Oxigénterápia – trend a bőrfeltöltésben!

Hatóanyag bejuttatás 98%-os tisztaságú, magas nyomású oxigénterápia segítségével. Az oxigén elengedhetetlen lételemünk, mondhatni életünk alapegysége. Szervezetünk a bőrön és a tüdőn keresztül veszi fel. A levegőben lévő oxigén tartalma mindösszesen 21%. A legnagyobb kiterjedésű szervünk bőrlégzéssel jut oxigénhez. A testfestők még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor egy-egy versenyen a modell rosszul lett, hiszen a testét beborító akkori festékanyagok nem engedték bőrét lélegezni. Nagyon fontos tehát, hogy a bőr minden rétege megfelelő mennyiségű és tisztaságú oxigénhez jusson.

Bőrünknek folyamatosan energiára van szüksége. Ahhoz, hogy a sejtosztódás megtörténjen, és életünk tüzelőanyaga, az ATP szintézis tökéletesen működjön, elengedhetetlen az oxigén. Az idő előrehaladtával a hámréteg funkcionális zavarának következtében a bőrlégzés már nem tökéletes. Lelassul a anyagcsere folyamat, a sejtek aktivitása csökken, a hám- és irharéteg megújulási képessége jelentősen leromlik. Mindezen tényezők korai sejtöregedéshez, és a bőr rugalmatlanságához vezetnek. A bőrképlet sápadttá, ráncossá, sőt mi több, élettelenné válik.

Energetizáló oxigén

A dermisznek meghatározó szerepe van a bőröregedésben. Itt történik a kollegén-elasztin szintézis, itt formálódik a hyaluronsav-struktúra, a méregtelenítési folyamatok, a nyirok- és vérkeringés – mind-mindnek tökéletes összhangban kell működnie. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, és az irharétegben zajló folyamatok optimálisan működjenek energiára van szükség. Elsődlegesen ezért kell az epidermisz számára oxigént és hatóanyagokat biztosítani.

Az oxigénterápiás gép megszületése

1994-ben egy német bőrgyógyász orvos, Lothar Bode hosszas kutatás és fejlesztés után kifejlesztett egy speciális oxigénterápiás gépet, mellyel az ekcémás, pszoriázisos, bőrrákos betegeket kezelte kiváló eredménnyel és teljes biztonsággal. Ezeket a pozitív eredményeket számos neves orvosi intézet elismeri, és alkalmazza a világ minden táján. És ahogy az általában lenni szokott, a kiemelkedően jó orvosi eszközök, eljárások a kozmetológiai, kozmetikai szolgáltatások részeivé váltak, válnak. A kozmetikában használatos oxigénterápiás modelleket 1997 óta forgalmazzák, és a mai napig folyamatosan fejlesztik.

Oxigénterápiás arckezelés

Az eljárás lényege, hogy az oxigénterápiás készülék beszívja a levegőt, majd megszűri, és a 98%-os tisztaságú oxigént magas nyomással injektálja a bőr felső rétegén keresztül a bazális réteg sejtsoráig, a sejt és a sejtközötti állományba egyaránt. Az oxigén önmagában tökéletesen hűt, nyugtat, továbbá segít a hámképzésben, a melaninszintézisben, a mirigyek működésében és a sejtosztódásban. Fokozza a sejtek anyagcseréjét, javítja a vérkeringést, regenerál, elősegíti a kollagénképzést, és hatására felerősödnek az öngyógyító folyamatok. Az oxigén és a nyomás segítségével bejuttatott hatóanyagok belülről kifelé töltik fel a bőrt. Ezen feltöltő folyamat eredményeképpen a bőr láthatóan simább, feszesebb és élettel telibb lesz. Az eljárás kíméletes és rendkívül eredményes hatóanyagbejuttatás tesz lehetővé, többek között ezért alkalmazzuk előszeretettel a kozmetikai szolgáltatásokban.
A környezeti ártalmak nap mint nap rombolják bőrünk egészségét. Szmog, UV-sugárzás, légkondicionáló berendezések hogy csak néhány példát említsünk a bőr egészséges működését veszélyeztető tényezők közül. Húszévesen bőrünk oxigén-tartalma még közel 100%-os, míg negyvenes éveinkre 50-60%-ra csökken. Ezzel egyenes arányban változik a sejtek újraépülési ciklusa, ami 28 napról akár 40 napra is kitolódhat.
A magasnyomású oxigénterápiával a bőr felszínére és a bőr mélyebb rétegeibe, tehát a dermiszbe és az epidermiszbe egyaránt juttatunk értékes hatóanyagokat. Ezt az oxigénterápiás arckezelést egy speciális és levédett technikával, és három különböző kezelőfejjel végezzük. A pulzáló nagynyomású sűrített oxigén (98%-os) a bőrre felvitt hatóanyagot teljesen biztonságosan, fájdalommentesen anyagveszteség nélkül juttatja be.

A kozmetikai kezelésekbe beilleszthető

Az oxigénkezelések másik fontos előnye a kozmetikai gyakorlatban, hogy a kötelező protokollon kívül, számos más kezelésbe is tökéletesen beilleszthető.
■ A tűs mezoterápiás kezeléseknek is kiváló kiegészítője lehet. Miután például a dermapen készülékkel megkezeltük a vendéget, az oxigén hűtő, nyugtató hatását kihasználva, akár plusz hatóanyagot is bejuttatva megkezelhetjük a kipirult bőrt.
■ A másik kedvelt célcsoport az érzékeny bőr, melynek egyik kiváló kezelési lehetősége az oxigénterápia. A megfelelően előkészített bőrre közvetlenül felvisszük a speciális hatóanyagot, és a pulzáló oxigén segítségével biztonságosan, fájdalommentesen juttatjuk be azt a bőrbe.  A kezelés hatására a bőr visszanyeri komfortérzetét, színe normalizálódik, hidratáltabb és feszesebb lesz.

Azáltal, hogy az oxigén energiát juttat a bőrbe, jobb minőségű lesz a sejtosztódás, tömörebb lesz a kötőszövet, a hatóanyagok intenzívebben épülnek be, aktivizálva a bőr saját védekező rendszerét.
A kihasználhatósága nagyon sokrétű, egész évben végezhetünk oxigénterápiás kezeléseket. Nincs holtszezon, ami igen fontos tényező akkor, amikor új elektrokozmetikai gépet vásárolunk.  Oxigénre mindig szüksége lesz a bőrünknek, hiszen ez az élet elixírje.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail