Fotó: Northfoto

Rúzsorgia, avagy matt az ajkaknak!

Tavaly óta a nemzetközi divatházak csak úgy ontják magukból az új matt őrületet rúzsfronton. Szebbnél szebbek, nem csoda, hogy az ember lánya elcsábul a színpompás választéktól. De nem minden matt, ahogy a hangzatos marketinget meglovagolva a dekorkozmetikai márkák állítják. Valamint az sem mindegy, hogy mennyire matt az a matt

Vannak köztük lassan száradóak, lerobbanthatatlanok, krémesek és vannak bársonyosan matt textúrák valamint folyékony ajakrúzsok is. Ha már ezt említettem, akkor szeretném eloszlatni ezt a megfogalmazást, amit oly sokszor hallok mindennapi hősnők szájából, mikor megkérdezem milyen ajakrúzst szeretne, nemsokára jön is a válasz: matt szájfényt.

Természetesen tudom, hogy az illető a folyékony, mattra száradó ajakrúzsra gondol. Mikor megmutatom neki, egyértelművé válik, hogy ő is erre gondolt. Aztán tisztázom vele a fogalmakat: olyan, hogy matt szájfény nem létezik. A szájfények lényege, hogy csillogjon különböző textúrában. A mattra száradó folyékony ajakrúzs kiszerelésében ugyan emlékeztet a szájfényekre, de csak azért, hogy könnyebben lehessen használni őket. Az egyik legfontosabb tudnivaló a matt rúzsok szerelmeseinek, hogy előtte érdemes leradírozni az ajkakat ajakradírral, eltávolítva az elhalt hámsejteket, majd kényeztetni kókuszolajban gazdag ajakápolóval – tanácsolja Larion Oscar  a pumpkin-paradice.com-on megjelent cikkében.

A kókuszolaj olyan gazdag hidratált érzést biztosít, hogy utána egyenletesebben terül rajta a kiválasztott rúzs. A kókuszolaj vízmegtartó tulajdonsága nem engedi, hogy az ajkunk kiszáradjon, fontos a körültekintő aládolgozás, hisz semmilyen rúzs nem mutat jól a kicserepesedett ajkakon. Ha jó alaposan bekentük ajkunkat ajakbalzsammal, akkor várjunk egy-két percet míg a hatni kezd a hatóanyag, rúzsozás előtt itassuk le egy papírzsebkendővel a felesleget.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail