Tökéletes alapozás…

…a megfelelő technikával

Az arcszín természetes kisugárzásáról gondoskodni – a make-up kidolgozásánál ez a kozmetikus feladata. Az eredmény szempontjából azonban nemcsak az alapozáshoz használt termék állaga döntő, hanem a felvitelhez megfelelően megválasztott technika is.

Make-up tekintetében az aktuális trend, amely magába foglalja az alapozást és a tónus kidolgozását is, a természetesség. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy napközbeni vagy gyertyafényes-esti alkalomhoz, netán televíziós fellépéshez készül-e: egy nő arcbőrének mindenkor természetesen kell hatnia. Az alapozás már régóta nem réteges sminkelést jelent, hanem láthatatlan leplet a bőrön, amely elfedi az egyenetlenségeket és korrigálja az arcformát, ápolja és védi a bőrt mind a szennyeződésektől, mind pedig az UV-sugaraktól.
A harmadik évezred a divatban és a make-up-ban egyaránt teljesen új távlatokat nyitott. A modellek, a film- és tv-sztárok manapság már természetes, melegen ragyogó arccal jelennek meg. A videóklipekben, a napi híradókban és a stúdió beszélgetések során is megszokottá vált, hogy természetes arcokat látunk.

Szakmai tudás és technika

Az innovatív termékek és az új felviteli technikák lehetővé teszik a kozmetikusok számára, hogy minden egyes sminket a modern természetességet tükröző alapozással „indítsanak” el, hozzáidomítva a megvilágításhoz. A smink mester számára itt az a művészet, hogy a bőr állapotának és típusának is megfelelő termékeket, a hozzájuk szabott technikával vigyék fel, hogy a bőr végül egyenletesnek és sugárzónak hasson.
Egyetlen alapozó termékről sem lehet elmondani, hogy minden esetben ugyanazzal a technikával lehetne felvinni. Ami korábban egyértelmű volt, hogy például az erős fedést biztosító alapozót szivaccsal kell felvinni, többé nem az. A kozmetikus maga dönti el, hogy a felvitelhez az ujját vagy ecsetet használ-e.
A profi sminkesek alapvetően öt felviteli technikát alkalmaznak: a szivacsot, az ujjukatecsetetkefét vagy air brush-t.

2. Ujjak használata

Néhány kozmetikus ezt a technikát részesíti előnyben, mert a közvetlen kontaktus a bőrrel az anyag rendkívül pontos felvitelét teszi lehetővé.

3. Ecsettel történő alapozás

A folyékony vagy enyhén krémes alapozók tökéletesen felvihetők ecsettel. Ez a még viszonylag új technika lehetővé teszi átlátszó vagy fedő make-up elkészítését is. Ezen kívül előnye még az ecsetes technikának, hogy a bőr mélyedései (pl. az orr alatt) és a hajtő egyaránt könnyen elérhető vele, és így a termék egyenletesen eloszlatható.

5. Air Brush

Jelenleg ez a legmodernebb technika, amelyet a nemzetközi make-up művészek használnak. Ez a technika a szórópisztolynak köszönhetően ideális választás az új televíziós technikához, a HDTV-hez (High Definition TV). Alkalmazásához sok gyakorlásra és nagyfokú szakmai tapasztalatra van szükség, mivel ezzel a technikával finom árnyalások is lehetségesek. A Backstage-re ez a technika nemcsak a precízsége miatt alkalmas, hanem mert a gyakorlott kéz időtakarékosabb, mint a jól bevált szivacs vagy ecset.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?