Tartós smink érett nőknek

Új technikával a fiatalabb hatásért

Az érettebb bőr pigmentálása teljesen más tetováló technika és pigment bevetését igényli. Azt, hogy miért, azt most eláruljuk Önnek

Az érett bőr vékonyabb, érzékenyebb és teljesen más az anyagcseréje, mint fiatalabb korban. Ezen kívül a gyógyszerek szedése, stressz, lelki problémák, valamint más körülmények is befolyásolják a tartós smink készítését, ezért az eredményét nehezebb felbecsülni.
Az imént felsoroltak, valamint a bőr és az alkalmazott színek alapos ismeretének hiánya akaratlanul is kudarcot jelenthet a középkorúak pigmentálása során:
■ A szemöldök túl erőteljesre és intenzív színűre sikeredik, amely egyáltalán nem passzol a vendéghez.
■ A szemek túl intenzíven kihúzottak és ezért túlsminkeltnek hatnak.
■ Az ajkak nem szépek, a kontúrok pedig szabálytalanok.
Az érett bőr optimális pigmentálásának alfája és ómegája a kozmetikus kompetens színszakértelme és a vendég széleskörű, mindenre kiterjedő tanácsokkal való ellátása.
Ennek az egyik legfontosabb része az alapos bőranalízis.
Ha pigmentzavarok, szárazabb helyek vagy anyajegyek találhatók a vendég bőrén, akkor először egy bőrgyógyászhoz kell elküldenie őt. Ebben az esetben még azt sem árt tisztázni, hogy nem volna-e jobb elállni a pigmentálástól.

Színnel és technikával a ráncok ellen

Ha orvosi ellenjavallat nem áll fenn, kikeresheti a pigmentáláshoz megfelelő színt. Alapvetően nagyon fontos: A választás mindig bőrtípusnak megfelelő legyen. Kerülje emellett a sötét árnyalatokat, mivel ezek az arckifejezést mogorvává teszik. Ehelyett inkább a világosabb árnyalatokat részesítsen előnyben, amik barátságosnak és frissnek hatnak.

Ajak: Vegye figyelembe az ajak színének kiválasztásakor, hogy azok az évek múlásával gyakran kékes árnyalatúak lesznek. Válasszon ezért halványabb árnyalatot vagy speciális alapozást, megelőzze ezt a nem kívánatos folyamatot. Ügyeljen arra, hogy ne egységajkat pigmentáljon, hanem olyan ajkat, ami tökéletesen passzol a vendéghez. Ne készítsen sötét kontúrokat és mindenképpen ügyeljen arra, hogy ezeket se formálja túl egyenesre és ezzel együtt az ajak hullámát se domborítsa ki túlságosan – ez ugyanis álarcszerűen hat. Az ajakráncocskák is szakképzett kezeket igényelnek, mert a „ráncvölgyecskék” hamar túlságosan sok színt vehetnek fel. Ennek következménye a sötétebb foltok.
A megfelelő satírozási technikával ezzel szemben úgy feltölthetők a ráncocskákat, hogy a lehető legkevésbé lesznek láthatóak.

Szem: Azért, hogy a homlokráncok ne kapjanak még erősebb hangsúlyt, a szemöldökök pigmentálásánál ügyelni kell egy puha és határozott vonalra. Rajzoljon a megfelelő technikával és színnel (például szőke- vagy szürkeárnyalatok) természetes hatású szőröcskéket, amik az életkornak megfelelő lazább, hézagosabb növekedés ellenére optimálisan feltöltik a szemöldököt és optikai lifting hatást kölcsönöznek.

ur


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail