Melyiket válasszam? A jó műszempilla-ragasztó

Simon Alexandra, a Best Lashes&BrowsTM vezető oktatója nyújt segítséget a fenti kérdés megválaszolásához, és egyúttal néhány hasznos ötletet ad olvasóinknak (x)

Számtalanszor kérdezik a tanulók és a vásárlók: milyen tulajdonságú ragasztó számít jó választásnak? A megfelelő ragasztó kiválasztásakor azonban több fontos tényezőt is figyelembe kell vennünk.

Többek között:
■ Ne legyen irritatív, lehetőség szerint minimális legyen az irritáció.
■ Az alacsony kipárolgású ragasztók nem járnak kellemetlen érzéssel sem a szempilla-stylist, sem pedig a vendég számára.
■ A viszkozitása legyen alacsony, azaz híg vagy közepes. A túl sűrű, magas viszkozitású ragasztókkal növeljük a nagy mennyiségű ragasztó használatát az applikáció során, amit minden szakembernek kerülnie kell.
■ Az általunk kiválasztott ragasztó lehetőleg gyors kötési idővel rendelkezzen (0.5-1 mp). A kezdőknek érdemes egy picit lassabban kötődő (1-3mp) anyagot választaniuk, hogy a végeredmény mindenképpen kellően precíz legyen.
■ Nagyon fontos tényező a páratartalom és a hőmérséklet a helyiségben, ahol dolgozunk. Szerencsére ma már vannak a piacon olyan ragasztók, melyek nem „túlérzékenyek” a párára és a hőmérsékletre.
■ A ragasztók minősége felbontás után 1-2 hónappal már romlik. Sajnos egyik ragasztó sem tartós; felbontás után egyik fajta sem bírja 5-6 hónapnál, így érdemes kisebb kiszerelésben vásárolni, hogy ne vesszen kárba az anyag. Az ideális kiszerelés 3-5 gr. Soha ne vegyünk már felbontott, használt ragasztót!
■ Tároljuk a ragasztókat száraz, hűvös, napfénytől védett helyen, de ne hűtőben.
■ A ragasztót minden használat előtt (minimum egy percig) jól rázzuk fel!
■ Tartsuk tisztán a ragasztó üvegének a nyakát, és minden használat után távolítsuk el róla a kifolyt ragasztót!
■ Lehetőség szerint tartsuk Long Life Bag-ben, ami segít megelőzni a páratartalom és hőingadozás által okozott esetleges minőségi romlást.

Általánosságban elmondható, hogy nincs olyan ragasztó, ami mindenkinek megfelelne. Van, akinek ez, van, akinek a másik válik be. Egy valami azonban biztosan közös bennünk, szempilla-stylistokban: számtalan különböző ragasztó sorakozik a polcunkon, mire az egyik mellett végül letesszük a voksunkat.

Prémium Rush ragasztó

Személyes kedvencem a Best Lashes&BrowsTM legújabb Prémium Rush ragasztója, hihetetlen precízen tudok vele applikálni, számomra a viszkozitása és a gyorsasága is a legjobb. Emellett a vendégeim visszajelzése is megerősít abban, hogy jól döntöttem, a párizsi szempillaépítő világversenyen is ezzel a ragasztóval indultam. A cég londoni és máltai partnerei több hónapig tesztelték a Rush-t, mielőtt piacra került.

Simon Alexandra
Best Lashes&BrowsTM magyarországi vezető oktató
www.bestlashesandbrows.hu

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail