Maradandóan szőrtelen, selymes bőr diódás lézerrel

A tartósan sima, szőrszálak nélküli bőr a hatékony, nagy teljesítményű szőrtelenítő lézerek megjelenésig csak álom volt –  vendég és kozmetikus szakember számára egyaránt. Ma már azonban ez is kevés. A kozmetikai lézertechnológia ezért szintet lépett. Itt a maradandó szőrtelenítés, mellyel könnyedén elérhető az évben sima, selymes bőr. A 808 nm-es hullámhosszú fényt kibocsátó, diódás Hilaser defókuszált szőrtelenítő lézerrel valóban maradandó eredmény érhető el. Ismerd meg a Hilaser defókuszált szőrtelenítő lézert! (x)

Hogyan lehet a szőr növekedését végérvényesen megállítani?

A zavaró szőrszálak eltüntetésének több módja is ismert, ám ami mindegyikben közös: kevésbé hatékonyak, mert nem hatolnak elég mélyre. Borotváláskor semmi mást nem teszünk, mint hogy a szőrszálakat a felszínükhöz közel egy pengével elvágjuk, nem csoda hát, hogy újranőnek. A borotválás egyetlen előnye, hogy fájdalommentes – kivéve persze, ha a borotva nem okoz sérülést. Gyantázáskor, epiláláskor csak látszólag javul a helyzet, mert a szőrtüszőkből ekkor is hamar előbújnak az új szőrszálak. Ráadásul mindkét módszer kellemetlen szőrbenövéseket is okozhat. A szőrtelenítő krémek kemikáliákat tartalmaznak és az így elért eredmény tartóssága is kétséges. Még az IPL, a villanófényes szőrtelenítés sem tesz mást, csak lelassítja a szőrnövekedést, mert jórészt csak bőrfelszínen hat. Ahhoz, hogy a szőrnövekedés bizonyítottan leálljon, ennél többre van szükség.

A szőrtüszőt nem elég ideiglenesen megállítani, maradandóan kell „kikapcsolni”

Ahhoz, hogy jobban lássuk, miért hatékony a Hilaser defókuszált lézer, előbb a szőrszálak növekedéséről kell beszélnünk. A szőrszálak a bőr irha rétegében található szőrtüszőben növekednek. Az itt lévő pigmentsejtek felelnek a szőrszálak színéért. A szőrnövekedés többfázisú: a növekedési szakaszt az átmeneti, majd a nyugalmi fázis követi. Attól, hogy egy szőrszálat valamilyen fenti módszerrel eltávolítunk, még könnyedén újranőhet, mert a szőrtüsző sejtjei hamar képesek újratermelni. A szőrszálak megállításához tehát azoknak a sejteknek kell megálljt parancsolni, melyek a szőrtüsző belsejében a szőrszálak növekedéséért felelősek.

A Hilaser, a maradandó szőrtelenítés titka

Az új Hilaser defókuszált szőrtelenítő lézer azért rendkívüli, mert a szőrtüszők csíráztató sejtjeit roncsolja szét, anélkül, hogy másban kárt tenne. A készülék speciális hullámhosszú (808 nm) lézersugarat bocsát ki, amely áthatol a bőrön, a szőrök pigmentje elnyeli. A pigmentek hőmérséklete megnő, a szőrtüsző említett csíráztató sejtjei maradandóan elpusztulnak.
Az eljárás fizikai az úgynevezett szelektív fototermolízis elve alapján működik, amely nagyenergiájú fénykezeléssel úgy roncsolja a szőrtüsző sejtjeit, hogy azok környezete nem károsodik. Mélyre hatol és maradandóan megszabadít a szőrszálakat „előállító” sejtektől. A 808 nm-es lézerdiódával kezelt szőrszálaktól, legyenek bárhol a testen, valóban megszabadulunk, sőt, még a benőtt szőrszálak is eltüntethetők. Az eljárás pedig nem jár nagyobb kellemetlenséggel vagy fájdalommal.
A Hilaser készülék magas teljesítményével, hosszú élettartamával, alacsony fenntartási költségével és 10 000 000 spot feletti élettartamával is kiemelkedik a szőrtelenítő lézerek közül.

További információ

(x)

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?