Problémás testrészek ápolása

Mellfeszesítés

Az idő múlását még a legszebb, legirigyeltebb hölgyek dekoltázsa is megsínyli. Ezt a folyamatot ugyan a kozmetikai szalonban nem tudjuk megállítani, ám rendszeres és célzott ápolással a hatását jelentősen mérsékelhetjük.

A bőr öregedés a bőrgyógyászok és a kozmetológusok egyik legaktuálisabb kutatási témája.
Azt már tudjuk, hogy a bőröregedést különböző külső és belső tényezők befolyásolják, s hogy e téren a genetika játssza a legfőbb szerepet.
A sejtek a gének szintje szerint szabályozzák (lassítják vagy gyorsítják) az öregedési folyamatot.

Az első jelek

A bőr öregedésének elsődleges jelei azon a területen jelentkeznek, ahol a legvékonyabb a bőr. Ez a szem környéke, ahol a faggyúmirigyek alacsony száma és a támasztó izomzat hiánya eredményezi a ráncokat. Fokozza ezt a hatást a mimika (percenként 10-15 hunyorítás) a szél, a napsütés, levegőszennyezés, és a különböző hőmérsékleti tényezők, melyek állandó igénybevételnek teszik ki a szem környékét.

Az első jeleket követi a nyak, dekoltázs, mell területe, melyek főként a nőknek jelent nem csak testileg, hanem lelkileg is problémát. Az, hogy ez a dilemma nem újkeletű bizonyítják azok a keleti masszázsfajták, melyeket már jóval időszámításunk előtt is alkalmaztak a hölgyek mellük szépségének megőrzésére – melyek közül számosat mai, modern világunkban is hatékonyan alkalmazhatunk.

Feszesítő masszázs

A masszázzsal az a célunk a szalonban, hogy a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartásával megelőzzük, illetve késleltessük, az öregedési tünetek megjelenését, csökkentsük a fáradtságot és felfrissítsük a szervezetet. Munkánk során a masszázs hatást gyakorol a bőrre, az izmokra és az idegekre is. Fokozódik a hámképzés, elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, javítja a hám ellenálló képességét. Hatással van a külső elválasztású mirigyekre a javuló vérellátás eredményeként. Felgyorsulnak a kötőszövet élettani folyamatai, a sejtek és rostok képződése fokozódik, aminek eredményeként az öregedési folyamat lelassul. A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti azokat a keringési zavarokat, melyek a passzív vérbőségből erednek. A masszázs során fellépő hőmérséklet emelkedés javítja az alkalmazott anyagok beszívódását a bőrbe, elősegíti a hámlemezek leválását, s hat a kollagén- és elasztikus-rostokra.
Az izmokra a masszázsnak más hatása van, mégpedig az ideg-impulzusok hatására összehúzódnak, mely azt eredményezi, hogy az izmokban található vérerek kitágulnak, ezáltal az anyagcsere fokozódik. A csökkent tónusú izom gyorsan felfrissül, az izomrostok száma nem gyarapodik, de térfogatuk nő. Az izmok aktív tornáztatásával csökkentjük a zsírszövet mennyiségét, a masszázs lehetővé teszi a zsírok mobilizációját, elősegítve ezzel a fokozott oxidációjukat.

Mellfeszesítő kezelés

A mellfeszesítő kezelési lehetőségek közül az alábbiakban a vendégeim körében különösen kedvelt változatot mutatom be.

  • A mell, a  nyak, és a dekoltázs ápolását együttesen végzem, hiszen az új kutatások szerint a nyak, és dekoltázs bőrének megereszkedéséhez, a mell tartásának csökkenése is nagyban hozzá járul.
  • Elsődleges a kezelt területek letisztítása hatóanyagot is tartalmazó tejjel, majd következik a Ph-t  is visszaállító, de egyben hidratáló tonik felvitele a bőrre.
  • Az elszarusodott hám eltávolításánál fontos, hogy finom, a bőrt nem sértő, esetleg kímélő enzimes peeling használata, amivel előkészítjük a rugalmasítókkal teli ampulla, valamint a hidratáló szérum és krém könnyebb felszívódását.
  • A bőr mélyebb rétegeibe juttatását egy hatóanyaggal teli  alga maszkkal fokozhatjuk, ami 20 percig dolgozik a kezelendő területen.
  • Az ampullák és szérumok, valamint a krémek bejuttatása az egyes termékek esetében más és más masszázstechnikát igényel.

A mellkezelés kabinban nagyon látványos, vendégeink elégedetten távoznak. Fontos hangsúlyoznunk, hogy ezek a kezelések kúraszerűen ajánlottak, és fél, illetve évenkénti ismétlésük javasolt az eredmény megtartásához. Ezen felül az otthoni ápolás is igen fontos, hiszen így nem csak a szalonban elért kezelést tarthatja fenn, de lényegesen lelassítja az öregedési folyamattal járó feszesség elvesztését.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail