Fotó: Northfoto

Micellás vizeket teszteltünk!

Sokféle micellás termékkel lehet találkozni a drogériák polcain, ám sajnos a legtöbb sok, egészségre káros anyagot is tartalmaz. Szerettem volna ezektől megkímélni magam, hiszen jó ideje csak natúrkozmetikumokat használok. Mindeddig azonban nem találtam olyan arclemosót, amely a sminket is maradéktalanul eltávolítja, mégis természetes, és a bőröm is szereti. Már-már feladtam, amikor rátaláltam az Aromax Botanica micellás sminklemosó és arctisztító vízre (x)

Mivel már több Aromax Botanica terméket is próbáltam, és eddig mindegyik elnyerte a tetszésem, úgy döntöttem, nincs semmi okom, amiért ne vetném bele magam a micellás vizek tesztelésébe. A micelláknak köszönhetően ezek a termékek alkohol nélkül is könnyedén megküzdenek az egész nap összegyűlt szennyeződéssel.

Az én bőröm egészen speciális, ilyenkor nyáron erősen száraz, vízhiányos és nagyon érzékeny, a hideg beálltával viszont kombinált. Ezért örültem, hogy az Aromax micellás vizet két verzióban is kipróbálhatom.

Az aloe verás változat jó választás érzékeny bőrűeknek, hiszen aloe vera gélt tartalmaz, ami értékes vitaminokkal tölti fel, és antioxidánsokkal ápolja, regenerálja az érzékeny, igénybe vett bőrt is. A sminket teljes egészében eltávolította az arcomról, nem kellett dörzsölni, vagy kemény mozdulatokkal sanyargatni. Még a szemhéjamról is teljesen lejött a szemhéjtus, ami sokszor keserves küzdelem volt.

Lágy, alig érezhető illata van, ami kellemesen belengi az arcot, ám használat után elillan. Ez teljesen természetes, nem is vártam mást, mivel a micellás víz semmilyen mesterséges illatanyagot nem tartalmaz.

A másik verzió számomra kedvesebb, ugyanis imádom a rózsa illatát. Az Aromax pedig ennek a virágnak az értékes kivonatát választotta egyik hatóanyagként.

A rózsás micellás víz kiváló választásnak bizonyult egy egész estés program után, amikor a bőröm – ha lehet – még fáradtabb, fakóbb volt, mint máskor.

A rózsavíz-tartalomnak köszönhetően a rózsás micellás víz csodákat tett. A sminket természetesen ez a verzió is tökéletesen távolította el, akárcsak az aloés változat. Emellett azonban ragyogóvá is tette a bőröm, és az ellenállhatatlan, lágy rózsaillat még egy kis ideig megmaradt. A rózsás micellás víz sem tartalmaz mesterséges illatosítót, és alkoholt sem. A szennyeződéseket csak úgy magába szívta a micelláknak köszönhetően.

 

Mindezt összegezve, az Aromax Botanica micellás sminklemosó és arctisztító vizek nem okoztak csalódást. Tökéletesen beilleszkednek a kiváló minőségű Botanica termékek közé. Bármilyen bőrtípusra ajánlott a használatuk, hiszen nem tartalmaznak semmilyen egészségre káros anyagot. A száraz bőrt gyengéden tisztítják, a zsíros bőr faggyútermelését segítenek kiegyenlíteni. Tisztaságérzést, kellemes tapintású bőrfelületet hagynak maguk után. Gyengéden, mégis alaposan tisztítanak. Gyorsan, dörzsölés nélkül távolítják el a sminket. Ez azoknak nagyon fontos, akiknek érzékeny a szemkörnyékük, és eddig küzdöttek a sminklemosók sajnálatos utóhatásaival, akárcsak én.

Ha azt szeretnéd, hogy használat után még egy kicsit érezd az illatot, akkor a rózsás verziót ajánlom, ami nyugtatja is a fáradt bőrt. Az aloés változat enyhébb illatú, de ugyanolyan hatásos arctisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Hatóanyagai a legérzékenyebb bőr számára is jól használható termékké teszik.

A természetes kozmetikumok kedvelőinek mindkettő alapdarab.

Aromax Zrt.
Budapest, 1031. Záhony u. 7.
Tel: +361 2400-479
Fax: +361 8808-501

www.aromax.hu
fb.com/aromax.hu

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?