Fotó: C laurent hamels/Fotolia.com

Duzzanatok és sötét karikák

Segíthet-e a kozmetikus, ha a vendége a szem alatti karikák eltüntetését kéri tőle? Ha fáradtak vagyunk, nyomasztanak a mindennapi gondok, vagy valamilyen egészségügyi problémánk van, a szemünk alatti sötét karikák azonnal jelzik, hogy baj van.

A szem alatti sötét karikák és az ún. táskák kialakulásának nagyon sok oka lehet.

·         A leggyakoribb a kialvatlanság, fáradtság, stressz, a nem megfelelő életmód (cigarettázás, túlzott mértékű kávé vagy tea fogyasztása) és a kevés folyadékbevitel.

·         Okozhatja, a számítógép monitora előtt eltöltött túl sok idő is.

·         Megjelenhetnek hormonális változások (pl. terhesség, menopauza) idején.

·         Jelezhetik a szervezetben zajló anyagcsere problémákat.

·         Vannak, akik genetikailag hajlamosak rá.

·         És végül okozhatja az egyik legnagyobb ellenségünk, az idő.

A kor előrehaladtával a szem alatti rendkívül vékony bőr fokozatosan elveszíti feszességét, amelynek következtében jobban látszik a mögötte lévő sűrű érhálózat, vagy a test többi részére felszaladó zsírpárnák itt duzzanatok formájában jelennek meg.

A fáradság, kialvatlanság miatt kialakult karikák vagy duzzanatok akár már egy alkalommal eltüntethetők, de ha más ok bújik meg mögötte, több kezelésre van szükség.  A mikrocirkuláció nem megfelelő működése, a hormonális változások miatt megjelenő vagy a korral járó szem környéki problémákat tartós eredménnyel kezelni rendkívül nehéz, de rendszeres kezeléssel szép eredményeket érhetünk el. Természetesen a kiváltó okok (pl. a nem megfelelő életmód) megszüntetésével a vendég is segítheti a kezelés eredményességét.

Kutatási eredmények azt mutatják, hogy egy átlagos testápolási terméknek nyolc órára van szüksége ahhoz, hogy a felső hámrétegen áthatoljon.

Megoldás a problémára: oxigénterápia

A sötét karikák és duzzanatok a szem alatti terület rugalmasságának fokozásával és hidratálásával kezelhetők. A sejtregeneráció és a sejtnövekedés alapja pedig a víz és az oxigén. Ezek az elemek segítik elő a szervezet konstans megújulását és revitalizációját.

Az oxigén egy különleges tulajdonságú elem. Kutatási eredmények azt mutatják, hogy egy átlagos testápolási terméknek nyolc órára van szüksége ahhoz, hogy a felső hámrétegen áthatoljon, ráadásul sok esetben az epidermisz felső rétegeiben ez a folyamat meg is reked. Az oxigénterápia során – a sejtek közötti réseken keresztül – a hatóanyagok akár fél-egy óra alatt bejutnak mélyen az epidermiszbe.

Az oxigén, a hidratáció és a jól kiválasztott hatóanyagok segítségével javítható a bőr mikrocirkulációja, feszesíthető a bőr, sőt az oxigén visszapótlása számos további jótékony hatást is gyakorol a bőrszövetre.

Technológiák az oxigén, a víz és a hatóanyagok bőrbe juttatásához

Az OxyJet eljárással az oxigén és a vízpermet szuperszonikus sebességgel (200m/s!) érkezik, és a bőr mély rétegeibe penetrál. Az oxigénből, vízből és vitaminokból álló, magas nyomású sugár mélyen megtisztítja a hámréteget, intenzíven hidratálja és nyugtatja a bőrt, javítja az adott felszín mikrokeringését. Az öt párhuzamos szinten ható eljárás egyidejűleg fejti ki hatását:
■ mélytisztítás,
■ hámlasztás,
■ hidratálás,
■ mélyinfúzó és a
■ mikro-cirkuláció serkentése.
Az oxigénterápia ezáltal természetes, fiatalos, rugalmas bőrt eredményez, nemcsak a szem alatt (a sötét karikák eltüntetésével), de az egész arcon, a nyakon és a dekoltázson is.

A szem környéke egy rendkívül érzékeny terület, amelyhez nem biztos, hogy megfelelő közelségbe tudunk OxyJettel jutni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Ebben az esetben jelent megoldást az Oxy Spray, amelyet úgy használhatunk hatékonyan a problémára, hogy közben nincs kontakt, nincs irritáció. Ebben az esetben a smink terültén elterjedt technika, az airbrush segítségével történik a hatóanyagok egyenletes eloszlatása és bejuttatása a bőrbe.

A szem körüli szövetek kezelésénél különösen fontos odafigyelni a megfelelően finom, gyengéd technológia kiválasztására. Nem árt az óvatosság! Érdemes első körben azokat a megoldásokat fontolóra venni, amelyek hosszú évek óta léteznek a magyar piacon, és bizonyítottan eredményesek, hatásosak.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail