Fotó: Shutterstock

Korszerű és gyors megoldás visszeres lábra

A kötőszöveti gyengeség öröklődő hajlam – így a visszeresség is családi halmozódást mutat –eszerint mindenki már fiatalon kalkulálhat az esetleges betegség megjelenéssel. Fontos azonban kiemelni azt a megfigyelést, hogy generációról generációra egyre korábban jelennek meg a tünetek, a panaszok

Gyakran keresnek meg fiatal hölgyek (és egyre gyakrabban urak is), hogy nem tudják eldönteni, hogy a lábukon látható visszér már betegségnek számít, vagy „csak” esztétikai hiba.

Betegség és nem szépséghiba

A visszértágulások okozta keringési zavarok attól a pillanattól már betegséget jelentenek, amikor még csak látványos ugyan, de nem fáj. Már ilyenkor megbomlik a keringés fizikájának egyensúlya.
Miért van az, hogy előforduló minimális tágulatok néha nagyobb panaszokat okoznak, mint az ujjnyi vastagok? Sokat befolyásol a betegek életvitele, munkája, a sportra fordított idő, az alkatuk, és az egyéb meglévő betegségek.

Ami azonban mindeneknél egyformán fontos, hogy a betegség kimenetele szempontjából 3 fő veszélyt kell elkerülnünk a kezelésekkel:
■ a lábszárfekélyt,

■ a mélyvénás trombózist és
■ a tüdő embóliát.

Korszerű technikák

A lábakon gyakran ott virítanak a foltos vagy éppen hurkás vénatágulatok – a betegség és az esztétikái zavar számtalan variációjával.
Az első, majd második terhesség után visszamaradó tágulatok pedig már magukban hordozzák az esetleges műtéti beavatkozás szükségességét is!

De nem szükségszerű eljutni ilyen súlyos állapotig!
A rendelkezésünkre álló lehetőségek felhasználásával az egészen apró vénatágulatokat is el lehet tüntetni, ezzel a kezdődő betegséget visszafordítani és a jelentős, messziről rikító visszerességet is hatékonyan lehet kezelni – gyors (az esztétikai igényeknek is megfelelő) és kozmetikailag is kifogástalan eredménnyel.
A visszérbetegségek kezelésének módszerei a jelen kihívásainak megfelelnek: nem szükséges a munkából kimaradni, a beavatkozás után heteket lábadozni, vagy akár életünk végéig magunkon cipelnünk a sebész kézjegyét a visszamaradó hegek képében.

A lézeres vagy rádiofrekvenciás vénakiirtás, illetve a mechanikus-ragasztásos elveken működő módszerek mellett a hagyományos injekciós kezelések is jelentős fejlődésen mentek keresztül és a habinjekciós kezelésekkel az egyéb betegségek miatt nehezebben műthető betegek állapotának gyors javítása is megoldható.

A régi időkből ránk maradt félelmek – „a hiába operáltak meg, pár év alatt kiújult és még rondább lett, mint korábban volt”– az új módszerek bevezetésével lassan feledésbe merülnek.

Műtét előtt
Műtét előtt
Lézeres visszérműtét után 2 héttel
Lézeres visszérműtét után 2 héttel
Szép és tartós eredmény

A korszerű technikák csak tűszúrásnyi (nyom nélkül gyógyuló) sebet ejtenek, az erek kitépés nélküli elzárása pedig nem indítja el az ér-újraképződést, a visszeresség kiújulását. Természetesen ezeket a modern technikákat megfelelő képzettséggel, a diagnosztika magas szintű támogatásával lehet és szabad csak végezni. A megfelelő ultrahangvizsgálat, a speciálisan visszérbetegségre kialakított műtéti eszközök mellett a kompressziós harisnyák fejlődése is elősegíti a kimagaslóan jó gyógyulást. Ez egy új korszak a visszérbetegség gyógyításában.

Már nem az a kérdés, hogy még csak csúnya-e a lábunk vagy már beteg, hanem az, hogy gyorsan – minimális fájdalommal – lábadozási idő nélkül, nagyon szép és tartós esztétikai eredménnyel tudunk segíteni mindazoknak, akik időben jelentkeznek vizsgálatra.
Számunkra az a siker, amikor látjuk és halljuk, hogy évek kihagyása után valaki ismét kimerészkedik a strandra, vagy ha a hölgyeknél a nadrágot ismét felváltja a szoknya.
(A betegség takargatása amúgy is csak az optikai problémát oldja meg, a keringési betegségek ugyanúgy rosszabbodnak a nadrág alatt is, még ha nem is látjuk a folyamatot.)

A bátorság hiánya, az orvostól való félelem napjainkban megfordulni látszik. Az egyre jobb és hatékonyabb beavatkozások mellett azt látjuk, hogy a félelmet felváltja a barátok, barátnők biztatása, ami a töprengés időszakában, megtörhető egy optimista sztorival: „Nézd meg milyen szép lett a lábam, esténként nem fáj, és a színház végén sem érzem azt, hogy leszakad a lábam.”

Az élet minőségét jelentősen javítja az egészséges végtagi keringés. Ezen kívül a test szépségét is nagyon meghatározza a láb hibátlansága.

Mindenki vegye kezébe a saját lábainak sorsát!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail