Fotó: Fotolia.com

Miért nem vákuummal kezelsz?

Összemosolyogtunk a kollégákkal, amikor a nyári olimpián szenzációszámba ment, hogy Michael Phelps úszófenomén, aki a legmodernebb kezeléseket is megengedhetné magának, vákuumos kezeléssel (köpölyözéssel) hozza magát formába verseny előtt. Mi már régóta mondjuk, hogy ennek a technológiának igenis nagy létjogosultsága van, és tulajdonképpen nem értjük, miért nincs ott minden alakformáló szalonban

Amikor alakformálással kapcsolatban érdeklődik egy kozmetikus, akkor az első kérdés az szokott lenni, hogy milyen új, hatékony, trendi kezelőgépek és eszközök kaphatóak. Ilyenkor szabályosan küzdeni kell azért, hogy beszélgethessünk a vákuumról is, mint alakformáló technológiáról. Pedig tudjuk, hogy hatékony, és végső soron az eredmény az, amit a vendégek a kezelés végén elvárnak, még akkor is, ha szavakban az újdonságot keresik.

A vákuum egy 3000 éves technológia, a mai napig ez az egyik legeredményesebb alakformáló eljárás.

Ősi technológia

A vákuum egy 3000 éves technológia, ami a mai napig az egyik legeredményesebb alakformáló eljárás. Rendkívül sokoldalú, a narancsbőr kezelésében pedig jóformán verhetetlen.

Nem véletlen az, hogy a legnagyobb szépségipari berendezésgyártók az alakformáló gépeik állandó elemévé tették/teszik a vákuumot, gyakran modern, újragondolt formában. A köpölycsészéktől mára eljutottunk odáig, hogy elektronikusan szabályozható erősségű és mintájú pulzáló vákuumot alkalmazhatunk a vendégeinken. A komplex készülékek olyan vákuumkamrás fejjel, illetve fejekkel rendelkeznek, amit egyéb alakformáló vagy bőrszépítő technológiákkal turbóznak fel, (ilyen a rádiófrekvencia, a masszázsgörgő vagy éppen a LED, illetve legújabban a softlézer).
A vákuum

–          feszesíti a bőrt

–          segíti a zsírbontást

–          stimulálja a fibroblastokat (kollagén és elasztin regeneráció)

–          salaktalanít

–          fokozza a vér- és nyirokkeringést

–          csökkenti az ödémát

–          nyugtatja az idegrendszert

–          lazítja az izmokat

–          fájdalomcsillapító hatású

 

Az erőteljes vákuum felszívja a zsírszövetet a kezelőkamrába, így a kezelőfejből kilépő hőenergia mélyebbre jut a kötőszövetben, és átfogóbb lesz a hatása. A vákuum önálló mechanikus ereje feltöri a zsírdepókat. Kezelés közben konkrétan lehet érezni, ahogy megdolgozza a zsírszövetet. Már az első 2-3 kezelés után látványos eredményt érhetünk el vele.
A narancsbőrre többféle módon is hat: erőteljesen fokozza például a vér- és nyirokkeringést. Mivel a narancsbőr egyik kiváltó oka az elégtelen keringés (nem kerül tápanyag az adott területre, a salakanyagok pedig nem tudnak onnan elszállítódni), a vákuum önmagában ezzel a keringésfokozással is kellő hatást ér el. Igazság szerint vákuum nélkül a narancsbőrt nagyon nehéz, megkockáztatjuk, lehetetlen látványosan eredményesen kezelni. Éppen ezért célszerű az alakformáló kezelések egyik fő elemévé tenni.

Gyakorlatigényes
Tény, hogy a vákuumkamrás kezelőgépekkel való kezelés több szempontból is rutint kíván a kezelőtől. Diagnosztikai tudás kell a vendég állapotának felméréséhez, és ahhoz, hogy megítéljük, melyik területen és milyen erősségű vákuummal dolgozzunk, illetve ezt hogyan érdemes kombinálni a többi technológiával. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy mit bír el az adott kötőszövet. Kezelés közben bátorság és kézügyesség kell ahhoz, hogy már a kezelőmozdulatokkal megkezdjük az adott testrész formázását. De ha valaki jól használja a vákuumos kezelőgépet, akkor tényleg ez lesz az egyik legeredményesebb eszköz a kezében.

Néha jobban jár a szakember, ha nem a legújabb szenzációba fektet be, hanem egy olyan módszerbe, ami 3000 éve töretlenül bizonyít. A gyártók adhatnak hozzá újdonságélményt is azzal, hogy időről időre újragondolják, újracsomagolják. De a lényeg nem változik. Mert eredményes.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?