Permanent make-up férfiaknál: tartós és természetes

A férfiaknak is vannak szépségideáljaik, ennek ellenére sokan nem tekintik őket potenciális vendégkörnek. PMUszakértőnk, Dirk Hundertmark tanácsai segítenek, hogyan lehet a férfiakat is megnyerni tartós sminkre

Mi visz rá egy férfit arra, hogy a tartós tetoválás mellett döntsön? A szemöldök vagy az ajak tetoválása az „erősebb nem” számára „férfiatlan” vagy „ciki” lehet. De a mai társadalom magas esztétikai elvárásai nem arra tanítanak, hogy legyünk mindig jobbak? Mindenki minden időpontban szeretne a lehető legtökéletesebben kinézni, amihez a legkülönfélébb segítséget veszi igénybe. Miért ne fogadtassuk el akkor férfiak számára is a tartós sminktetoválást? Csak ne feledjük: a férfiaknál ezek a tetoválások természetesek, és ne feltűnőek legyenek.

Szemöldök

Amennyiben a szemöldök tetoválására kerül sor, először is szedje a természetes szemöldököt a végső formára. Ezután a 3D-s tetoválás segítségével – ami lehetővé teszi, hogy a legfinomabb természetesnek tűnő szőrszálakat is meghúzzuk –, a megfelelő színnel töltse fel a szemöldököt; így természetes volument ad a szemöldöknek. A kívánt színt finom háttérsatírozással érheti el. Szemöldök esetén általában elegendő az egyszeri kezelés, de nagyon vigyázzon, nem mindegyik pigment veszít az erősségéből a gyógyulás során, előfordulhat, hogy be is sötétedik. Ám a sötétebb pigmentek sem feltétlenül változnak, bár egy idő után halványodhatnak. Ha a szemöldök formája és színerőssége nem felel meg vendége igényeinek, ezen vékony szőrszálak tetoválásával segíthet – mindenképpen könnyebb feladat, mint a hölgyeknél, de arra ügyeljen, hogy az adott férfi típusához illeszkedjen. Ehhez a szemöldök szőrszálainak növésével ellentétes irányban is tetováljon különböző hosszúságú szálakat, csak így tud elérni egységes látványt. Hitelesebb lesz a kép, ha a háttérsatírozást halványabb színnel végzi, mint a szőrszálak megrajzolását.

Szemhéj és szempillavonal-dúsítás

Férfiaknál a szemhéjat általában csak egyszer tetováljuk. Az erősebb nem körében különösen kedvelt a szempilla dúsítás és a felső szemhéj tetoválása. A férfiak 95%-ánál használjunk sötét, nem túl hűvös barna színt a szemhéj tetoválásához, és – a szín intenzitásától függően – egy kezelés során maximum három alkalommal menjünk át rajta. A szempilla dúsításánál figyeljen arra, hogy csak egy vékony vonalat húzzon a szemhéj vonalában, nehogy az oda-vissza rajzolás során a tetovált vonal megvastagodjon. Minél vékonyabb a tetoválás, annál kevésbé lesz feltűnő a tartós smink. Ahhoz hogy a szem látványosan hangsúlyosabbá és optikailag tágabbnak tűnjön, a vonalat közvetlenül a szempillák tövéhez húzzuk, a tetoválás ne térjen el a szempillák tövének vonalától, és ne nyúljon túl a szemen. Sok férfitípusnál nagyon finoman tetoválhatjuk a tövek feletti szemhéjat is, ami kifejezőbbé varázsolja a szemet. De ennél a variációnál is maradjon a szempillák közelében, a tetoválás ne nyúljon ki erről a területről. Ha vendégének ritkás, vagy hiányos a szempillája, az alsó szempilla vonalában, vagy a felső szemhéj vonalát finom száltetoválással töltse ki. Nagyon fontos, hogy a szem mindeközben nyitva legyen, zárt szemet nem szabad tetoválni!

Ajak

A férfiak szájkontúrját sosem szabad túlságosan erősen tetoválni. Ahhoz, hogy egységes, természetes és
transzparens hatást érjünk el, az ajaklemezkéket vonalas és satírozós technikával tetoválja. A legjobb, ha 3-as körvonal- vagy 3-as mikrotűt használ. Akinek nincs ilyen, az használhat 3-as tűt is. A női tetoválástól eltérően a férfiaknál az ajkakat egyenletes mozdulatokkal tetoválja az ajakkontúr mentén, függőlegesen lefelé, majd újra vissza a kontúrig. Így satírozza az ajkakat, a körvonalat azonban ne túl erősen. Végül tegye egyenletessé a satírozást, és, ha szükséges, kontúrozzon, de ezt maximum két-három alkalommal ismételje meg. Ez a fajta satírozás egységes képet tesz lehetővé, valamint az ajak így jobban felveszi a pigmenteket. A szín kiválasztásánál az ajak eredeti színéhez közeli színt válasszon, majd egy szekunder színnel hangsúlyozzon. A folyamat során primer színekről beszélünk, melyek alapozásra kiválóan alkalmasak, mert frissé és természetessé teszik az ajkakat. Amennyiben az ajaktetoválás túl nagyra sikerül, a bőr és az ajak átmenetéhez tegyen egy finom színt, így az átmenet a lehető legtermészetesebb válik. Mindenképpen kerülje a kevert, vörösesbarna, élénkvörös és pink színeket. Használjon inkább világos, füstös vöröset, amitől az ajak egészségesnek tűnik. Nagyjából két-három ismétlés után az alapozás kész van, ekkor jöhetnek a szekunder színek, amik kiegészítik és természetessé változtatják az összképet.

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?