Fotó: Northfoto

Mire jó a színes korrektor?

Bizony nincs hibátlan bőr, csak a tökéletességre való törekvésünk, ezért kinek melyik, de a korrektor a nélkülözhetetlen barátunk.

Többféle korrektort találunk, amelyek más-más felhasználásra valók. Vannak színes, bőrszínű, stiftes, ceruza, ecsetes, applikátoros, folyékony, krémes, fényvédővel ellátott, lágyan és erősen fedők. Íme, Larion Oscar tanácsai a használatukhoz.

  • Az egyik általános korrektor, amit szinte mindenki használ, az a bőrszínű. A szem alatti terület felfrissítésére használjuk, az az ideális szín, ami egy-két árnyalattal világosabb, mint a jelenlegi bőrszín. Tulajdonságát tekintve pedig a legjobb textúra a folyékony, fényvisszaverővel ellátott formula.
  • A bőrhibák elkendőzésére – mint a sérülések, a szeplők, valamint a napfoltokra – a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amelyek erősebb fedést biztosítanak.
  • Pattanásokra, megpattant hajszálerekre a zöld árnyalatú korrektort használd.
  • Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor a sárga színű korrektort alkalmazd. Az eredményes álcázás után tedd fel a bőrszíneddel megegyező alapozót, majd finoman púderezd le.
    A pigmenthiányos bőr, a vitiligo során a bőr foltokban veszíti el eredeti barnaságát, ezeken a helyeken pigmentmentes, fehérnek tűnő bőr marad. Ezek a fehér foltok bármely életkorban kialakulhatnak, és az is előfordul, hogy valaki ilyen foltokkal születik. Álcázása igényel némi rutint, ugyanis ki kell keverni a színmélységének megfelelő színt a bőrszín, valamint a piros, a sárga és a kék színekből.
  • Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni
  • A rozáceás bőrt, a tűzfoltot egy kevés zöld színű korrektor és a bőrszín keverékével lehet elkendőzni.

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail