Fotó: Northfoto

Mi lesz a sminktrend a következő szezonban?

Larion Oscar az első hazai sminkmester, aki a legnagyobb tervezők divatbemutatóin dolgozott a New York Fashion Weeken, most beavat a kulisszatitkokba és azt is elárulja, hogy mi lesz a sminktrend a következő szezonban

Kezdjük a sokat irigyelt modellek bőrével. A fátyolszerű, szinte meztelen hatás érdekében fátyolmaszkokkal tökéletesítették a hidratált bőr kinézetet. Ez 15 perc alatt újjáéleszti a dehidratált bőrt, így egész nap ragyogóan feszes és üde lesz tőle a kinézet – számolt be a részletekről Larion Oscar, a life.hu-n megjelenő cikkében.

Fotó: Facebook/Oscarlarion
Fotó: Facebook/Oscarlarion

Három alapozástrend uralkodik majd a következő szezonban. Vége az agyonmaszkírozott hatásnak és a korábban elfajzott arckontúrozásnak!

  • A tökéletes matt (nomakeup) hatás: a bőrszínnel megegyező HD-alapozóval egységesítjük a bőr színét, majd az egy árnyalattal világosabb folyékony korrektorral kivilágosítjuk a szem alatti területet, és fixáláshoz a HD finomságú transzparens púderrel tökéletesítjük az arcot.
  • A tökéletes fényes (nomakeup) hatás: amihez elegendő egy új generációs BB krém, amivel egységesítjük az arc színét, a szemöldököt finoman élénkítjük a hajtő színével harmonizáló árnyalatú szemöldökceruzával, és alaposan kifésüljük a felesleget. A szempillákat egy áttetsző szempillabalzsammal kényeztetjük. A mozgószemhéjra, az arccsontra (highlightként), valamint az ajak természetes kinézetéhez egy színtelen ajakbalzsamra lesz szükség.
  • Az ultrafényes (nomakeup) hatás: sokkal inkább a fény játékára épít, mint a korábban elhíresült maszkszerű arckontúrozásra. Mi a titka ennek a fantasztikus sminknek? A HD finomságú folyékony alapozóval egységesítjük a bőr színét, ezután krémes highlighttal kiemeljük az arccsontot, a szemöldökcsontot, valamint a Cupido-ívet. Az arccsont alatt a bőr színével harmonizáló árnyalatú árnyékolót használunk, ami lehet krémpirosító vagy bronzosító, de a legfontosabb szabály, hogy maximum két árnyalattal legyen sötétebb, mint az alapozó színe. A szemöldököt a hajszínhez élénkítjük, és alaposan kifésüljük a felesleget. Az ajak színe fahéjtónusú.

Mi kerüljön a szemhéjakra?

A szemkiemelés új dimenziója a grafikus tusvonaljátékok: Nagyon könnyedén elkészíthető minimalista hatású szemjáték, ha az alsó vízvonalat egy fekete szemceruzával kiemeljük, és egy picit cicásan túlhúzzuk.
Merészebb hatáshoz kontúrozd körbe a szemet alul-felül a fekete khol szemceruzával, majd a külső sarkát ívesen húzzuk túl, mintha egy tusvonalat készítenénk.
Futurisztikus hatáshoz tegyünk arany szemhéjpúdert a mozgó szemhéjra, majd egy precíz tussal a szemhéj közepétől ívesen húzz egy tusvonalat. A szemzugnál befelé nyújtsd meg, és alakítsd az ívet a mélyítővonal irányába.
Az urbánus fehér tusvonalhoz csak egy fehér szemceruzára lesz szükséged, hogy trendi legyél.

A szemfestéstechnikák mellett új színekkel gazdagodunk jövőre: 

  • Ezüst
  • Kobaltkék
  • A jeges csokoládé
  • A mandarin

Rúzsorgia

A rúzstrend is változik jövőre. A matt rúzsok fényes környezetben élik túl az elvirágzást. Azaz fényes alapozáshoz vagy fényes szemhéjfestéshez illik a legjobban, így újszerű és élénk lesz a megjelenés. Az új trendi árnyalatok pedig a következők: az izzó élénk narancs, a bársonyos élénk piros, a ciánkék, a mély burgundi csillámmal fűszerezve, valamint divat lesz a kétszínűség is. A cseresznyepiros és magenta kombinációja igazi csemege a divatmániásoknak.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?