Szempilla-hosszabbítás

Természetesen vonzó

A szépségápolással párhuzamosan az Ókortól napjainkig a szemek kiemelése nagy fontossággal bírt. A különböző szemfestékek, és szempillapótlások egyre jobban fejlődtek, míg nem a szempillák vonatkozásában mára eljutottunk a természetes hatást keltő anyaghoz, és technikához,

A nők többsége elégedetlen a vele született szempillák sűrűségével, és méretével, ezért a kutatások arra irányultak, hogy a kozmetikai ipar több olyan lehetőséget biztosítson, amely vendégeink teljes megelégedésére szolgál.
A pillák feltevése előtt fontos a vendéggel való konzultálás, amiből kideríthetjük, hogy milyen célból, milyen időtartamra, és milyen minőséget akar kiválasztani.

Alap: alapos zsírtalanítás

A gyártó és forgalmazó cégek mindent megtesznek a különböző igények kielégítésére. A minőség kiválasztásában a kozmetikus a vendéggel együtt dönti el, hogy melyik fajtát részesíti előnyben függően attól, hogy melyik minőség, és árfekvés felel meg a paciensnek.
Már az alapozásnál ügyelnünk kell arra, hogy kellő képen tisztítsuk meg a szennyeződésektől a kezelendő felületet, és megfelelően zsírtalanítsunk a pillázás előtt, hiszen a ragasztáshoz ez nélkülözhetetlen. A különböző cégek különböző minőségeit kínáljuk a páciensnek, aki igényeinek megfelelően választhat a repertoárból (szempilla hosszban, színekben és díszítésekben). A pillák minőségében is van differencia, amelyet a vendég igényeinek megfelelően kínálunk.

A megfelelő alátét…

A kiválasztás után a többi anyag felhasználása már a kozmetikus feladata. Oda kell figyelnünk arra, hogy olyan alátétet használjunk, amely antiallergén, hiszen az egyik (pl. collagén) alátétfajta esetlegesen az arra érzékenyeknél problémát jelenthet.  Az alátét felhelyezésénél kizárólag a pillák tövét érintsük, a szemre vigyázva, hogy még véletlenül se sértsük meg a szemgolyót! A munkánk folyamán folyamatosan ellenőriznünk kell, hogy az alátét semmi szín alatt ne mozduljon el, és amennyiben elmozdul, korrigálnunk kell.

…és ragasztó kiválasztása

A forgalmazók többféle anyagot ajánlanak a munkánkhoz. A ragasztó anyagok tekintetében több olyan dologra kell figyelnünk, melyek munkánkat megkönnyítik. Használhatunk például olyan ragasztóanyagot, amely rövid (3 hónapos) hatóidővel rendelkezik, létezik hosszabb hatóidővel rendelkező anyag is, ami sűrűbb, de akár 6 hónapig is tudunk vele dolgozni. A ragasztóknál a hőhatásokra nagyon oda kell figyelni, valamint a ragasztás technikájánál a megfelelően egyenletes elosztásra, hiszen a csimbókokban álló ragasztó sem esztétikailag, sem komfortérzetileg, de leginkább egészségügyi vonatkozásban is veszélyes lehet!

Szempillák kiválasztása

A szempillák kiválasztásánál a vendég pilláihoz alkalmazkodva, illetve az eseménynek megfelelően, amire kéri válasszuk ki a megfelelő hosszúságot, színt, illetve a kiegészítő díszítéseket. A szemformáknak függvényében 60-120 szálig tudjuk beragasztani a pillákat szemenként.

Megfelelő szaktudás

Általában minden gyártó, és forgalmazó cég oktatási programot szervez abból a célból, hogy az általa gyártott termék optimális használatát bemutassa az érdeklődőknek. Ezeknek a tanfolyamoknak időtartama, és tárgyi spektruma változó.  Aki profi módon akar megismerkedni a technikákkal több napos programon kell, hogy részt vegyen. Ez biztosítja, hogy felelőséggel és jó eredménnyel szolgáljuk vendégeinket. Tudnunk kell mindent a felhasználandó anyagokról, azok tulajdonságairól, összetételéről.
Egy „gyorstalpaló” (két órás bemutatón szerzett) „tudás” károkat tud okozni.
A nem megfelelő szaktudás, és rosszul kiválasztott anyagok felhasználásával a saját szempillába okozott kár milyen esetlegesen maradandó, szerencsésebbik esetben ideiglenes sérülést okozhat a készítő.

Otthoni ápolás

Fel kell hívjuk a figyelmet arra, hogy az otthoni ápolásnál milyen kritériumok vannak, ahhoz, hogy a pillák hosszú ideig és változatlan szépségben megmaradjanak. Ehhez minden cég a saját pilláinak, ragasztóanyagának megfelelően vele kompatibilis házi ápolószereket javasol.
Általánosságban az első 48 órában kerülendők: szauna használata, meleg víz, párás környezet, szemfestékek használata stb.– minderről a vendéget tájékoztatni kell!

Kardos Gabriella


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail