Kozmetikai lifting

Napjainkban a kozmetika egyik legizgalmasabb területe a bőrfiatalítás. Egyre gyakrabban tapasztalható már a 30-as korosztály hölgyei között is a nagyfokú érdeklődés a lifting-kezelések iránt.
Ez egy ragyogó hír, hiszen így módunkban áll időben megtenni a kellő lépéseket a prevenció érdekében.
Az első pici redők elmélyülése sokszor komoly riadalmat okoz. Ilyenkor kezdődik a kétségbeesett megoldáskeresés, legelőször természetesen az interneten. A kínálat hatalmas, az ígéretek fantasztikusak. Ember legyen a talpán, aki ezek között eligazodik. A vendégek a rájuk zúduló információ áradatból néha ötletszerűen, a pillanatnyi akcióktól vezéreltetve próbálnak ki dolgokat. Sokszor pánikszerűen akarnak egymás után, egymással össze nem egyeztethető komoly beavatkozásokat igénybe venni. Az e-mailban érkező legkedvezőbb árú, és legjobb eredményt ígérő kezeléseket lefoglalják a napi akciók keretén belül, majd kozmetikáról kozmetikára röpködve végezetik el a kezeléseket.

A kontraindikáció fontossága

Ma már egyre több és több, nagyon hatásos arcfiatalító beavatkozást végezhetünk el, mi kozmetikusok is. Minél komolyabb egy kezelés, annál inkább tekintettel kell lennünk az esetleges ellenjavallatokra és az utóápolás betartatására. Ezért nagyon fontos, hogy ha új vendég érkezik a szalonunkba, mindenképp részletesen kérdezzük ki, milyen kozmetikai vagy bőrgyógyászati kezelésen esett át az elmúlt időszakban, hiszen súlyos problémákat okozhatunk a kellő információ hiányában. Például egy mikrodermabrázió után elvégzett villanófényes kezelés csúnya pigmentfoltokat okozhat. Azt is fontos megbeszélni a pácienssel, hogy milyen előírásokat kell betartania a kezelés után, például: a megfelelő fényvédelem, s hogy mennyi ideig.

A vendégek és saját magunk védelmében a kezelés előtt töltessünk ki a vendéggel egy beleegyező nyilatkozatot, ahol természetesen az összes olyan ellenjavallatot, illetve kezelés utáni javasolt vagy kötelező tennivalót felsorolunk, ami az adott kozmetikai eljárással kapcsolatban szóba kerülhet.
Természetesen más a helyzet a rendszeres törzsvendégeinkkel, akiknek az egész kezelési koncepcióját mi alakíthatjuk ki lépésről lépésre, mindig az adott életkornak, bőrállapotnak és évszaknak megfelelően. Egy vérbeli kozmetikus számára ez az igazi kihívás. A sokféle módszerből, gépből és készítményből a legmegfelelőbb kombinációt kreatívan összeválogatva pácienseink bőrét ma már sok évvel fiatalabbá varázsolhatjuk.

Mikor alkalmazzuk?

Lássuk tehát, mikor van szükségünk kozmetikai lifting kezelésekre és milyen eljárások sorolhatóak ide!
Minden olyan esetben, amikor úgy érezzük, hogy a kor és a gravitáció kezdi megmutatni kíméletlen jeleit. Ennek oka egyrészt a bőr megnyúlása, amit a kollagén és elasztikus rostok számának megfogyatkozása idéz elő, másrészt   glikozaminoglikánok, mindenekelőtt a hyaluronsav mennyiségének csökkenése. A bőrszerkezet ezen negatív változásainak köszönhetően megjelennek az első ráncok. Az arc összképét azonban nagyban meghatározza az alátámasztó izomzat állapota.
Összegezve tehát, minden olyan módszer, amely a bőr szerkezetében tud jelentős változást elérni, vagy az izmok állapotát tudja javítani, a kozmetikai lifting témakörébe sorolható.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail