Fotó: Northfoto

Tippek, tanácsok szalonnyitáshoz

Saját szalont nyitni nagy kihívás, de tudatos karriertervezéssel, jól átgondolt pénzügyi és marketing stratégiával szinte biztosak lehetünk a sikerben. A kezdeti nehézségek, buktatók elkerülhetők, ha pontosan látjuk magunk előtt a célt. Cikkünkben most tippeket, tanácsokat adunk a sikeres kezdéshez

Saját szalont nyitni egyben azt is jelenti, hogy önállóvá válunk. A megnyitás pillanatától kezdve minden a mi felelősségünk, a sikerünk és a kudarcunk egyaránt. A kezdetben meghozott döntések kihatnak a jövőbeli lehetőségeinkre, és befolyásolják fejlődésünk ütemét is.

Éppen ezért nem mindegy, hogyan indulunk. Milyen márkával dolgozzunk? Milyen szolgáltatásokat kínáljunk? Milyen vendégeket szeretnénk?

Ha az első két kérdésre már megvan a válasz, tehát tudjuk, hogy milyen márkával fogunk dolgozni, és milyen szolgáltatásokat kínálunk majd, nagyon könnyű lesz az ideális vendég meghatározása. Hiszen „csak” annyi a dolgunk, hogy a márkához és a szolgáltatáshoz megtaláljuk a fizetőképes keresletet.
Sok kolléganőtől hallom: „Nincs pénze az embereknek!”/„A mi településünkön ezt senki nem tudná megfizetni.” Sok éves tapasztalattal bátran állíthatom, hogy a minőségi termékekre mindig van igény, mert mindig lesznek olyanok, akik szépségük, fiatalságuk megőrzése érekében megfizetik a drágább kezeléseket és termékeket is.

Javaslom tehát, hogy tudatosan tervezzünk! Már a szalonnyitás előtt jelöljük ki a célt, és azt soha ne tévesszük szem elől, így kitartó munkával valóra válthatjuk karrier álmainkat, és akár a prémium szegmensig is eljuthatunk.

BF_10 címlapKalcsu Marcell tanácsait részletesen a Beauty Forum októberi lapszámában olvashatják. 

 

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail