Szempilla-hosszabbítás

Természetesen!

Hajkoronánk után az arcunk másik fontos éke a szemünk és a szempillánk.
Vannak azonban, akiknek nem adatott meg a dús, hosszú szempilla – ma már tudunk ezen a problémán segíteni.

Milyen módszerrel tehetjük csábosan vonzóvá tekintetünket?
A szempilla-hosszabbításnak háromféle típusa van:
■ Az első és talán a legrégebbi időkre visszanyúló megoldás a soros szempilla-hosszabbítás, amikor egy szálra előre felragasztják az összes szempillát. A soros hosszabbítás nagyon látványos és nagyon gyorsan felrakható pilla, de láthatóan mű hatása van, leginkább a színpadi sminkek kiegészítő kelléke, melyet csak fellépésekkor tesznek fel és ezek a szempilla-hosszabbítások csak egy-egy alkalomra adnak megoldást az igéző pillantások eléréséhez.
■ A második megoldás az, amikor tincseket csomóznak össze, és azt ragasztgatják a szempillák tövébe. Amikor egy szempillához raknak egy tincset, az hamarabb leesik. Van, amikor több szempillához ragasztanak egy tincset, ami tartósabb, de ennek sincs még igazán természetes hatású megjelenése.
■ A legújabb fejlesztések eredménye, a szálankénti szempilla-hosszabbítás, amikor egy szál szempillát egy szál saját szempillához ragasztunk.

Szálankénti szempilla-hosszabbítás

A szálankénti szempilla-hosszabbítás első alkalommal egy másfél órás folyamat. 40-60 szálat ragasztanak fel egy-egy szemre, ami nem csupán tartós megoldás, hanem igazán természetes hatású is. A folyamatot gyorsítani is lehet csomózás-mentes dúsító pillákkal. A szálankénti hosszabbítás 3-4 hétig megmarad. Ez alatt az idő alatt körülbelül tíz szempilla esik ki belőle, azonban ami kiesik, az a saját szempillánk természetes hullása miatt és nem a ragasztó, vagy a pilla minőségi hiányosságai miatt következik be. 3-4 hét után már csak egy utántöltési folyamatról van szó, amikor pótolják a kiesett pillák miatti űrt a hosszú pillák közül, ami egy fél óra alatt elkészül.
Fontos odafigyelni arra, hogy aki szempilla-hosszabbítást csináltat, annak kerülnie kell az olajos alapú szemlemosókat és olajos alapú ápolókat, mivel ezek oldják a műszempillához tartozó ragasztót. Az otthoni ápoláshoz speciális sminklemosót és szempillaspirált fejlesztettek ki.
A szempilla-hosszabbítás lelke a ragasztó, amely orvosi minőségű sebragasztó. A vendég biztonsága miatt fontos, hogy a megfelelő minőségű és érzékenységű ragasztót válasszuk.
A ragasztó nem száradhat be, erre leginkább beszáradás elleni védelemmel ellátott kupakot használnak. A minőségi pillákat szilikon párnán tárolják a könnyebb kezelés érdekében, a hosszt, az íveltséget és a színekkel való játékot a vendég személyisége határozza meg. A szempilla-hosszabbítás oktatást igénylő munka. Megfelelő képzéssel magabiztosan végezhető az applikáció és a vendég szívesen tér vissza olyan helyre, ahol szaktanáccsal is ellátják.
A szempilla-hosszabbításnál az olajos lemosók elkerülésén kívül lényegében mindent szabad, azaz nyugodtan lehet sportolni, izzadni, szaunázni, vagy akár bungee-jumpingolni is, ha a pilla gazdáinak éppen ahhoz van kedve.

Almási Henrietta

Szeretne többet tudni az egyes fogásokról? Itt megtekintheti a fontosabb lépéseket!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail