatalmas kincsek, ajándékok az életemben. Minden szabadidőmet velük töltöm.

Mire vagy büszke különösebben?

Legelőször is a lányaimra, emellett a most elkészült prekozmetológiámra és arra a csapatra, ahova tartozom, akikkel dolgozom, amit képviselek – és ez nem a reklám helye, mert elhivatott szakemberek akik kiállnak a minőség mellett még ha néha az úttörő szerep is jut nekünk, ami tudjuk, nem mindig a kitaposott út, de megéri!

Hogyan jellemeznéd magad?
Soha nem adom fel

Ha bármit kívánhatna, mi lenne az?
Egészségben felnevelni a kisebbik lányomat is.

Mit jelent a hivatásod?  
Hiszek a hiteles eljárásokban, a szelíd megoldásokban. Hiszem, hogy szike és szúrás nélkül, kiváló kozmetikai készítményekkel és valódi hatással rendelkező készülékkel igazi problémamegoldó kezeléseket lehet végezni, és „szépen, a vonásaink megtartásával” lehet szembenézni az évek múlásával.
A FB profilodon ez áll: „Én úgy lógok ki a sorból, hogy nem állok be”.

Azt fejezi ki, ahogy élek. Már nem félek az lenni, aki vagyok. Álarcok nélkül felvállalom, amiben hiszek, mind a magán, mind a szakmai életemben.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail