Fotók: Shutterstock

Útmutató az esküvői köröm megálmodásához

Mivel minden hölgy életének az esküvője a legfontosabb, ezért ezen a napon akarunk a leges-legszebbek lenni. Ezt a szépséget nem csupán a ruha és a kiegészítők jelentik, hozzá tartozik a megfelelő ápoltság is, a smink, a haj, jelen esetben a kéz szépsége is.

A kéznek kiemelt szerepe van a szertartáson, hiszen a gyűrűhúzás pillanatában minden tekintet a menyasszony kezére szegeződik, és erről a mozzanatról még külön fotók is készülnek. Mindezen okokból rendkívül fontos, hogy jól válasszuk meg az esküvői körmünket.

Amit át kell gondolni, az a szín, forma, a hossz és a díszítettség. Mivel azt mondtuk, hogy a műkörömnek elsősorban a ruhával kell harmonizálnia, ebből következik, hogy a köröm divatnak is követnie kell az esküvői ruha trendjeit. A körmön visszaköszönhetnek a ruha színei, díszei vagy akár az esküvői dekoráció színei is.

A köröm mintázatát úgy kell megválasztani, hogy az stílusában harmonizáljon a menyasszony ruhájával és kiegészítőivel.

Örök divat az egyszerű és nem túldíszített franciára lakkozott vagy épített köröm, melynek egy továbbfejlesztett változata a nagy sikerű Babyboomer technika, amely a fehér és rózsaszín rétegek összemosása.( A körömágy-hosszabbításos technika ma már elengedhetetlen, hiszen ez teszik a körmeinket lenövés „mentessé”. Ezeket az anyagokat kifejezetten a bőr különböző árnyalataihoz készítik.

A romantikus hangulatot idéző csipke a második legkedveltebb. Ezután következnek a virágok, amelyeket megfelelő árnyékolással, színezéssel akár 3D-s hatásúvá is tehetjük anélkül, hogy a beépítés vastagítaná a műkörmöt. Megfesthetőek akár fixálásmentes színes zseléből, készülhetnek különleges effekteket biztosító transzferfóliával, vagy domború változatban selymes hatású porcelánporokból.

A csillogás, amely kifinomult, mégis figyelemfelkeltő, így minden esküvői köröm elengedhetetlen kiegészítője, a flitter és a strassz. Abszolút trendi a Vintage, a 20-as évek hollywoodi stílusa, amely klasszikus és nosztalgikus is egyben.

Színekben

A csontszín vagy tojáshéjszín eddig is divatos volt, de a merészebb stílusokat kedvelő menyasszonyok már élénkebb színeket is vállalnak, pl. a csokor színével megegyező színű lábbeli vagy egy selyemszalag a derékon, de a fehér mellett megjelenik a kontrasztos fekete szín is. Ehhez a vonalhoz alkalmazkodik a körömtrend. Az arany, az ezüst, a menta, a kávé mellett idén hódítani fog a rózsaszín és a lila is. A lényeg, hogy a színárnyalat passzoljon a menyasszony és a lagzi stílusához.

A forma és a hossz megválasztásánál azonban egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, mint pl: a vendég kezének adottságait. Ha valakinek kicsit tömzsibb és rövidebb ujjai vannak, esztétikailag meg lehet hosszabbítani a körömágyat, valamint inkább mandula formát válasszanak. A hosszúságot főleg az határozza meg, hogy mennyire vagyunk hozzászokva a köröm hosszúságához.

Érdemes több kigondolt ötlettel érkezni a manikűrösünkhöz és kikérni az ő véleményét is. Kellemes készülődést és sok boldogságot a menyasszonyoknak!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail