Művészi sminkek

Nagy megtiszteltetés ért, ugyanis Süle Kati felkért, hogy a világhírű festőművész, Baselitz képeiből inspirálódva sminkeljem ki a különleges bemutatóját a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett estjén.

Georg Baselitz a világ egyik legismertebb és legkeresettebb képzőművészének rendhagyó életmű kiállítása először látható hazánkban, a Magyar Nemzeti Galériában. Baselitz valamennyi képzőművészeti műfajban mint a festészet, a rajz, a grafika valamint a szobrászatban egyaránt gazdag és jelentős életművel rendelkezik. A tárlatot végignézve kirajzolódik Baselitz sajátos humora, ön-iróniája, gyakran kritikus, provokatív attitűdje, folyamatos kívülállása, radikális élet és a művészetfelfogása, a tradícióba, ugyanakkor annak folyamatos megújításába vetett mániákus hite.

Felkavaróan izgalmas volt látni az alkotásait. Nem idealizál, hanem kőkeményen megmutatja a valóságot! Természetesen felkészültem a nagy találkozásra, utánaolvastam, mielőtt megnéztem volna a kiállítást. Nagyon kemény sorsú művész, aki a gyermekkori élményeit, traumáit a II. világháború borzalmait bemutatja és szétrombolja műveiben, amiben érződik az erős német hagyományos művészet. Kellő hangulatba kerültem az alkotáshoz, nagy kihívás újraértelmezni, átlényegülni és alkotni olyan mélyen, ahogy azt Ő tette…

Süle Kati divatperformansza egyfajta önismereti út, amiben a szereplők külső és belső felszabaduláson mennek keresztül. A remixelt ruhák nem csak önbizalommal töltik fel viselőjüket, hanem alapvető emberi tulajdonságaikkal is szembesíti őket.

Soul Fashion Beauty Democrats Production
Művészeti vezető & Style Remixer: Süle Kati
MakeUpArtist: Oscar Larion

Fotó: Kántor Katalin

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?