Spirulina mikroalga: a modern bőrápolás és bőrvédelem sztárja

A Spirulina mikroalgák 3,6 milliárd éves evolúciós múltra tekintenek vissza.  Aki ilyen hosszú időn át képes túlélni, az szükségképpen jól működő túlélési stratégiákat kellett, hogy kifejlesszen, főként akkor, ha nem a tápláléklánc csúcsán helyezkedik el (x)

spirulina algaÍgy a Spirulina algák olyan bioaktív vegyületekkel rendelkeznek, melyek segítették őket a gombákkal, baktériumokkal és a vírusokkal szembeni harcban. Ezen vegyületek közül némelyek a sejtosztódás fokozásával, a sejtek vitalizálásával regeneráló hatással is bírnak.

Egy német gyártónak sikerült egy szabadalmaztatott eljárásnak köszönhetően a Spirulina algákból kinyerni, és külsőleg alkalmazható, bőrre kenhető készítményekbe bevinni a mikroalgák aktív kivonatát. Ma már Magyarországon is kaphatóak a Paprika Pharma forgalmazásában olyan arcra, körömre, ajakra, lábra, szemölcsre érzékeny  bőrre kenhető különböző termékek, melyek a mikroalga kivonatát tartalmazzák, és ezek használata során megtapasztalhatjuk jótékony hatását.

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy a Spirulina mikroalga aktív kivonata az Év hatóanyaga* címet nyerte el 2015-ben a német  Fachzeitschrift Ästhetische Dermatologie (Esztétikai Dermatológia) szaklaptól.spirulinal logo

Magyarországon két márkacsalád tartalmazza a Spirulina mikroalga kivonatát. Az egyik a Spirularin, mely termékeket lábápoló szakemberek figyelmébe ajánljuk.

spirularin_0023
A Spirularin termékcsalád tagjai:

·         Körömápoló Spirulina mikroalga kivonattal – védi a körmöket a gombák és baktériumok ellen. Különösen fontos a védelem és ápolás a sérült, benőtt, berepedt, elvékonyodott, elszíneződött körmök esetén.

·         Spirularin Lábápoló Gél  és Spirularin Lábápoló Hab – Száraz, illetve extra száraz bőrre, sarokra ajánljuk ezeket  a készítményeket. Használatuk után nem marad hátra zsíros, olajos érzés.  A készítmények a sarkon lévő bőrt puhán tartják, és a Spirulina mikroalga kivonat jótékony hatása védi a lábat.

·         Spirularin VS  (Verruca Sensitive) Szemölcsre érzékeny bőr ápolója – A mikroalga kivonat jótékony hatásának köszönhetően védi és ápolja a szemölcsképződésnek kitett bőrfelületeket; ilyenek a kezek és a lábak, különös tekintettel a körmök körüli és alatti területekre.

skinicer_Gruppe_01A másik Spirulina mikroalga kivonatot tartalmazó márkacsalád a Skinicer, amely problémás arcbőr ápolására, tisztítására és védelmére nyújt segítséget. A Skinicer termékcsalád Skinicer Repair Krém tagja a 40 feletti, száraz, érzékeny, dermatitises bőrűeknek ajánlott, a Skinicer Repair Szérum pedig a zsíros, pattanásos bőrű tinédzserek bőrproblémáin segít. A termékcsaládhoz tartozik a Skinicer Repair Arctisztító, mely a problémás, érzékeny bőrűeknek nyújt segítséget  bőrük alapos, de kíméletes tisztításában, továbbá a Skinicer Repair Maszk, amely koncentrált hatóanyag-tartalmú kiegészítő kezelés problémás bőrre. A Skinicer termékcsalád 2014-ben az Év terméke címet nyerte el a német  Fachzeitschrift Ästhetische Dermatologie (Esztétikai Dermatológia) szaklaptól.

A Spirulina mikroalga kivonatát tartalmazó készítmények Magyarországi értékesítéséhez forgalmazókat keresünk.
További információk: info@paprikapharma.hu, www.paprikapharma.hu

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail