Kozmetikai kellék vagy középkori kínzóeszköz?

Fájdalmas szerepet játszottak a mai szemmel inkább középkori kínzóeszköznek látszó kellékek, holott ezek a szépségápolási és kozmetikai tartozékok alig néhány évtizede modern eszközöknek számítottak. A pecsma.hu weboldal összegyűjtött néhányat. Indulhat a nosztalgia?

Retró hajsütővas, ami tényleg egy vas, mely megsüti a hajad!

Bár inkább antik darabnak tűnik, ez a hajsütővas tényleg nem viccel. Miután a szesztől égő lángcsóva felmelegíti a vasat, már csavarhatjuk is köré a tincseket. Azért jó szívvel nem ajánlanánk ezt a szerkezetet, lehet, hogy kevesebb tincsünk marad besütés után, mint előtte volt.


Hajsütővasakból még a nyolcvanas, kilencvenes években is gyártottak izgalmas darabokat, amik megérnek egy misét. Ezek is inkább muzeális darabok így 2018 hajnalán, használatát semmiképpen nem javasoljuk.

Arc- és dekoltázsbarnító a múlt századból

A szoláriumok hatásairól máig megoszlanak a vélemények, képzelhetjük, mennyire lehettek egészségesek a húsz vagy harminc éve használt barnítógépek. Több virtuális piacon is belefutottunk ebbe a csodálatos masinába, mely retró arc- és dekoltázsbarnító néven futott fénykorában. A szerkezethez még speciális szemvédő szemüveg is járt.

Bizarr szolárium vagy barnítógép

Bár nem az online piactér terméke, de találtunk egy érdekes felvételt az 1930-as évek Amerikájáról, ahol egy nő szoláriumozik, az akkori idők legmodernebb felszerelésével.

Valóban inkább kínzóeszköz-kategória: a mechanikusan működő füllyukasztó

Már ránézni is fáj erre az eszközre, a mechanikusan működtethető füllyukasztóra. A különleges eszközre még a fiatalabb generáció is emlékezhet.

Szöveg és fotók: pecsma.hu


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail