Fotó: Sherry Le/Facebook

Manikűr állva? Egészségesebb és fogyaszt is!

Sajgó nyak, szüntelen hát-és csípőfájdalom, ínhüvelygyulladás, ismerős tünetek? Szinte nincs olyan manikűrös szakember, aki ne szenvedne ezektől a fájdalmaktól. Illetve van... 

A folyamatos egészségügyi problémák miatt egyre többen kezdenek foglalkozni a szalonok ergomoniai kialakításával, vagyis, hogy minél inkább olyan legyen a munkaállomás, hogy a szakember és vendége természetes mozgásmintáit kövesse. Kétségtelen, hogy a manikűrasztalok nagy része az ergonómia ellensége, hiszen kényelmetlen és természetellenes testtartásra kényszeríti a vendéget és szakembert egyaránt, aki naponta 10-12 órát görnyed az asztal felett.

  • Az ergonómikus környezet a termelékenység javulását eredményezi, csökkenti a beteg napok számát és nagyon pozitív hatással van az alkalmazottakra – számolt be a tapasztalatokról Bryce Rutter Ph.D., az ergonomikus termékfejlesztés szakembere, a St. Louis-i Metaphase Design Group alapítója.
    
    

Carla Collier 33 éve dolgozik a körmös szakmában, heti 60 munkaóra van a kezében, így nem csoda, hogy állandó hát, derék, fej és egyéb fájdalmakkal küzdött. Egyszer, amikor egy pulpituson állva kellett bemutatót tartania egy cégnek felfedezte, hogy mennyivel jobban megy a munka állva. Ezután elkezdte keresni a lehetőségeket, hogyan tudna állva dolgozni egy manikűrasztal mellett. Végül asztalos barátja készítette el neki a magasságához illő munkaállomást. – Amikor állok, a karom tökéletes szögben, egyenesen áll, és amikor dolgozom, könnyedén tudom oldalra is mozgatni. Természetesen megtartottam egy ülő manikűr asztalt is az idősebb vendégeim miatt. De mivel ez is az én magasságomhoz készült, így ezen is könnyebben tudok dolgozni.

  • Fáradékony voltam, és állandóan fájt a nyakam, a hátam és a karom a természetellenes tartás miatt – panaszkodott  Sherry Le körmös, aki unokatestévérével Hai Nguyen-el tulajdonosa a T&K Nails-nek az alabamai Birminghamben. – Állandó fejfájással küzdöttem és folyamatosan masszírozni kellett a karomat, hogy újrainduljon benne a vérkeringés.

Ők is kialakították a saját, ergonomikus munkaállomásukat. Le is úgy döntött: állva folytatja. – Sokkal jobban látok, amióta nem fáj a nyakam, és fogytam is.  Jó hatással van az agyműködésre, hiszen sokkal több oxigén jut, kevésbé vagyok stresszes és jobb a hangulat is a szalonban!

(Forrás: Nailpro.com)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail