Fotó: Northfoto

Underground és glossy, avagy sminktrendek Párizsból

Minden eddigi várakozást felülmúlt a párizsi divathét. Nemcsak a kollekciók pazar látványa, hanem az igencsak látványosra sikeredett sminkek is elgondolkoztatóak... Merre megy a divat? Előre vagy hátra? A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek stílusjegyeinek összeolvadásával mégiscsak van új a nap alatt, mert most egyszerre lesz jelen az underground és a glossy glamour. Az újragondolt divat sokkal inkább az egyedi megjelenés különleges kiegészítőjeként tekint ma már a sminkre, felrúgva minden szabályt.

Ami az alapozást illeti, a következő szezonban a tökéletes matt hatás és a természetes fényes arctónus lesz az uralkodó. El lehet felejteni a maszkszerű arckontúrozást! Az üde megjelenés titka – akár matt, akár fényes textúrával készítjük -, hogy korrektorral csak a bőrhibákat tüntetjük el, ebben az esetben a bőrszínnel azonos árnyalatot választva – írja Larion Oscar sminkmester a life.hu-n megjelent cikkében.

Ha a szem felfrissítésére gondolunk, akkor maximum egy árnyalattal legyen világosabb a korrektor színe, mint a jelenlegi bőrszín, azaz az alapozó színe. Trendi lesz a szeplő. Az Undercover bemutatóján csupa szeplős modell vonult fel. Persze sminkkel egészítették ki, picit eltúlozva a hatás kedvéért. Ártatlanul izgalmas.

Alapozásnak nem nevezném, hanem sokkal inkább egy tökéletesen bátor megoldásnak, amikor a bőrszíntől elütő, egy vagy két árnyalattal absztrakt módon festünk nonfiguratív mintákat az arcra, természetesen csak fotózásra vagy kifutóra.

A szemfestés nagyon sokszínű lesz a következő szezonban, nézzük a szofisztikált megoldásokat.

 • A vízvonal hangsúlyozása: Nagyon diszkréten emeli ki a tekintetet, ha csak az alsó vízvonalat emeljük ki mélybarna szemceruzával. Hipnotizálóan vonzza a tekintetet, ha alul és felül is kiemeljük fekete szemceruzával a vízvonalat. Nagyon izgalmas a vízvonalhangsúly, ha teszünk hozzá még egy kis rezesbarna szemhéjpúdert diszkréten a szempillatőbe.
 • Szemfestés két színnel: Az alsó szemhéj kiemelése feketével úgy, hogy csak az első pillától az utolsóig satírozzuk a színt, és a felső szemhéjra tetszőlegesen választva tesszük tisztán a színt, így optikailag nagyobbnak mutatja a szemeket.
 • Ártatlan nagy szemek: Gyöngyházfehéret tegyél a szemzugba és a mozgó szemhéjra. Majd fekete szemceruzával emeld ki a szempillatövet fent, és a külső sarokhoz érve kösd össze az alsó szemhéjjal, de csak a szemhéj közepéig húzd, majd picit satírozd el a fekete kontúrt.
 • Szemfestés egy színnel: Ha tisztán használunk színes szemhéjpúdereket, nagyon izgalmas, újszerű hatásokat érhetünk el velük. Divatos, lendületes megjelenést kölcsönöz. Közkedvelt árnyalatok a ciánkék és a lila.
 • Az új macskaszem: A különlegessége ennek az új macskaszemnek, hogy a szemhéj közepétől húzzuk meg kifelé vastagítva a tusvonalat, picit laposan a szem külső sarkánál túlhúzzuk, de összekötjük az alsó szemhéjjal, és ott is elvékonyítjuk a szemhéj közepéhez érve. A szemzugot fényes highlighttal emeljük ki.
 • Extravagáns tusvonalak: A hatvanas évek újragondolása. Ha szereted a különleges megoldásokat, akkor húzd meg fent a tusvonaladat, a külső sarkához érve húzd túl, majd kösd össze a mélyítővonaladat követve, befelé elvékonyítva.
 • Naiv, nagy szemek kialakításához: Kontúrozd körbe a szemet, vastagon emeld ki a vízvonaladat fekete krémtussal. A szem külső sarkát picit húzd túl, és kösd össze a mélyítővonallal. Szempillákat alul-felül fesd ki fekete szempillaspirállal.
 • Krémesen az igazi: a szemhéjkrémek lágy, érzéki hatást eredményeznek. Tisztán egy színt használva frissességet kölcsönöz viselőjének. Trendi árnyalatok a bronz, a datolyabarna és a fahéj.
 • Szemhéjra trendszínek 2017-ben: bronz, fügebarna, fahéj, fekete, grafit, barack, ciánkék, sárga, pink, lila, vibráló zöld és glitter minden mennyiségben. Vibrálóan izgalmas szemfestéshez bátran használj akár három élénk színt is.
 • Futurisztikus hatáshoz a fényes alapozás mellett válassz pasztellesebb árnyalatokat, és fűszerezd meg egy kis csillámmal itt-ott.
 • Underground & punk életérzés: Ha szereted az extrémebb megoldásokat, akkor világosítsd ki a bőrszínt, hogy még drámaibb legyen a hatás, és engedd el a fantáziádat. Kontúrozd körbe a szemet vastagon fekete szemhéjkrémmel, majd az ujjaddal maszatold el a kontúrokat. Minél merészebbre sikerül, annál jobb. A végén emeld ki a vízvonalat fekete szemceruzával, és gazdagon fesd a szempillákat.
 • Pazar színek a nyolcvanas évek átemelésével: Igazából csak három termék kell hozzá, hogy megidézd a nyolcvanas éveket. Egységesítsd a bőrszínt folyékony alapozóval. Egy élénk pink arcpirosítóval fesd be a szemhéjat összemosva a szemöldökkel, majd told a halántékra és lefelé az arccsontra. Az ajkakat a klasszikus piros ajakrúzzsal fesd ki, és a végén tegyél rá egy áttetsző, ultrafényes szájfényt.
 • Füstös szemfestés a nyolcvanas évekből: A korszak kedvenc árnyalatai között volt a pinkeslila, a lila és a kék. Válassz kedvedre közülük, tedd a mozgó szemhéj egészére a szemzugtól picit rásatírozva az orrnyeregre és a szemöldökre, és kifelé, a halánték irányába is satírozd túl. Az alsó szemhéjra is vidd fel a színt egészen a szemzugig. Egy fekete szemceruzával karakteresen húzd ki a szemet alul-felül, a szemzugot összekötve a vízvonallal. Ezt összemosva haladj az alsó szemhéjon végig, és meg se állj a halántékig. A szempillákat fekete szempillaspirállal fesd ki.RúzstrendNagyon népszerűek a természetes hatások, ennek kialakításához a legközkedveltebb termékek a színtelen ajakbalzsam, a színtelen magasfényű szájfények, amelyek kezdenek visszatérni. Kedvenc árnyalatok a rúzsok terén a fahéj, a fehér, a grafit, a klasszikus piros, a meggypiros és a glitteres ajkak.

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail