Testrész vagy teljes test paraffin kezelése

Selymesen puha

A vendégek körében már jó ideje igen kedveltek a kezek és lábak ápolásánál alkalmazott paraffinkezelések.  A felmérések szerint a paraffinos testkezelések– annak ellenére, hogy nagyon hatásosak – mindeddig elkerülték a kozmetikusok figyelmét.

Ősszel szalonjának különösen kedvelt, extra szolgáltatása lehet a paraffinos testkezelés, hiszen nem csak selymessé válik hatására a bőr, de fogyasztó hatása is van egyben, s a cellulit ellen is hatékony fegyver. A paraffin viaszszerű, könnyen gyúlékony, szagtalan, íztelen, méregmentes, elektromosan izoláló és yíztaszító. Tiszta formában fehéren áttetsző és nem oldódik a vízben. A paraffin egy hosszas finomító folyamat során keletkezik és az élelmiszer-, a gyógyszer- és a kozmetikai iparban kerül felhasználásra.
A szépségápolásban nem csak a bőrt selymesítő készítményként használható, hanem mint fogyasztószer is hasznos szolgálatot tehet.
A következőkben a két legfontosabb felhasználási lehetőséget ismertetjük.
Egy olyan különös paraffinkrémet mutatunk be, amely melegítés nélkül és akár kézzel is, könnyen felvihető a bőrre.

Fogyasztó és cellulitellenes hatás

Egy olyan módszerről van itt szó, ami lehetővé teszi a vendég számára, hogy pihenő állapotban, a vízelvonó hatásnak köszönhetően fogyjon.
Ez a kezelés optimális segítsége  a diétáknak és súlycsökkentő eljárásoknak.
A paraffin, mint egy film-réteg ráfekszik a bőrre. A műanyag fólia felerősíti a szigetelő hatást, aminek következtében intenzíven kezd verejtékezni a bőr és ezáltal a szokásosnál több vizet, nátriumot és egyéb sókat veszít.
A test mérhetően vékonyabbá válik. A paraffin melegítő hatására ráadásul kitágulnak a hajszálerek, normalizálódik a vér- és nyirokkeringés. A bőr átnedvesedik, a pórusok megnyílnak, és az ápoló hatóanyagok könnyebben felszívódnak.

Lépésről lépésre

Elsőre a kezelendő testrészeket – a leggyakrabban a combokat, felsőkart és a far részt – gazdagon bekenjük a speciális paraffinkrémmel.
Ezt követően egy műanyag fóliával körbetekerjük a bekent területet. Thermo-paplannal betakarjuk a testet,  amit egy normál takaróval is befedünk. A vendég legalább 30 percig így pihen.
A hatóidő letelte után leszedjük a thermo-takarót.
A vendég további 10 percig a műanyag fóliában fekszik.
Végül meleg borogatással megtisztítjuk a kezelt testrészeket.
Végezetül speciális anti-cellulit krémmel átmasszírozzuk a test bőrét.

Meglepően selymesítő hatású

Ezt a kezelést minden vendég nagyon hatásosnak tartja és valódi „jaj de finom selymes a bőröm” hatás érhető el vele.
Nagyjából a fent leírtak szerint működik és a különbség csupán abban rejlik, hogy ennél a kezelésnél az egész testet bevonjuk parafinnal. Az eredmény magáért beszél. A bőr a kezelés végére selymesen puha lesz és finom érzetét sokáig megtartja.

Ez a kezelés ideális….

■ erősen száraz és töredező bőr esetén
■ naptól megviselt bőrre
■ tavasszal, mert ráhangolja a vendéget a nyári szezonra
■ drága kezelések alternatívájaként.

Alexandra Rieger

 A teljes cikk a Beauty Forum 2008/11-es számában olvasható!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail