Tavaszváró bőrápolás

Lassan vége a téli hidegnek. A szélsőséges időjárás nyomot hagyott vendégeink arcbőrén. A hűvös, szeles szabadtéri levegő, illetve a zárt terek száraz levegője korosztálytól függetlenül érzékennyé, szárazzá változtathatja a téli hónapokban nemcsak az arc, de a test bőrét is

 

Minden kolléganőnek speciális hatóanyagbázisai és jól bevált kezelési eljárásai vannak, melyeket a téli időszak végén alkalmi vagy kúrakezelések formájában alkalmaznak a vendégeik számára.

Ebben az időszakban szívesen választom – a vendégeim által igen kedvelt, alpesi szépségmaszkos expressz bőrszépítő kezelést. A hatóanyagok speciális összetevője folytán rövid időn belül több bőrproblémát tudunk egyidejűleg kezelni. Maga az eljárás mindössze 30 percet vesz igénye, és valljuk meg, ez sokszor fontos tényező az elfoglalt és mindig időhiányba szenvedő vendégeinknek.

Bőrmegújító hámlasztás

Hámlasztásra mindenkinek szüksége van. Egy rendszeresen hámlasztott bőr a kor előrehaladtával kevésbé fogja magán viselni a múló idő nyomait. Ezért 3 héten át heti 2x ajánlom vendégeimnek kúraszerűen ezt a kezelést. Bőrmegújításra, méregtelenítésre, hidratálásra havonta 1x-2x javaslom, illetve effekt kezelésként az „alkalom” előtt 1-2 nappal.  A hámlasztáson és a bőrhalványításon kívül, rendkívül eredményesen kezelhető (leginkább kúraszerűen) a gyulladt, aknés bőr is.  A kezelésnek erős méregtelenítő hatása van, nyugtat, feszesíti, hidratálja és feltölti a bőrt.

A bőr előkészítése

A bőr előkészítésénél egy könnyed gél állagú lemosót alkalmazok: hársfavirág, kókuszolaj, zöld citromfa virága, olíva levél kivonattal, mely gyengéden, de hatékonyan távolítja el a bőrön lévő szennyeződést, és stabilizálja a bőr pH-értékét.
Ezt követi a tonizálás: hársfavirág, allantoin, panthenol, olíva levél kivonattal, amely minden bőrtípusnál kiválóan alkalmazható.

A szépségmaszk elkészítése

alapanyag

Az alpesi szépségmaszkot három komponensből állítom össze:

1.       Alpesi gyógynövény keverék: hammamelist (varázsmogyoró), levendulát, körömvirágot, római kamillát, borsmentát és rózsvirágok tiszta keverékét tartalmazza. Ezek a csodálatos gyógynövények együttesen hidratáló, nyugtató, méregtelenítő hatással bírnak. A gyógynövény keveréket vízbe beáztatva 5-10 percig beduzzasztom, így keverem hozzá a másik két komponenshez.

2.       Bázis gyümölcspor: Bolus alba, bromelain enzim, dextrose, kovasav (Si(OH)4), Urea pura tartalmánál fogva erős gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, feszesítő tulajdonságú. Magas kovasav tartalmának köszönheti, hogy a kötőszövetet rugalmasítja, a bőr vízmegtartó képességét növeli.

pakolas3.       Növényi- és esszencia olajok keveréke: szezám, olíva, lenmag és argán növényi olajok, illetve frangipani, citrom és papaya esszencia olajok keveréke az, amely tökéletes hidratálást nyújt a bőrnek. Nagymértékben tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat. Ez a csodálatos olajkompozíció az érzékszerveinkre is pozitív hatást gyakorol.
A gyógynövény keveréket nem közvetlenül az arcra viszem fel, hanem egy aromavízzel átnedvesített gézlappal lefedem előbb az arcot, mert így könnyebb lesz eltávolítanom a pakolást.

 

 

 

Kényeztető kézmasszázs

Míg a hatóidő (20 perc) le nem telik, egy kényeztető kézmasszázst végzek a vendégemnek. A téli hideg, mint fentebb megjegyeztem nem csak az arc bőrét szárította ki, a kezeket sem kímélte. kez
■ A kézkezelés első lépése, hogy a Bolus alba enzimatikus peelinget vízzel kikeverem, és egy legyezőecset segítségével a kézfejekre felviszem. Hatóanyagai: nedvességmegkötő Urea pura, nyugtató magnézium szulfát és bőrmegújító bromelain enzim, mely utóbbinak enyhe hámlasztó, fehérítő hatása van. A peeling – teljes száradás előtt – visszanedvesítve könnyedén letörölhető.
■ A kézmasszázst egy kecske- és mangóvajas kézkrémmel végzem. A három kiváló antioxidáns vitamin (A ,C ,E) együttesen segít a bőr idő előtti öregedésének a megőrzésében. Ez a kézkrém serkenti a sejt megújulást, és javítja a bőr szerkezetét.

Miután a maszk hatóideje letelt kecsketejet, kecskevajat és Aloe verát tartalmazó hidratáló, nyugtató krémet masszírozok be röviden a vendégemnek a bőrfiatalító, bőrmegújító kezelés záróakkordjaként. Ez a fantasztikus természetes hatóanyagbomba több oldalról támogatja, és segíti a bőr optimális működését.

Fontos ebben az időszakban

Ennek az időszaknak a vezető kozmetikai kezelései a hámlasztó, regeneráló és feltöltő kezelések.
Csak a vendég ideje és igénye szab határt, mert manapság már igen széles palettáról válogathatunk, mind a hatóanyagok, mind az elektrokozmetikai eljárások tárházát illetően, melyek közül, a teljesség igény nélkül az alábbiakat emelném ki:
■ oxigénterápia vitalizáló hatóanyagokkal
■ növényi őssejtes kezelés
■ gyémántfejes csiszolás + vitaminos UH-kezelés
■ rétegelt hyaluronsavas arcfeltöltés
■ bioaktív hatóanyagos feltöltés

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail