Fotó: www.piknikkor.hu

Móró Gabriella: Pozitív változás a kozmetikai képzés átalakítása

Bár a szakemberek szerint nem teljes a siker, mégis örülnek a közelgő változásoknak, ami a kozmetikus és fodrász képzést illeti. Már csak a hivatalos bejelentést várják és indulhat az új rendszerű oktatás.

Nem tökéletes a siker, de a közös tartalmú ágazati képzésnél mindenképpen jobb – ez a szakmai álláspont a közelgő változások kapcsán. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, névlegesen marad közös ágazatban (szépészet) a kozmetikus és a (a 2012-ben érettségire emelt) fodrász szakma, de újra külön két szakmaként, külön szakmai tartalommal folyik majd az oktatás, azaz már nem lesz közös tananyag.

Ez azt jelenti, hogy megszűnik a gyakorló kozmetikus szakképesítés és annak kozmetikus ráépülése. Újra egy OKJ-s vizsgával lehet kozmetikus szakképesítést szerezni. A kézápolás, valamint a fodrász műveletek kikerülnek a tartalomból.

  • Pozitív változás lesz, már régóta szerettük volna ezt elérni – mondta el a Beauty Forumnak Móró Gabriella, a BKIK Kozmetikus Szakmai Osztály Elnöke. – Kértük, hogy válasszák szét a két oktatást, hiszen egészen más ágazatról van szó. Azt még nem tudni, hogy mikortól vezetik be a változásokat, a hivatalos bejelentésre várunk.

Természetesen a két szakma együttes, közös célja továbbra is az, hogy a tökéletes megoldást érje el, és ezért a jövőben további erőfeszítéseket tegyen.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail