A közös boldog pillanatok adnak erőt a hétköznapokhoz

Risztics Márta: Szeretem a szakmám, szeretek emberekkel foglalkozni

„Hiszem, hogy csak úgy végezhetsz jó munkát, ha szereted, amit csinálsz” – hangsúlyozta Risztics Márta, a Skeyndor Hungary Kft. ügyvezetője, akivel többek között a munkájáról, a kozmetikus szakmáról és a szakma szeretetéről beszélgettünk.
Risztics Márta: „Nagy munkabírású vagyok és céltudatos. Sokra értékelem az őszinteséget, a hűséget. Igazi Rák vagyok, azaz nem kötődőm tárgyakhoz, a legfontosabb számomra a biztonság és a család.”

Hogyan, mikor kerültél a szépségipar berkeibe? Mi vagy ki vonzott a kozmetika világába?

Amióta az eszemet tudom, stewardess vagy kozmetikus szerettem volna lenni. Nyilván kislányként az emberek közötti nyüzsgés, és persze mindkét szakmában a lányoknak vonzó külsőségek tetszettek meg.

Nem bántad meg a választásodat?

Dehogy bántam meg. Minden percét imádtam és imádom most is. Nagy áldozatot hoztam érte, hiszen én Pilisvörösváron laktam, és Tatára jártam iskolába. Reggel fél 8-kor kezdődött az iskola, így hajnali fél 4-kor indult a buszom Vörösvárról, tanítás után pedig vissza, kéthetente négy napon át. A fennmaradó időben a gyakorlati helyemen dolgoztam.  Másodéves koromra már kialakult vendégköröm volt.

Milyen ma kozmetikusnak, egy kozmetikai cég vezetőjének lenni? Azaz, hogy érzed magad a „bőrödben”?

Nagyon jól. Hiszem, hogy csak úgy végezhetsz jó munkát, ha szereted, amit csinálsz.  Szeretem a szakmám, szeretek emberekkel foglalkozni. Olyan kozmetikus szakemberekkel dolgozunk együtt, akik magasan képzettek, öröm velük együtt dolgozni.

Nálatok is van oktatás, továbbképzés – te is részt veszel benne?  
Az új és meglévő kozmetikus partnereinknek tartunk termékismereti, kezeléstechnikai és különleges masszázs tréningeket, pl. gua sha vagy szelenit drágaköves arcmasszázst. Ezen kívül is még sok érdekes dolgot tanítunk arc- és testkezelésekkel, gépekkel kapcsolatban.  A rendszeres tréningeket átadtam kolléganőmnek, Hegyi Sárának, aki nálunk az oktatási és kommunikációs területért felel.  Ettől függetlenül aktívan részt veszek a cég mindennapjaiban, ami azt jelenti, hogy minden munkakörre van rálátásom. Nagyon fontosak számomra a régi és új partnereim, akikkel szoros szakmai és baráti kapcsolatot ápolunk.

Miért választottad a Skeyndor-t? Mit láttál meg benne?

Évekkel ezelőtt, az akkori férjemmel Dubaiban éltünk, ő szállodai szakemberként én pedig spa operations managerként dolgoztam. Szállodákban lévő spa részlegek managementje volt a feladatom. Itt ismerkedtem meg a Skyendor termékcsaláddal. A márka filozófiája: Scinentific Skincare (tudomány alapú kozmetika) egyből megfogott. Akkor, mint spa szakember különösen azt díjaztam, hogy egy márkán belül arc-, test-, fogyasztó- és spa kezelések is megtalálhatóak a kínálatban. Minden termékük orvosi tisztaságú és a termékpalettájuk nagyon széles.

Jordi Morcillo, a Skeyndor elnöke és Risztics Márta (középen) magyar kozmetikusokkal a 2018-as barcelonai tanulmányúton

Véleményed szerint ma mit kell nyújtania egy ideális szépségszalonnak?

Mindenki számára más az ideális. Nincs két egyforma ember, így nincs általános recept az ideális szalonra. Hiszek abban, hogy az üzlet tulajdonosa és/vagy a kozmetikus személyisége fogja meghatározni a vendégkört. Én úgy gondolom, hogy az ideális szépségszalonban tisztaság és rend van, a munkatársak udvariasak, kedvesek a vendégekkel és egymással is. Szakmailag legyenek a „toppon”, ami azt jelenti, hogy folyamatosan képezzék magukat. Ha ez adott, akkor már mindenünk megvan a sikerhez.  

 Mit keres a legtöbb vendég a tapasztalataid alapján?

Az élet minden területére érvényes a mai világban, hogy az embereknek nincs elég idejük magukra. Gyors és tartós eredményt várnak a pénzükért, úgy hogy közben ki tudjanak kapcsolódni, relaxálni, szép környezet, nyugalom legyen körülöttük. A vendégek jól tájékozottak, értékelik a minőséget. Vannak olyanok, akik kikapcsolódni jönnek és az emberi érintéstől, finom illatoktól és kényelemtől töltődnek fel. Persze ők is, mint mindenki más, az azonnali, garantált eredményt várják el a kezelés befejeztével.

Milyen kozmetikai szerek találhatóak a fürdőszobádban? Mi a kedvenc kozmetikai kezelésed? Jársz kozmetikushoz?

Őszintén bevallom, ritkán kerül sor arra, hogy én is élvezője legyek egy-egy kezelésnek, mert nehezen szakítok rá időt, azért amint megtehetem, örömmel adom át magam az élvezetnek és próbálom ki az újdonságokat. Persze közben is „szakmázunk” a kolléganőmmel. A kedvenc kezelésem mindig az, ami a legaktuálisabb: most így télen az 50%-os savas bőrmegújító kezelésünk és a megújult, C vitaminos kezelés jadeköves gua sha arcmasszázzsal.
A fürdőszobámban télen a Dermapeel termékcsalád biztosan megtalálható.  Nyáron váltogatom a könnyebb krémeket, de fényvédős alapozó kompakt mindig van nálam. Testápoláshoz a zuhany alatt használható aktív szenes-vulkáni homokos testradír a kedvencem, mert csak 3 perc a hatóideje.  Testápolóból a Caresse Body Serum verhetetlen a fűtéstől kiszáradt bőrömre. Imádom az állagát és az illatát.  A hajamra Kerastase sampont és balzsamot használok.

Márti kisfiával, Rubennel

Milyen sikerrel tudod összeegyeztetni a családi életedet a munkáddal?

A kisfiam beleszületett a szépség szakmába, konkrétan három hetes volt, amikor én folytattam a munkát. Az íróasztalom mellett volt a kiságya, később a járókája. Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy könnyen teremt kapcsolatot az emberekkel, nyitott, önálló és gyorsan feltalálja magát. Jelenleg másodikos általános iskolás.

Szerencsére a párom is a verseny szférában dolgozik, több céget irányít, így természetes számára, hogy sokat dolgozom. Ebből köztünk soha nem volt, nincs konfliktus.

Mivel töltöd a szabadidődet – sport, hobbi?

Társastánccal tartom formában magam. Markó Róberttől veszek magánórákat, ahol sokat táncolunk és beszélgetünk egymással, ezáltal ez engem egyrészt kikapcsol, megnyugtat, másrészt pedig alaposan megmozgat. Mindenkinek ajánlom.

Kire vagy büszke különösebben?

Büszke vagyok az engem körülvevő emberekre: a fiamra, a páromra, a családomra, a barátaimra és persze azokra, akik nélkül nem tarthatnék itt: a munkatársaimra, a csapatomra és az új és régi partnereimre.

Ha bianco utazást nyernél, hová mennél?

Toscanába és Weisensee-be mennék – a párommal van egy megállapodásunk ezzel kapcsolatban, amiről hiszem, hogy valóra válik.

Közeli/távoli célok – magánéleti/szakmai?

Komoly, új terveink vannak a közeljövőre nézve, de ezekről még nem szeretnék beszélni.

Egy stresszes nap után hazaérve, mi az első dolog, amit teszel?

Lerúgom a cipőmet és elmesélem a páromnak, hogy mi történt velem aznap. Ő megértően végighallgat, próbál megnyugtatni – ez sikerül is neki általában.

Kedvenc zenéd, könyved, filmed?

Annyira zajosak a napjaim, hogy a nyugalmat becsülöm a legtöbbre. Ritkán hallgatok zenét, de ha igen, akkor Andrea Bocellit hallgatom szívesen.  A görög és egyiptomi mitológia érdekel, erről szeretek olvasni. A legutóbbi film, ami különösen tetszett, az a Csillag születik.

Kedvenc ruhadarabod?

Fehér ing-farmer tűsarkúval vagy tornacipővel.

Hogyan jellemeznéd önmagad?

Nagy munkabírású vagyok és céltudatos. Sokra értékelem az őszinteséget, a hűséget. Igazi Rák vagyok, azaz nem kötődőm tárgyakhoz, a legfontosabb számomra a biztonság és a család.

Ha bármit kívánhatnál, mi lenne az?

Egyetlen kívánságom van, azt sem magamnak kívánom. Nem telik el nap, hogy ne ezért imádkoznék, de mivel nagyon személyes és a párommal kapcsolatos, ezért nem szeretném konkrétan elmondani, de akik ismernek minket, úgyis tudják, hogy mire gondolok.

Üzleti, szakmai filozófiád? Mit jelent a hivatásod?

Röviden: add a tudásod szerint a legjobbat, legyél mindig őszinte és kedves, ezt az emberek értékelni fogják.

Mi az a három dolog, ami a legfontosabb az életedben?

Család-egészség-boldogság.

 

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail