Fotó: Shutterstock

Wellnesspedikűr

Amerikában egyre inkább terjed a wellnesspedikűr, amelyet a chicagói székhelyű Naturally Chic Nails indított útjára. A kezelés során egyesítik a gyógyító kezelések és a levendula jótékony hatását, létrehozva a tökéletes wellness-élményt.

Természetesen a környezet is segíti a munkát, a SPA-hangulathoz hozzájárulnak a gyertyák és a hangulatos, nyugtató zene. Az sem baj, ha megkínáljuk vendégeinket egy finom teával, vagy citromos vízzel.

A nailpro.com összállította a kezelés menetét: első lépésként keverjünk meleg vízbe egy evőkanál Epsom sót, egy kis szódabikarbónát, 1-2 csepp levendula illóolajjal egy csepp ecettel kevert meleg vízzel. Hagyjuk az ügyfél lábát 5 percig ázni. Majd ezután formálgatjuk a körmöt, habkővel megreszelhetjük a lábat, és levendula illatú cukorral dörzsöljük át a lábat, finoman masszírozzuk bele a bőrbe, hogy hámlassza a bőrt, végül langyos vízzel mossuk le.

Keverjünk össze néhány csepp levendula olajat pár csepp illatmentes olajjal és kenjük be a lábakat vele, majd csavarjuk egyenként a lábfejeket langyos vizes törölközőbe, hogy jól beszívja a bőr az ápoló olajakat.

Végül tisztítsuk meg és fényezzük a körmöket, majd egy 20 perces masszázzsal zárjuk le a kezelést.

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail