Leheletnyi luxus

Bőrápolás selyemproteinekkel

„Selymes” készítmények bevetésével nagyobb ráfordítás nélkül dolgozhat ki hatásos mini és maxi kényeztető kezeléseket. Mindkettő változatosságot hozhat szalonjába – sőt mi több, nagyszerű eredményeket!

A felfedezésre – hogy a selyem többre képes annál, mint hogy a bőrt szépen „becsomagolja” – 1936-ban, egészen véletlenül jött rá Kanebo, a japán selyemgyár vezetője (ez az üzem ma már egy ismert kozmetikai konszern). Ugyanis feltűnt neki, hogy minden gyárában dolgozó asszonynak selymes tapintású a keze, ezért szakértőket bízott meg, hogy a titkot felfedjék: Ez a titok az oldott selyem volt!

Selymes védelem

Az oldható selyem az úgynevezett szkleroproteinek csoportjába tartozik, és szerkezete nagyon hasonlít az emberi bőr és egyéb kötőszövet felépítéséhez. Szabályozza a bőr természetes nedvességegyensúlyát és vékony, egymás fölötti rétegeket képez. Így keletkezik a selymes csillogás. Az oldható selyem rétegképzésének köszönhetően megvédi a bőrt és a hajat a környezet káros hatásai ellen. Ez a nedves állapotban kialakuló, fibroin nevű anyag szárazságra összehúzódik, ezáltal a puha bőr érzetét kelti – mellékhatásként pedig még az aprók ráncocskákat is eltűnteti.
Az első selyemtartalmú kozmetikai termék egy selyemproteineket tartalmazó szappan volt. Időközben azonban jócskán megnőtt a kozmetikai gyártók azon termékeinek száma, melyek ápoló selyemkomplexet tartalmaznak, ami a bőrt már néhány használat után sokkal rugalmasabbá és élettel telivé teszi és emellett fiatalabb és csillogóbb külsőt kölcsönöz.
De nemcsak az ápoló, hanem némely dekorkozmetikumok is tartalmaznak már selyem összetevőt. Folyékony selyemkivonatot ugyanis olyan termékekbe is tesznek, mint színezett nappali krémek, alapozók, púderek, púder állagú pirosítók, ajakápoló termékek, szemhéjárnyalók és szempillaspirálok. Mindegyik különösen könnyed felvitelt tesz lehetővé, illetve gondoskodik arról, hogy bőrünket finomnak és puhának érezzük, valamint színtartó és kiválóan ellenáll az izzadásnak.

Azonnali anti-aging hatás

A selyem tartalmú termékek az arcnak és a bőrnek egyaránt kiváló minőségű kezeléseket kínálnak a szalonokban. Ugyanakkor tökéletesek lehetnek egy másik kezelés kiegészítéseként is.
Kínáljon vendégeinek évszaknak megfelelően anti-aging kiegészítő kezelést – némi felárral – és a következő jelszóval: „Selyem-proteinnel a ragyogóan szép bőrért.”.
Az alapkezelés után vigyük fel a selyemszérumot és selyemlabdacsok segítségével masszírozzuk be a bőrbe. Ehhez nedvesítse meg a párnácskákat, majd lágyan masszírozza át vele az arcot. A masszázs alatt a párnácskákat mártsa zselébe.
Utána szem- és ajakápoló krémet vigyünk fel és hasonló alapossággal masszírozzuk a bőrbe.
Masszázs után adja magát, hogy a vendég szemeire egy selymes szemmaszkot tegyünk, amit nagyjából 15 percig hagyjuk hatni. Ez alatt az idő alatt a bőr láthatóan és érezhetően ragyogóbbá válik. Végezetül vigyünk fel selyemkrémet.
Ebben az alkalmazásban az a csodálatos, hogy az eredmény már az első alkalom után szemmel látható – ez pedig kiváló alapja a további kezeléseknek.

 

Jó tudni!

A selyemrostot – melynek 70-80 %-a fibroin (támasztószövet) és 20-30%-a sericin (selyemhám) – a selyemhernyó (Bombyx mori) gubójából nyerik. A selyemfény a több egymásra fektetett, leheletvékony réteg selyemproteinnek köszönhetően keletkezik.
A selyempor kiemelkedő tulajdonsága a bőrrel való rokonság és a nedvességmegkötő képesség. Ez bársonyosság érzését és finom fényt kölcsönöz a bőrnek.

Ájurvéda az arcnak…

A selyemproteinek ájurvédikus kezelésekkel kombinálva is tökéletesek, például az ájurvédikus luxus arckezelés a bársonyos és „selymes” bőrért:
A bőr megtisztítását egy könnyű fejmasszázs, valamint kajszibarack olajos arcmasszázs kövesse. A kezelés ezen része az egész idegrendszerre pozitív hatással van. A fölösleges olajat nedves törölközővel itassuk fel.
Lágy peeling nyersselyem kesztyűkkel.
Masszázs selyemszérummal és selyemlabdacsokkal. Ahhoz, hogy a hatás teljes mértékben kibontakozhasson, a vendég rögtön utána pihenjen 10-15 percet.
A kezelés végén vigyen fel selyemkrémet és aki szeretne, annak készítsen sminket – stílusosan – selyem tartalmú termékekből.

…és a testnek

Ájurvédikus luxus-teljes testkezelés selyemproteinnel „bársonyos és selymes bőr”:
Szervírozzunk kezdéskor, majd a kezelés alatt meleg gyömbérteát.
Vendége még ülve kapjon egy erőteljes olajos fejmasszázst, amely a legkiválóbb a fej vérkeringésének felpezsdítésére és az egész test energetizálására.
Azután a vendéget fektessük a bársonnyal bevont díványra és egy selyemlepedővel takarjuk be.
Ezt komplett tisztítás kövesse, majd egy lágy, nyersselyemkesztyűs peeling és valamilyen olaj, amivel a csakrák megnyithatóak. A kezelés feloldja a gátakat, ezáltal szabad folyást enged az energiának, kitágítja a pórusokat és fokozza a vérkeringést.
Ezt követheti egy kézi nyirokmasszázs vagy egy ájurvédikus testmasszázs, mint például az abhyanga vagy a pinda sveda.
Ezekhez selyemszérumos és -párnácskás arcmasszázs is passzol. Kiegészítésként lágyan dolgozzon be a szemkörnyék bőrébe némi selyemproteines szemkrémet.
Ezután vendége egy selyemtartalmú maszkkal a szemén pihenjen. Majd tizenöt perc múlva, óvatos mozdulatokkal vigyünk fel óvatos valamilyen selyemterméket.

Christiane Laszig


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail