Tuti tippek férfi hajformázáshoz

A mai modern férfiak hogyan formázzák a hajukat? Melyik frizurára melyik hajformázó jó? Mit lehet kezdeni a ritkuló hajjal? Melyek azok a mai hajformázási szabályok, amelyeket minden férfinak tudnia kell? A Schwarzkopf összeszedte a válaszokat.

Ritka az olyan férfi manapság, aki évente egyszer jár csak fodrászhoz. Ma már a hajformázás pontosan olyan része a férfiak napi rutinjának, mint az ápolt testszőrzet.

Mit tegyünk és mit NE tegyünk hajformázáskor?

Régen a férfiak csak megmosták, majd megszárították a hajukat. Ma már rengeteg forrásból merítenek. Akár rövid, akár hosszú a haja, ha jól áll Önnek, rendben van. Lehet a haja szigorú formára vágott, mint Jake Gyllenhaal-é, vagy járkálhat Johnny Depp kócos „most keltem ki az ágyból” frizurájával. Divatosak manapság a kissé feminin frizurák is hosszú frufruval, vagy hosszú, tépett fazonnal. Owen Wilson is ilyen unisex frizurát visel. Vigyázzon, a frizurája a munkába is elkíséri! – olvasható a schwarzkopf.hu-n.

Hasznos eszközök

A hajszárítón vagy a fésűn kívül, a férfinak legyen egy jó hajkeféje is. Áldozzon a minőségi kefére, vegyen természetes sörtéjűt, vagy masszírozó hajkefét lekerekített gumi, vagy fa tüskékkel. A hajvasaló is jó szolgálatot tehet. Mindenképpen jó minőségű hajvasalót vegyen, nehogy az erős hőhatás kárt tegyen a hajában, vagy a fejbőrében.

Kopaszodom, mit tegyek?

Mit tehetünk, ha elkezd hullani a hajunk? Sok fiatal férfi szembesül ezzel a problémával. A hajnövesztő kezelések, vagy a hajbeültetés lehet a megoldás. Frappáns válasz a kopaszodásra, a nagyon tüsi frizura, vagy ha teljesen leborotváltatja haját. Ez elég szexi is lehet, ahogy azt Bruce Willis már megmutatta nekünk.

A stílusos arcszőrzet

Sokféle szakáll létezik. Általános szabály, hogy csak akkor növesszen szakállt, ha dús arcszőrzettel rendelkezik. A ritkás szakáll nem túl szép látvány. A hajhoz illő szakállak divatosak manapság. A háromnapos borosta szexi lehet, de ez már nem igaz a dús, tömör bajuszra. Viszont az állszakáll és a körszakáll egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az arcszőrzetet is ápolni kell, minden másnap meg kell mosni. Az arcszőrzet nem nő egyformán, ezért amikor száraz, vágja egyenletesre, ha szükséges. A durva Rumcájsz szakáll egyáltalán nem divat. Speciális és elektromos szakállnyírók vannak a piacon, és jó szolgálatot tehetnek abban, hogy rendben tartsa arcszőrzetét. Ugyanezen eszközökkel nyírhatja barkóját is. A borzas báránycomb csak kevés férfinak áll jól. A legtöbb férfi akkor néz ki jól, ha szépen nyírt barkója illik frizurájához és a szakállához.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?