PMU-Day a tetoválás szerelmeseinek

A szeptember 7-i Digital Beauty Day(s) előadásainak fókuszában a sminktetoválás állt. Négy hazai, neves szakember vette górcső alá a legfontosabb kérdéseket, fényképpel illusztrált esettanulmányok segítségével.

Camouflage vagy eltávolítás?

„A legtöbb hozzánk forduló vendég már rendelkezik tetoválással” – kezdte előadását Méhn Tünde, sminktetováló specialista – legtöbbjük szemöldöktetoválással”.
El kell döntenünk ezért, hogy felfrissíteni kell csupán vagy kisebb-nagyobb mértékben javítani a tetoválást, azaz a camouflage-technika vagy a tetoválás eltávolítása lesz-e a következő lépés.
Tünde hangsúlyozta, hogy ő és csapata (tejsavas biokémiai) eltávolítást csak akkor vállal, ha tetoválással nem lehet szép eredményt elérni, mert az eltávolítás esetében fennáll például a hegesedés veszélye. Itt kiemelte, hogy különösen a testtetováló festékekkel végzett korábbi tetoválások korrekciója nagyon nehéz feladat elé állítja a szakembert és a vendéget egyaránt.
Tünde esettanulmányokon mutatta be, hogy kinek, mikor melyik módszer, technika, és milyen színkombinációk alkalmazásával ért el sikert, azaz a vendég arckarakterének, stílusának, színvilágának megfelelő harmonikus, személyre szabott sminktetoválást.

 „Légy mindig természetes!”

A fenti mondat Gáspár Melinda, kozmetikai és orvosi tetováló-mester, nemzetközi PMU-tréner szakmai hitvallása. Előadása elején összefoglalta realisztikus sminktetoválás lényegét: a cél, hogy minél természetesebb, realisztikusabb, a valósághoz a lehető legjobban hasonlító legyen a tetoválás, a megtévesztésig olyan, mint az eredeti. Kiemelte, hogy ez az ő meghatározó stílusa, védjegye, s hogy a véleménye szerint ez a jövő technikája.
Fotókkal illusztrált esettanulmányokon vezette végig a résztvevőket a realisztikus tetoválás megvalósításának lépésein, ahol „nemcsak” a kozmetikai tetoválásokról esett szó, hanem az orvosi, az általa kifejlesztett paramedicallos eljárásokról is, amelyekkel hegek, striák és vitiligós pigmenthiányos bőrön is tud segíteni – ezt az általa kifejlesztett technikát nemzetközi szinten is alkalmazzák. A saját vitiligós bőrproblémájára kifejlesztett módszerét hamarosan a hazai szakemberek is elsajátíthatják.
Kérdésre válaszolva kihangsúlyozta, hogy anyajegybe sosem szabad tetoválni.

Személyre szabott megoldások

Siklós Júlia sminktetováló oktató, a BeautySense szalon alapítója és vezetője szerint az ajaktetoválás mára az egyik legkeresettebb sminktetoválássá vált. S bár ez az egyik legnehezebb terület az arcon a szakemberek számára, az ajaktetoválás az ő kedvenc területe.
Júlia egy szép arcú hölggyel kezdte az esettanulmányok bemutatását, hangsúlyozva, hogy ilyen az álom vendég – csakhogy a mindennapokban nem az álmaink vendégének kell szép tetoválást készítenünk.
Mindig egyénre szabottan kell dolgozni, mondta, sosem a már a kezünkben „lévő”, jól bevált módszereket automatikusan alkalmazni.
Több példát is mutatott arra, hogy vannak esetek, amelyekből nagyon nehéz szép végeredményt kihozni. Ilyen például a keskeny ajak, ahol a túlzott nagyításnak megvan a veszélye – kihangsúlyozta, hogy csak az ajkak barázdáltságának határáig szabad növelni ezt a területet.
Júlia is a természetes hatást emelte ki, hozzátéve, hogy a decens akvarell-technika nem mindig alkalmazható, s hogy van, amikor az erőteljes, rúzsos hatású technika alkalmazása szükséges, az optikai korrekció érdekében – például egy májfoltos, pigmenthiányos ajakszél esetében.

Tökéletes tetoválás megfelelő pigmenttel

Bizinger Katalin, vegyésztechnikus, sminktetováló, az Akadémia by Swiss Color oktatója az előadásában sorba vette, hogy milyen anyagok, milyen felhasználási módja segíti a sminktetoválók mindennapi munkáját. Ennek során a különféle pigmentek szempontjából vezette végig a hallgatóságot a különböző PMU-technikákon.
A megfelelő pigment kiválasztásához az egyik meghatározó szempont az áttetszőség és az opálosság kérdése, hisz míg az előbbi esetben a bőr színe is érvényesül, addig az utóbbira a teljes fedés jellemző, például egy szemkontúr esetében, hiszen az alkalmazott technika mellett fontos a tetoválás során a pigmentek fedőképessége is, és a szemcseméret is.
Ezért púderes szemöldökhöz finom, szemcsés pigmentet érdemes alkalmazni a transzparencia érdekében. Szemkontúr esetében elsődleges szempont az erőteljes, opálos hatás, úgy hogy a bőrt eközben minél kevésbé sérüljön. Akvarell-technikánál meghatározó, hogy titándioxid-mentes vagy titán-dioxidot tartalmazó pigmentet alkalmazunk-e. A problémák elfedésére alkalmazott rúzsos technikánál az erőteljes fedés biztosítása nagy szemcseméretet igényel. Emellett a titándioxid minden szín fedőképességét növeli. Itt kiemelte, hogy a Swiss Color kínálatában szerepel olyan, alacsony titándioxid-tartalmú pigment (max. 2%) ami elősegíti a tökéletes fedést.

„Van másik!”
Online konferenciasorozatunkat folytatjuk. A legközelebbi Digital Beauty Day(s) időpontja és témája:

október 5-e., hétfő, 10.00-13.00 – Pilláz velünk!

2020. november 16. hétfő 10-13h
Anti-aging kezdőknek és haladóknak

2020. december 7. hétfő 10-13h
Sminkelj az ünnepekre!

Információkért figyeld Facebook eseményünket vagy a www.beauty-day.hu weboldalt.

Jegyárak:
Egy alkalom: 2490Ft
Kettőt fizetsz, hármat kapsz! Bérlet ára: 4980Ft

Jegyet vásárolok

Sok szeretettel várunk mindenkit, szakmabelit, kozmetikustanulókat és a szakma iránt érdeklődőket egyaránt.

A szervező a változtatás jogát fenntartja.

Jelentkezz Te is! 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail