Foto: Fodraszinfo.com

Soós Violetta szereti feszegetni a határokat

Soós Violetta fodrász, Fátrai Krisztina tanítványa igen nagy karrier előtt áll. A fodrászmester közvetlen közelében Violetta a versenyek világától egészen a bemutatókig sok mindenbe belekóstolt már, céltudatos és határozott, a tanulás öröm számára. A II. Nyitnikék verseny győzelmének apropóján beszélgetett vele Hansági Dorka.

Violetta győztes Gábriel alkotásáról további fotókat a fodraszinfo.com oldalon láthatnak.

Gábriel arkangyal – ahogyan még nem láthattuk. Raszta tincsek, absztrakt tetoválások, dekadens Marcell-hullám. Mesélj kérlek nem mindennapi munkádról.
Az érdi II. Nyitnikék versenyre készült Gábriel arkangyalom, ahol adott témára kellett dolgozni (angyal-ördög). Semmiképpen nem szerettem volna szokványost fésülni, szeretem feszegetni a határokat. Bevállalom, amit elképzeltem, hiszen nem a versengésért megyek, hanem az alkotás öröméért. Tavaly talán éppen ezért nem sikerült helyezést elérnem az extravagáns menyasszonyommal, a zsűri akkor inkább a konvencionálisabb vonalat értékelte. Visszatérve Gábrielre, ez volt az első megmérettetésem, ahol már Kriszti készített fel. Az ötletet elmondtam neki, ő pedig kiszűrte az előnyös pontokat és segített a felépítésben, tanácsokat adott a kivitelezéshez. A technikáról csak annyit, hogy tanuló korom óta nagy kedvelője vagyok a Marcell-hullámnak, és örülök, ha beleépíthetem ezt a tradicionális technikát a modern alkotásomba. Gábriellel az első helyezést hoztam el.

A kontyépítés jelenlegi mesterednek is nagy kedvence. Hogyan kerültél Fátrai Krisztina fodrászmesterhez?
Idén 4. éve, hogy fodrászként dolgozom. Ennyi idő alatt rájöttem, hogy mekkora különbség van szalon és szalon között. Mindig a fejlődésem érdekében váltottam, de mindig nagyon szerettem az aktuális helyem, mindenhol tanultam valami újat – szakmailag és emberileg is. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen jelenleg egy fantasztikus helyen dolgozom, ráadásul az egyik legnagyobb példaképem, Fátrai Krisztina mellett, a Fátrai Szalonban. Hálás vagyok neki ezért, rengeteget tanulok tőle. Kriszti szívesen felkészít a versenyekre is, ami nekem nagy szó, mert korábban nem volt trénerem.

Kinek a munkái inspirálnak még?
Arató Krisztián és Szikriszt József alkotásait szeretem, valamint több külföldi mestert is kedvelek és követek.

Mit szeretsz legjobban a fodrászatban?
Azt, hogy mindig van alkalom a kreativitásra. Nem monoton szakma és mindig vannak kihívások, sosem unatkozom. Az talán nem meglepő, hogy nagyon szeretek a színekkel és formákkal játszani, festeni és vágni, de ezek mellett a kontyfésülés is a kedvenceim közé tartozik.

Az ambíció elkészített frizuráidon és a képek összhatásán is látszik. Hogyan tekintesz szakmádra és milyen célokat tűztél ki magad elé?
Szeretnék mestervizsgázni. Távolabbi célom pedig az, hogy annyit tudjak, hogy taníthassak is. Ha már ott vagyok, show-kat és oktatásokat szeretnék tartani, ahogy azt kisgyerekkorom óta láttam a mesteremtől, Molnár Ildikótól. Közelebbi célom az, hogy minél több fotózáson vegyek részt, a fodrászat művészibb oldalával is foglalatoskodjak – erősítsem saját stílusomat.

Milyen stílust képviselnek munkáid?
Általában nem a bájos vonalat választom. (Jól mutatja ezt a Gábriel kollekció – a szerk.) Eddig készített munkáimnál inkább az extravagáns jegyek voltak hangsúlyban, a továbbiakban is szeretnék ezen a vonalon maradni, de úgy, hogy összességében egy harmonikus és esztétikus hatás jöjjön létre.

Fotó: Halmai Gyöngyi
Smink: Révész Rita
Stylist: Fátrai Krisztina, Soós Violetta


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail