Munkatársak ösztönzése

Együtt a dolgozni a közös célért

Az eredményes vezetők ismerik az együttműködés erejét és megtanulják fegyelmezetten követni az utasításokat, mielőtt megbíznák őket mások irányításával.

A jó vezetők jó példát mutatnak arra, milyen magatartást várnak el másoktól. Noha a katonákat arra nevelik, hogy feltétel nélkül teljesítsék a parancsokat úgy, hogy mindig a parancsnokuk vezeti őket a csatába.  Nem lehet lökdösnünk másokat, hogy kövessék a példánkat, húznunk kell másokat magunk után. Ha szavaink és tetteink bizonyítják, hogy mi munkatársak, a társaság érdekében dolgozunk, a munkatársaink követni fognak.
Az emberek nem hajlandók tartósan elviselni az igazságtalan bánásmódot.
Egy diktátor időlegesen együttműködésre kényszeríthet másokat, de az ilyen hatalom, sosem tartós.

A munkatársai csak akkor hajlandók önként dolgozni, felelősséget vállalni, ha megkapják azt a tiszteletet, ami jár nekik, akár koruk miatt, akár a szakmai tapasztalat miatt, még a fizikai munkáért is. Ha a vállalkozása alapja az emberekkel való korrekt és tisztességes bánásmód, tartós és hosszú távú eredményekre számíthat.
Ha úgy bánik másokkal, ahogy szeretné, hogy Önnel bánjanak, ez lojalitást és együttműködési kézséget ébreszt a munkatársaiban.
Ha magas követelményeket támasztunk önmagunkkal és munkatársainkkal szemben, emberségesen bánunk velük, hagyjuk, hogy végezhessék munkájukat, csodákra lesznek képesek.
Ha figyelmünket mindig arra irányítjuk, amit szeretünk a cégünknél, és nem pedig arra, amit nem szeretünk, meg fogunk lepődni, hogy milyen gyorsan, és nagy kedvvel jutunk előre.

Az együttműködésnek a vezetőnél kell kezdődnie, ha a munkatársainktól is ezt szeretnénk elvárni. Ugyanez igaz a hatékonyságra is.
A legtöbb csapaton belül sok idő és energia megy veszendőbe a szervezeten belüli rivalizálás miatt. Az egymással vitázó munkatársak értékes energiákat pocsékolnak el, amiket inkább arra kellene, hogy használják, hogy a vendégeket és a vásárlókat maximálisan kiszolgálják.
Akár vezetők vagyunk, akár munkatársak sokat segíthetünk cégünknek, ha nem veszünk részt a belső villongásokban. A másokkal való villongások helyett, jobb, ha önmagunkkal versengünk. Inkább azt mérjük, képesek vagyunk-e jobban végezni a munkánkat, mint tegnap? Ha magas célokat tűzünk ki magunk elé, és lelkesen dolgozunk a megvalósításukon, hamar rájövünk, hogy nincs időnk, a csip-csup idegeskedésre sem, amik elvonják a figyelmünket a célról.

A csapatmunka ereje

Egy jó csapat elsősorban az erőfeszítések harmonikus együttműködésre épít, nem pedig a kiemelkedő egyéni képességekre. A csapatmunka nem más, mint a munkatársak együttes erőfeszítése egy adott cél elérésére. A kulcsszó az együttes erőfeszítés.
Az olyan csapat a nyerő, aminek a tagjai felismerik, hogy ha az egyik munkatárs sikeres, azzal az egész csapat nyer. És természetesen ez fordítva is igaz. A sikertelenség legbiztosabb receptje, ha a csapat tagjai egymással versenyeznek és nem a konkurenciával. Ha a munkatársai minden tagja, mindig a maximumot nyújtja a munkában, nyer a csapat, és nyer mindenki.
Minden tartós siker harmonikus emberi kapcsolatokon nyugszik. Mind a munkánk, mind az életünk során 3 dolog közül választhatunk:

  • együttműködünk másokkal,
  • figyelmen kívül hagyjuk őket,
  • ellenük dolgozunk.

Az életben és a munkában azoknak van része kiemelkedő sikerekben, akik képesek harmonikusan együttműködni másokkal.

Ha összegezni szeretném az eddig leírtakat azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy ha munkatársainkkal megértetjük, hogy ha együtt dolgozunk egy közös cél eléréséért, ez hatalmas erőket képes megmozgatni. Éppen ezért olyan munkatársakkal dolgozzon, akivel/akkel kiegészítitik egymást, és azonos pozitív értékek fontosak az Önök számára, valamint hasonló céljaik vannak.

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?