Fotó: Beauty Forum

Makovics Dóra: addig próbálkozom, míg meg nem nyerem!

Óriási érdeklődés övezte a 24. Beauty Forum Szakkiállítás és Vásár Make Up Magyar Kupáját. A 17 versenyző a színpad melletti versenypáston 60 perc alatt készítette el a színes, látványos, '80-as évekbeli sminkeket. S hogy mennyire volt nehéz visszaidézni a diszkó korszakot? Makovics Dórával, a verseny harmadik helyezettjével beszélgettünk.
Fotó: Beauty Forum
Fotó: Beauty Forum

Hányadik Beauty Forum versenyed volt az idei? Elégedett vagy az eredménnyel?

Az idei volt a harmadik Beauty Forum versenyem. Idén értem el a legjobb helyezést, ami hatalmas öröm számomra! Teljesen elégedett vagyok a helyezésemmel, sőt, igazi megtiszteltetés volt számomra a dobogóra állni! – s ezúton szeretném ismét megköszönni mindenkinek, aki segített a versenyen való részvételben.

Megpróbálod jövőre újra, hogy megnyerd a versenyt?

Mindenképpen megpróbálom! Addig próbálkozom, míg egyszer sikerül megnyernem.

Hogyan készültél a versenyre? Kitől kértél tanácsot?

A verseny témáját meglátva azonnal egyeztetésbe kezdtem stylist barátnőmmel, Ferenc Diával, akinek rögtön kipattant fejéből az aerobikos vonal: így került Jane Fonda a középpontba. Ezt a témát közösen kielemeztük régi újságcikkek, videók megtekintésével. Majd divattervező barátnőm, Martin Kriszta elkészítette a korhű szabásmintákon alapuló ruhát. A smink tervezésében és a lehető legtökéletesebb kivitelezésében mesterem, Kovács Barbara volt a segítségemre: szaktudásával és végtelen türelmével támogatott!

Kinek a tanácsa számít neked leginkább?

A mesterem tanácsa a mérvadó, hiszen az ő szaktudása, tapasztalata és ízlése számomra a legfontosabb. A legnagyobb segítség egy versenyre való felkészülésben.

Van olyan, amit másképpen csinálnál, ha újrakezdhetnéd a versenyt?

Még többet gyakorolnék! Mert gyakorlásból sosem elég!

Mit szóltál a témához? Nehéznek találtad a 80-as éveket?

DAV_8707
Fotó: Beauty Forum

A 80-as évek egy nagyon összetett kor volt, ahol az aerobiktól a punkig minden megtalálható. A nehézséget talán az okozhatta, hogy ízléses maradjon az alkotás, de mégis tükrözze a ’80-as -évek harsány színvilágát.

Mi volt az eddigi legjobb helyezésed akár magyar, akár nemzetközi versenyen?

Többszörös magyar bajnok vagyok, voltam mar az év sminkese, és egy nívós nemzetközi versenyen – amit Szlovákiában rendeztek meg – is sikerült első helyezést elérnem.

Mit szeretsz csinálni szabadidődben? Mi a hobbid?

Szabadidőmben – ami jelenleg szinte alig van – szeretek futni, túrázni. Futás közben rengeteg ötlet szokott eszembe jutni. Igazi feltöltődés számomra!

Miért lettél sminkes? Mi motivált ebben?

Mindig is szerettem rajzolni, festeni, alkotni valamit. Egyszer átgondoltam, hogy mi lenne az, amivel bármikor tudnék foglalkozni, ami egy életen át tartó hivatás és hobbi is lehetne számomra. Így találtam rá a sminkelésre, amiben tökéletesen ki tudok teljesedni! Imádom a versenyeket, ezek nagyon jó lehetőséget adnak egyrészt a fejlődésre, másrészt egy-egy komplett alkotásra, amelyek szakmailag mindig előbbre és előbbre viszik az embert. Örülök, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, ami boldoggá tesz!

3870bf75721a7c243e9804e513374b83 
Jane Fonda színes világa
Jane Fonda amerikai színésznő a 70′-es években kezdte népszerűsíteni az aerobikot. Fonda felismerte, hogy az aerobic alkalmas nagy tömegeket megmozgatni, és ez a mozgásforma nem igényel drága felszerelést, nincs nagy hely- és szerigénye. Jane Fonda videókazettákon népszerűsítette a sportágat, és – elsősorban nők körében – óriási sikert aratott, és nem mellékesen divatot teremtett tornadresszeivel. 

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail