Új nanomaszk a feszesebb bőrért

A kozmetikumokban a nanoanyagok még mindig viszonylag ritkák. Kivételt képeznek a szervetlen UV-szűrők, amelyeket széles körben használnak, ezek a titán-dioxid és cink-oxid. Ha nanorészecske méretűre vannak őrölve, elveszítik a nem kívánt fehéres fóliát a bőrön, de megtartják az UV-szűrők hatását. Nano UV-szűrők használhatóak minden készítményben, az aeroszoladagolók kivételével. A Syncare cég újdonsága a NanoCare vitaminos arcpakolás. A termék vitaminok és antioxidánsok összességét tartalmazza, melyek megnyugtatják a bőrt, valamint jelentős liftinges regeneráló hatásúak (x)

A nanoanyagok története a kozmetikában

A kozmetikumokról való első írásos emlékek az ókori Egyiptomig nyúlnak vissza. Elsősorban a bőr festéséhez szolgáló festékek, különböző illóolajok, illetve személyes használatra való parfümökként említik. Az idő múlásával a kozmetikumok használata a mindennapok részévé vált. Úgy, mint a tudomány más területein, a kozmetikában is jelentős fejlődés történt, egyrészt a már létező kozmetikumok tulajdonságainak javulásával, valamint újak megjelenésével. A kozmetikai iparnak döntő irányváltást adtak a nanoanyagok (nanoszálak, nanorészecskék, nanoliposzómák, nanopigmentek stb.) megjelenése.

Nanoanyagok a jelenben

A nanoanyagok felhasználása az ipar számos területén megjelenik, még az egészségügyben is. A műanyagipar mellett – ahol a nanoanyagot, mint például kötőanyagot hasznosítják -, manapság gyakori a kihasználásuk a biogyógyászatban és a kozmetikai iparban. Konkrétan az olyan nanorostok felhasználásában, amelyek mérete 1-100 nm között van. Az érdekesség kedvéért ez a méret kb. ezerszer kisebb, mint az emberi hajszál. Az első nanorostokat a múlt század 80-as éveiben gyártották, azóta hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Ma a nanoanyagokat bárhol megtaláljuk, a napvédő szerektől kezdve az anti-aging krémeken, a hajápoló szereken, az arcpakolásokon át egészen a fogkrémekig.

A maszk különösen alkalmas a 35+ és az 55+ bőr táplálására és feszesítésére, de minden bőrtípusra ajánlott

A nanoanyagok tulajdonságai a kozmetikában

A nanorostok főbb tulajdonságai: specifikus hosszúság, nagy viszonylagos felület, nagy szilárdság és kis méretű pórusok. Hála ezeknek a tulajdonágainak sok kezelésben nélkülözhetetlenek.

Sokféle formában léteznek, amelyek tovább módosíthatóak a kívánt tulajdonságok eléréséhez, avagy a konkrét felhasználásra – a kozmetikában például az arcápolások, illetve instant szérumok formájában.

Vízzel való érintkezéskor a nanorostok azonnal oldódnak, és felszabadulnak a szerkezetükben levő hatóanyagok. Így jutnak be a bőrbe tudatosan és irányítottan az aktív hatóanyagok magas koncentrációban, amelyek fokozzák a kezelés hatásfokát.

A Syncare NanoCare vitaminos arcmaszkja a modern trendet képviseli, amely egyesíti a speciális textil anyagokat és az aktív kozmetikai összetevőket. Az eredmény egy magasabb hatásfok, mivel a hatóanyagok jobban felszívódnak a bőrbe és nem párolognak el a bőr felszínéről. Finom nanoszálakat tartalmaz, amelyekhez fontos vitaminok kötődnek. Ezeket a maszk  nedvesítésével aktiváljuk, majd intenzíven behatolnak a bőrbe. Ugyanakkor a maszk szerkezete megvédi a bőrt a mikroorganizmusok és a levegőből származó szennyeződések bőrbejutásától. Ez jelentősen megnöveli a kezelés higiénia szintjét, mivel a kozmetikus nem érinti meg a vendég arcbőrét. Nem szabad elfelejteni továbbá, hogy a termék minden összetevője 100%-ban biológiailag lebontható, így a  környezetvédelem szempontjából is jó választás.

A nanoanyagok szó szerint uralják a világot, és bár néha fél tőle a közönség, évszázadok óta körülöttünk vannak. Legtöbbjük természetes eredetű – tipikus a vulkáni por. Csak az elmúlt évtizedekben kerültek felhasználásra a mesterségesen előállított nanoanyagok, és a  vagy természetes alapanyagokból nyert nanoanyagok további feldolgozással.

NE FÉLJ KÍSÉRLETEZNI A SZÉRUMOKKAL! 

Az arcmaszkok gyakran jó jelöltek a bőrszérumokkal való kombinációhoz. A legtöbb esetben kiegészítik egymást és növelik a közös hatást.

               

A NanoCare vitaminos arcmaszk  különlegessége a hatóanyagok kapacitása. Ha a maszk alá szérumot viszünk fel, a hatóanyagokat a maszk megköti, majd a nanoszálak fokozatosan felszabadítják a hatóanyagokat a bőrbe. A nanomaszk tehát mindenekelőtt növeli a szérum hatását. Például, ha a hatás a hidratálás, a maszk ezt a tulajdonságot fogja nagyban támogatni. Ugyanez vonatkozik a regenerálásra, liftingre vagy az antioxidáns szérumokra. Feltétel, hogy a maszk elég nedves legyen a teljes kezelés alatt!

(x)

Ajánlott cikkek

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?