Fotó: Syneron Medical

Megfelelő géppark= megfelelő bevétel

Legyen stratégiád, hogy a gépbeszerzés valóban jó döntés legyen!Amikor gépet vásárolsz, egyúttal azt is meghatározod, hogy ki lesz a te vendéged. Ha jó vendégkört szeretnél, akkor jó felszereléssel kell rendelkezned.

Induljunk ki abból, hogy kozmetikai gépet látatlanban nem rendelünk az internetről. De olyan forgalmazótól sem, aki nem ismeri töviről hegyire a gépet. A gépvásárlásnál oda kell figyelni a műszaki paraméterekre, és arra, hogy a forgalmazó stabil, megbízható cég legyen, jó szervizháttérrel. Ki is kell próbálnod a gépet. És, ha mindez rendben is van,sajnos még mindig nem garantált a siker. Mert a gépbeszerzés nem csak egy döntés. A stratégiád része kell, hogy legyen.

Koncentrálj az ideális vendégre!

Hidd el, a vendég is tud különbséget tenni gép és gép között, főleg, amióta az interneten már mindennek utána lehet nézni. Ezért ne olyan gépet vegyél, ami majdcsak jó lesz a környékbelieknek, hanem álmodd meg az ideális vendéged, és neki vásárolj! A tapasztalataink alapján az a stratégia nem szokott működni, hogy elindulsz egy olcsó géppel, és majd váltasz a drágábbra. Legalábbis nagyon ügyesnek kell lenni hozzá. Sokkal könnyebb, ha mindjárt az elején a hosszútávú megoldást találod meg.

A gép nemcsak a vendégkörödet, hanem a bevételedet is meg fogja határozni. Olcsó géppel nem fogsz tudni drága kezeléseket eladni, így épp a jól fizető vendégekről fogsz lemondani. A drágább kezelést ugyan valamivel kevesebben fogják kérni, de végül ugyanannyit keresel 10 db 3000 Ft-os kezeléssel, mint 5 db 6000 Ft-ossal, csak az utóbbi esetben feleannyit dolgozol.

Jó és egyúttal olcsó – ez így együtt nem létezik. Egy gép ára a mai világban már nem lehet akadály, amikor számtalan finanszírozási lehetőség áll rendelkezésre a részletfizetéstől kezdve, a bérlésen át, egészen a tartós bérlésig.

Gondolkozz rendszerben!

A másik fő szempont a gépvásárlásnál, hogy már előre érdemes rendszerben gondolkozni. Annak nincs semmi értelme, ha két zsírbontó gép mellé veszel egy harmadikat, csak hogy legyen valami újdonság. Sokkal előbbre jutsz, ha elejétől fogva komplett rendszert építesz, és egy zsírbontó gép mellé először egy hullámmasszázst majd egy bőrfeszesítő technológiát választasz, mert így máris kész, profi rendszered van.

Nem érdemes továbbá mindig bedőlni az újdonságoknak. A technológiák egy jelentős része jön-megy. A vendég ugyan az újdonságot keresi, de végülaz eredményt kéri számon. Mekkora sláger volt a búvárruhás-izomstimulátoros tréning (tudjuk, melyik), és most hol van? Ellenpéldának pedig vehetjük a rádiófrekvenciát, ami legalább 15 éve jelen van a piacon, de a mai napig minden profi alakformáló gép legerősebb technológiáját jelenti. A vendéged is meg fogja érteni, hogy az ő eredményei biztosítása miatt választottad a megbízhatót a legújabb őrület helyett.

Tégy próbát: bérelj!

Ha valaki megfontoltabb típus, és nehezebben dönt egy gép megvételéről, akkor a vásárlás előtt érdemes bérelnie a készüléket. Így megismeri a gépet, és egyúttal fel is méri a keresletet.
■A gépbérlés egyik formája a napi bérlés, amikor adott napon 24 órára viszi el a kozmetikus a készüléket. Ehhez a vendégeket előre össze kell szervezni az adott napra, ami nem egyszerű. Ráadásul a vendég is tudni fogja, hogy csak bérelt géppel kezelik. A napi bérlet másik hátránya, hogy nem lehetünk biztosak benne, hogy mindig ugyanazt a készüléket kapjuk vissza, hiszen a forgalmazóknál jobb esetben egyszerre több gép van bérlésben. És mivel az egyik gép gyengébb, a másik erősebb, nem fogjuk tudni az adott kezelési energiát biztosítani kezelésről kezelésre. Stabil kezeléseket csak akkor tudunk végezni, ha mindig ugyanazzal a géppel dolgozunk.

■A bérlés másik formája a tartós bérlés. Itt havonta kell fizetni a bérleti díjat, és a készülék mindig a szalonban lesz. A vendég bármikor jöhet kezelésre. Mindenki pontosan azt az energiát fogja kapni, amit szeretnénk. Tartós bérlésben nincs meglepetés és megkötés, hiszen a szerződés bármikor felmondható. Ráadásul a gép ezzel a konstrukcióval idővel a tulajdonunkba kerülhet.

 

A gépbeszerzés a stratégiád része. Ha ennek tudatában döntesz, az jó. De természetesen akkor is meg fogja határozni, hogy hová tartasz, ha mindezt figyelmen kívül hagyod.

Folytatjuk!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail