Fotó: Northfoto

Természetesen szép menyasszonyok

Természetesen az esküvői trendet is utolérte az éppen aktuális, meghatározó irányokat mutató nemzetközi trend, így új őrület tombol a menyasszonyi sminkek terén is. Idén elfelejthetjük a vastag, agyonkontúrozott, matt alapozást, az ékkövekkel megspékelt szemsminket, valamint a vintage szemhangsúlyt. Az új trend ajakhangsúlyos, légiesen fényes.

Fontos a körültekintő, bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal való ápolás, kényeztetés. Az arctisztítás után érdemes esemény előtti, feltöltő fátyolmaszkot használni, ami 15 perc alatt energiával tölti fel a bőr szerkezetét, és feszesít. Utána esszenciális, gyorsan felszívódó, száraz arcolajjal mélyen hidratálni kell a bőrszerkezetet – kezdte az alapoknál Larion Oscar sminkmester.

A még tökéletesebb kinézet érdekében – és hogy légiesen könnyed legyen az alapozás, bőrtökéletesítő primert vagy pórusminimalizáló báziskrémet kell feltenni az alapozó alá. Az egységes arcszín kialakításhoz olyan folyékony alapozót válassz, ami tele van vitaminnal. A szem alatti területet érdemes egy árnyalattal világosabb színű korrektorral felfrissíteni, ügyelj rá, hogy alaposan dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen legyen. Az orcákat krémpirosítóval élénkítsd, és kontúrmentesen masszírozd el. Krém highlighttal tedd ragyogóbbá az arc előnyös részeit. Tegyél egy keveset a szemzughoz, a szemöldökcsontra, az arccsontra, valamint egy keveset a kupidóívre.

A szemhéjra fahéj árnyalatú szemhéjkrémet satírozz, majd húzz egy fekete, ultravékony tusvonalat a szempillatőbe krémtussal, és a végén mosd össze a fahéj árnyalattal. A szempillákat dúsító, fekete szempillaspirállal fesd ki. A még kifejezőbb tekintet kialakításhoz szemöldökspirállal fésüld meg a szemöldököt. Ha mindennel elkészültél, egy tiszta ecsettel simogasd át az elkészített sminket. Ügyelj a finom hajlatoknál! Csak ez után púderezd le a T-zónát porpúderrel.

Az érzéki ajakhangsúly kialakításhoz használj ajakkontúr-ceruzát. A szezon kedvenc ajakrúzs árnyalatai a mandarin, a narancs, a málna, a dinnye, a magenta, a lilás fukszia, az élénk narancsos piros, a borvörös vagy a klasszikus piros. A még biztonságosabb, tartós hatás érdekében az alapozáskor tegyél egy kevés alapozót az ajkakra, majd finoman púderezd le, vagy használj ajakprimert. Rajzold meg a kívánt formát a ceruzával, ezután satírozd az ajkak egészére a színt, majd töltsd fel ajakrúzzsal az ajkat. Érdemes tartós ajakrúzsokat választani, hogy csókállóan, fesztelenül élvezhesse a menyasszony a nagy pillanatot!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail