Trend: Szempilla-hosszabbítás

A műszempillák kifejlesztésével a nők régi nagy vágyát váltották valóra, saját szempilláik minél hosszabbak, dúsabbak és csábosabbak legyenek.

A műszempillák iránti igazi kereslet a múlt század közepén a hollywoodi filmgyártás beindulásával kezdődött. A tévékészülékek előtt ülve nők milliói irigyelték az álomgyár sztárjainak pilláit.

  • Az első műszempillák az ún. soros pillák voltak. Ezeket ma is használjuk, elsősorban divatbemutatók, fotózások alkalmával, mivel hatásuk meglehetősen eltúlzott, művi.
  • A soros pillák finomításából alakult ki a tincses műszempilla. Ezek már jóval természetesebb hatást nyújtanak, viselésük is lényegesen komfortosabbá vált. A tincses pilláknál azonban problémát jelentett rövid tartósságuk, továbbá, hogy egy-egy tincs kihullása meglehetősen feltűnő volt.
  • Ezért számított igazi áttörésnek, amikor 2005-ben, Amerikában megjelentek az első professzionális szálas műszempilla termékek.
Szálas műszempilla

Gyakorlatban a tincses műszempillát szálakra bontották, így a természetes pillához csak egyetlen műpillát ragasztunk speciális pillanatragasztóval.
A technológia az „Eyelash Extension”, magyarra fordítva szempilla-hosszabbítás, de hazánkban inkább 3 dimenziós szempillaként épült be a köztudatba.
A szempilla-hosszabbítás mára a kozmetikai szalonokban szinte alapszolgáltatássá nőtte ki magát. Sikere és közkedveltsége rendkívül természetes hatásában, könnyű viseletében és tartósságában rejlik. Felhelyezése biztonságos, komfortos, és még hosszan tartó, folyamatos viselése sem roncsolja a vendég saját pilláit, amennyiben minőségi alapanyagokat használunk és megfelelően alkalmazzuk a technológiát. Az eredmény látványos és tartós, így biztosan számíthatunk elégedett, és rendszeresen visszatérő vendégekre.

Miért érdemes belevágnom?

Sok kozmetikus teszi fel magának a kérdést, érdemes-e még belevágnom, hiszen már olyan sok kolléganőm foglalkozik vele?  Azt gondolom mindenképpen, hiszen a nők körében a 3 dimenziós műszempilla, mint szolgáltatás iránti igény egyre fokozódik. Fontos érv mellette, hogy viszonylag kisebb beruházást igényel, anyagköltsége is alacsony, ezáltal rövid idő alatt megtérül. Természetesen mielőtt belevágnánk ezen új szolgáltatás beruházásába és megtanulásába, érdemes vendégkörünk igényeit felmérnünk. Továbbá figyelembe kell vennünk saját adottságainkat, ugyanis ehhez a munkához elengedhetetlen a fokozott türelem, az éleslátás, valamint a kéz nagyfokú precizitása.

Szükséges-e a tanfolyam?

Mindenképpen. Hiába ragasztunk már évek óta tincses pillákat, ez teljesen más technológia. Professzionális szinten nem lehet egy oktatófilmből, de még egy részletes leírás alapján sem elsajátítani. Amennyiben a tanfolyam kihagyásával próbálunk spórolni, később elégedetlen vendégeink miatt fogunk nagyobb árat fizetni.
Ha már eldöntöttük, hogy belevágunk, jön a következő nehéz kérdés: melyik cégnél végezzük el a képzést? Hazánkban több cég is foglalkozik a 3 dimenziós műszempilla oktatásával, ill. az alapanyagok értékesítésével. Tájékozódhatunk az interneten, szaklapokból, kiállításokon, de egy már gyakorló kolléganőnk is informálhat minket. Amennyiben van rá lehetőségünk, döntésünk előtt próbáljuk ki saját magunkon, készíttessünk el a cég szakembereivel, anyagaival egy-egy felhelyezést. Valóban azt tapasztaljuk, tartósságában és minőségben, mint amit ígértek. A kezdőkészletek kiválasztásánál az ár-értékarányt vegyük figyelembe, valamint, hogy milyen mértében kívánunk a szolgáltatással foglalkozni. Nem mindegy az sem, hogy csak egy szempillasoron, vagy élő modellen tudunk gyakorolni.  Ugyanis ha csak egy „mű modellen” gyakorolunk, nem fogjuk a szemek és a természetes pillák azon sajátságait megtapasztalni, amelyekre későbbi munkáink során szükségünk lesz. Azt is gondoljuk végig, szeretnénk-e mi magunk egy másik kolléganőnek modelljei lenni, ill. megfordítva, majd mi gyakoroljunk rajta. Ebben az esetben az idő is jóval több, mintha saját modellt vinnénk.
Az oktatás minőségét elsősorban nem az határozza meg, hogy mennyi ideig tart a tanfolyam, hanem, hogy át tudják-e adni a számunkra szükséges tudást, ismereteket és mennyire figyelnek ránk. Természetesen a legjobb az, amikor 1 oktató csak 1 tanfolyamossal foglalkozik. Az első applikáció általában 2 órán keresztül tart, és nagyon fárasztó a tanfolyamosra nézve. Vannak cégek, ahol az alaptanfolyam elvégzése után lehetőség van egy emeltebb szintű tanfolyam elvégzésére. Ilyenkor ellenőrzik, hogy professzionális szinten (precízen, gyorsan és magabiztosan) végezzük az applikációt. Haladó tanfolyamon tudásunkat is bővítjük, és az esetlegesen felmerülő  problémák megoldásában is segítséget  kapunk.

Pillantás a jövőbe

Folyamatosan fejlesztik a termékeket, eszközöket. A ragasztók fejlesztése az irritáció teljes kizárására, a még nagyobb tartósságra és a hosszabb eltarthatóságára irányul. Az előkezelő és utóápoló szerek tekintetében a tartósítószerek helyettesítése szempilla erősítő, ápoló összetevőkkel. A műpillák tekintetében a még kisebb súly elérése az elsődleges cél, emellett a méretválaszték szélesítése és különleges pillák fejlesztése is folyamatban van.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?