Tavaszi akció

Megújulás testkezeléssel

A tél kipipálva – most, a tavasz elején az újkérdés: Mivel lehet kihozni a vendégeket a tavaszi fáradtságból?

Például egy akciós testkezeléssel, melynek kivitelezéséhez cikkünk kínál ötleteket.

Az állandó klímaváltozásnak köszönhetően (kint hideg, bent meleg és száraz a levegő) az arc és a test bőre most nem igazán van formában. A bőr száraz és érdes, a vérkeringése is lehetne jobb, ráadásul inkább sápadtnak és szürkének tűnik, ahelyett, hogy friss és rózsás lenne. Legfőbb ideje tehát, hogy valami jó is történjen vele.

Elérkezett a böjt ideje is. Ez az időszak igazán alkalmas arra, hogy harcot indítsunk a télen felszedett „úszógumik” ellen, és „tavaszi nagytakarítással” kényeztessük testünket. Egy diéta – vagy még jobb a táplálkozás teljes átállítása – segít formába hozni a testünket.

Függetlenül attól, hogy milyen utat választunk ehhez – teljes böjtöt, részleges böjtöt, pl. savókúra, avagy zöldség- és gyümölcsnap: Ezen idő alatt se hanyagoljuk el a bőrápolást.

A bőr kiválasztószerv, így ezt a folyamatot nagyszerűen lehet támogatni salaktalanító kezelésekkel. Az élénkítő testkezelések pont erre valók!

A meghirdetendő kezelés témája tehát már megvan, most már csupán egy könnyen érthető szlogenre van szükség, melyet minden marketinglépés során használni lehet, és amely kerekké teszi az akciót. Talán valami hasonlóra esik a választása: „Tavaszi ébredés”, „Tavasszal is fitten”, „Ébressze fel testét” stb.

Szabadítsa meg, élénkítse, simítsa

Milyen kezelések jönnek egy ilyen akció során szóba? Mindenképpen azok, melyek élénkítenek (friss hatás),  serkentik a vérkeringést (melegítenek), simítják a bőrt (peeling) és kényelmes érzetet biztosítanak.

A testkezelést érdemes peelinggel kezdeni, hiszen a bőrt elsőként meg kell szabadítani az elhalt bőrsejtektől, hogy az ápoló termékek aktivizáló hatóanyagai jól fel tudjanak szívódni. Ehhez különféle termékeket használhat. Ügyeljen arra, hogy ne használjon éles és hegyes dörzsrészecskéket, azaz pl. durva tengeri sót, éles dióhéjdarabkákat vagy sárgabarackmagot, nehogy mikrosérüléseket okozzon a bőr felületén.

A peeling után jön a zuhany. Ha nincs erre lehetőség, akkor nedves ruhával törölje le a maradékot, vagy a már száraz bőrről puha kefével távolítsa el a rajta maradt anyagot.

Lendületben az alga erejével

A kezelés további menetét szalonja lehetőségei szabják meg. Így vagy salaktalanító fürdő, vagy élénkítő testpakolás következik. A tengeri algák valódi energiabombák, magas a vitamin, az ásványi anyag, a nyomelem, többek között a jód tartalmuk is, ami serkenti az anyagcserét. Ezért az algafürdő vagy -pakolás elősegíti az anyagcserét, salaktalanít, savtalanít, fémsókkal telít és segít lebontani a zsírpárnákat. A fürdőbe merülés előtt érdemes algakoncentrátumot kenni a bőrre, ami élénkíti a mikrokeringést és elősegíti az ásványi sók, valamint a nyomelemek felszívódását. A fürdővíz hőmérséklete 36-38 fok körüli legyen, az időtartama pedig ne haladja meg a 20 percet. A fürdő után ne zuhanyozzon a vendég, hanem egy köntösbe bugyolálva hagyjuk 20 percig pihenni. Csupán ezután vigyük fel a kiválasztott terméket.
Ha a vendég allergiás a jódra, vagy pajzsmirigy túlműködési problémái vannak, akkor pl. tengeri sót tegyünk a fürdővízébe. A tengeri só inkább dehidrál, mint fémsókkal ellát, így a megterhelt pajzsmirigy okozta alacsony jódtartalom miatt ez a megfelelő választás.
A különböző (illó)olajok szintén élénkítik az anyagcserét: rozmaring, borsmenta, cédrus, kardamom, fahéj, gyömbér és ciprus. A boróka, a sárgarápa, a bazsalikom és a citrom inkább dehidratáló hatású.

„Tavaszi löket” a testnek

A testkezelés menete (zuhanyzás nélkül):

Ráhangolódás a kezelésre savóitallal, alga- vagy zöldteával. Ennek során beszéljék meg a teljes kezelés menetét és állapodjanak meg a további időpontokról.

  • Száraz kefével masszírozza át az egész testet (ennek során bemutathatja, hogyan csinálja ezt a vendég otthon).
  • Vigyen fel intenzív hőhatással ható aktivizáló emulziót a problémás testrészekre.
    Hatóidő: néhány perc – amíg látható vagy érezhető melegérzet ki nem alakul. Ezután törölje le az emulziót meleg, nedves kendővel.
  • Most jön az aktiváló és feszesítő testkoncentrátum (pl. alga- és gombakivonattal) felvitele és bedolgozása.
  • A kezelés következő lépése a speciális maszkpor (pl. algás maszk) elkeverése hideg vízzel. A pépes maszkot széles spatulával vagy kézzel egyenletesen vigye fel a problémás területekre. Az enyhe száradás után a kezelt testrészt fedje le fóliával és melegítő takaróval.
  • Összesen nagyjából 20 percnyi hatóidő után egy darabban leveheti a maszkot. A megmaradt széleket nedves kendővel tudja eltávolítani.
  • A megfelelő lezárás feszesítő testápoló (pl. alga- vagy gombakivonattal) felvitele lehet.
  • A kezelés végén folytatott beszélgetés során – amikor anyagcserét serkentő teát vagy savót kínálhat a vendégének – említse meg az otthon használható készítményeket, melyeket a vendég tartós hatás elérése érdekében használhat.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?