Fotó: Northfoto

A türelmetlen vendég esete

Egy újabb tanulságos történet érkezett olvasónktól, aki szeretne névtelenséget kérni, mert a problémás vendége ráadásul szakmabeli volt. Amit ő megtanult: vannak vendégek, akiknél nincs az a pénz, hogy újra beírja a naptárjába. A vendég etikai kódexbe pedig kerüljön be, hogy akinek nincs ideje, vagy türelmetlen, az ne akarjon olyan kezelést, amely ennyi ideig tart.

Íme, anonym kolléganő története:

A körmösnél volt egy vendég, aki behivatott, hogy szeretne hozzám bejelentkezni szempillára. Oda is vittem a naptáramat. Ő közölte, hogy neki csak a szombat jó. Rendben, beírtam szombatra.
Eljött a szombat. Három percet csúsztam az előző vendéggel. Kimentem, a lány már be is viharzott. Lekezelően köszönt, mintha ő valami kiváltságos lenne. Kérdezte, hogy mennyi ideig tart, mire mondtam neki, hogy körülbelül 1órát vesz igénybe. Már akkor hüledezett, hogy az milyen sok idő. Leültettem, Megbeszéltem vele, hogy milyen szempillát szeretne, majd elkezdtem a munkát. Nem telt el 5 perc, sóhajtozott majd minden 5 percben tovább sóhajtozott. 15 perc után megkérdezte, hogy ihat-e. Persze, ehhez fel kell ülni és ezzel is időt vesztünk. A következő negyed óra után újabb kérdés: “felállhatok?!” Mondtam neki, persze álljon fel, de a szemét ne nyissa ki, mert az alátét is elmoccan, a ragasztó is csípni fogja. Visszafeküdt, újabb sóhajtozás, “mikor leszünk már készen?” “sok van még?” . Ha ennyiszer feltartóztat hogyan legyen kész egy óra alatt ?!
Közölte velem, hogy ő mindenhol ezt csinálja, nem bírja, ha mástól függ. Elmesélte, hogy anno egy másik kollégát is ki készített, mert ő nem bírja ezt. A vége felé már én is fel voltam paprikázva, és közöltem vele: ha állandóan mocorog, pakolgatja a lábát, sosem leszek kész. Illetve ha rágózik, mindig eltolja a kezem.
A vége kínszenvedés volt már! Állandóan sóhajtozott, mocorgott, nem tudtam rendesen dolgozni.
Amikor a végéhez értem, megfogadtam, hogy nekem nem ér ennyi pénzt az egész, inkább menjen máshoz. Most vállaltam el először és utoljára. Az ilyen ember ne járjon máshoz, ha nem bírja kivárni. Rabolja a másik idejét, illetve szétcincálja az idegrendszerét.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail