Fotó: Pixabay.com

Lassan újraindulhat a gazdasági élet Magyarországon

Bár május 3-ig biztosan hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok, azért biztató jelek is vannak arra nézve, hogy lassan újraindulhat a gazdasági élet is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden feltétel adott, hogy május 4-től az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák. Arról is beszélt, hogy bár a kormány nem tartja időszerűnek az összes diák visszaengedését az iskolákba, de azt megállapították, hogy az egészségügy felkészültsége már lehetővé teszi a magyar gazdasági élet újraindítását, ám csak fokozatosan, szigorú menetrend alapján. Ennek lépéseiről a jövőhéten döntenek majd.
– Tervet kell összeállítani a magyar gazdaság újraindítására az egészségügy felkészültsége mellett. Minden szempontot figyelembe vesz majd a kormány az újraindítás érdekében – mondta a miniszter, aki hozzátette: új szabályrendszert kell megalkotni, mégpedig úgy, hogy a leginkább veszélyeztetett időseknek és a nagyvárosoknak a védelmét megfelelő körülmények között továbbra is biztosítani tudják.
Eközben a mai adatok szerint egy nap alatt újabb 116 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg, ezzel 239 főre emelkedett az áldozatok száma.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail