Fotó: Northfoto

Megjelentek az első ráncok? Tüntesd el sminkkel!

Ekkor tulajdonképpen a mimikai ráncocskák válnak láthatóbbá, amiket akár fátyolmaszkokkal, pakolásokkal, krémekkel, arcolajokkal tudunk javítani. Fontos a körültekintő, napi bőrápolás ennek a korosztálynak a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal – javasolja Larion Oscar sminkmester.

Látványos lehet a bőrfiatalítás, ha hámlasztunk. Ennek a legegyszerűbb módja, ha arcradírral kíméletesen eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és utána esszenciális arcolajokkal kényeztetjük a bőrt. Érdemes olyan kozmetikumot választani, amelyekben magas koncentrációban van jelen a hyaluronsav, amely vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően látványosan kisimítja a bőrt. Emellett fontos a napi 2-3 liter minőségi folyadékpótlás és a helyes táplálkozás a fiatalos, rugalmas bőr megtartásához.

Ezután jöhetnek a sminktrükkök, amikkel még jobban kihangsúlyozhatjuk az üde szépséget. Fontos, hogy kerüld a vastag, matt textúrákat, mert beülhetnek a mimikai huncutkákba. Ezek helyett válassz fényes, ultrakönnyű, színezett hidratálókrémet vagy HD-finomságú folyékony alapozót az egységes, gyönyörű arcbőr kialakításához. De még mielőtt alapoznál, az alapozó alá tegyél bőrtökéletesítő primert, ami feltölti a szabad szemmel alig észrevehető egyenetlenségeket, így a mimikai ráncocskákat is. Miután szemlátomást halványulnak a ráncocskák, jöhet az alapozás. A fixáláshoz válassz porpúdert, mert sokkal finomabb, mint a kompakt társai, és csak a T-zónát púderezd le nagyon finoman. Hagyd az arc többi részét természetesen ragyogni, ettől még frissebb hatása lesz az arcnak.

Ha a szemkörnyéknél jelentkeznek a ráncocskák, akkor érdemes szemhéjpúderek helyett fényes szemhéjkrémekkel festeni a szemet. Ezek sokkal lágyabb hatásúak, és elég rugalmasak a szemhéj finom bőréhez, így nem kell lemondani a színekről, valamint a szemhéjfestésről sem. A highlighttal elterelő manővert alkalmazhatsz: ezt a finom, fényes textúrát érdemes az arccsontra tenni, mert lágyítja a bőr kinézetét. Az orcákat is élénkítsd, érdemes rózsás-barackos krémpirosítót használni, az arccsont alatt szépen összedolgozva az alapozóval. Így egészségtől ragyogó, üde megjelenése lesz az arcnak.

Az ajkak megfelelő ápolásáról se feledkezzünk meg, ez is egy hosszú távú befektetés lehet az ajakráncok ellen.  Javasold a vendégeidnek, hogy hetente radírozzák le, majd ajakápolóval kenjék be.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail