A sminktetoválás új világa

A sminktetováló festékek piacán évek óta érzékelhető változás zajlik. Az Európai Unió elmúlt években hozott szabályozásai egyre szigorítják a festékekben felhasználható összetevők körét. Különösképpen a vas-oxid összetevők körét és a nikkelkoncentrációt érinti a változás (x)

Kalcsu Hajni_1A Kalcsu Cosmetics által forgalmazott Color-in-Derm termékcsalád válaszképpen újraértelmezte a sminktetováló festékeket és forradalmian új formulát fejlesztett ki. Az új vas-oxidmentes festékek 100%-ban megfelelnek az Európai Unió szabályozásának, de ennél jóval többet is elért a vállalat.

Az Uniós szabályozásról, illetve a Color-in-Derm festékek előnyeiről beszélgettünk Kalcsu Hajnival.

Hajni, kérlek, foglald össze nekünk, mit takarnak pontosan ezek az Uniós szabályozások!

Köszönöm, hogy rákérdeztél, mert bár nem egy könnyű téma, mégis érdemes ezekkel tisztában lenni.

Ugorjunk egy pár évet az időben: mérföldkő volt a 2008-as vonatkozó uniós szabályozás, mely elsősorban vas-oxid összetevőket helyezett tiltólistára. Bizonyos vas-oxid pigmenteket foto-toxikusnak minősítettek, másokat allergén tulajdonságai miatt stb. kellett kivonni. Másodsorban maximális értéket határoztak meg a festékekben található nikkeltartalomra, mely 4 évvel később kapott igazán jelentőséget.

2012-ben Németországban új mérési technológiát vezettek be. Míg a korábbi technológia a legtöbb festékgyártónál határérték alatti nikkelt mutatott, addig az új teszt sok esetben az összetevő megengedettnél magasabb koncentrációját mutatta ki. A megváltozott környezet a gyártókat két irányba terelte. A vas-oxid alapú festékeket meg kellett változtatni (nagyon alacsony nikkeltartalom), valamint új formulák kifejlesztése is elkezdődött.

Az említett új mérési technológia a korábbival ellentétben a pigment szemcsék belső szerkezetét is szkenneli, s ezzel a legtöbb gyártónál ismét határérték feletti nikkel koncentrációt mértek.

A nikkel azonban kulcsfontosságú a vas-oxid alapú festékeknél, ugyanis a pigment szemcse belsejében található koncentráció jelentősen befolyásolja a stabilitást. Az érték lecsökkentésével a vas-oxid alapú festékek jelentősen veszítettek színtartósságukból. Olyan ez, mintha azt mondanák az élelmiszergyártóknak, hogy minimális tartósítószert használhatnak, egyúttal viszont elvárják, hogy évekig tartós maradjon. Nehéz ügy.

A vas-oxidos festékeknél a vörösödés elkerülhetetlen. Mi az oka ennek?

A sminktetoválók mindig visszatérő problémája, hogy a szemöldöktetoválások egy idő után vörösödni kezdenek, és ahogy Te is mondtad, a vas-oxidos festéknél ez elkerülhetetlen. A magyarázat pedig a következő: a gyártók 4 alapszínből kevernek, úgymint fekete, sárga, vörös és fehér.  Egy sötétbarna szemöldök színhez kikísérletezik, hogy melyik színt milyen arányban keverik, s ez ad egy konkrét árnyalatot.

A különböző vas-oxidoknak azonban más a lebomlási ideje. A leggyorsabban a sárga és fehér szín (vas-oxid) bomlik le, ennél lassabban bomlik a fekete. És melyik a legstabilabb? Természetesen a vörös. Az idő előrehaladtával a vörös szín a stabilitásánál fogva egyre dominánsabb lesz, hiszen a másik három szín gyorsabban kopik.

A nikkel tartalom pedig itt köszön vissza. Az alacsony nikkel koncentráció miatt a vas-oxid alapú festékek kevésbé stabilak, a folyamatok felgyorsulnak, a vörösödés pedig egyre gyorsabban jelenik meg.

cidlogo

 

Ahogy a beszélgetés elején utaltunk rá, éppen erre a problémára válaszul fejlesztett ki az általatok forgalmazott Color-in-Derm termékcsalád egy forradalmian új formulát. Kérlek, mutasd be Nekünk ezeket a festékeket! 

 

 

A Color-in-Derm igazi vonzereje abban rejlik, hogy itt a teljes színskála vas-oxidmentes, tehát a szemöldök, a száj és a szemszínek is. A vállalat által kifejlesztett új formula számos olyan előnyt nyújt a kozmetikusnak és a vendégnek, melyre a vas-oxid alapú festékek korábban nem voltak képesek.Két sorozatunk van a Color-in-Derm festékeken belül, az Organic és a Classic Pro. Mindkettő biokompatibilis, azaz a festékek nem tartalmaznak vas-oxidot, ezért egyszerűen beépülnek a bőrbe, anélkül, hogy a test idegen anyagként érzékelné őket. Ezen felül az Organic sorozatra a valós-színhatás, a megnövekedett tapadó képesség és a hosszabb színtartósság a jellemző, tehát ezek a festékek újszerűen, másképpen viselkednek a sminktetoválás közben és után, mint a hagyományos festékek, éppen ezért a biztos használathoz a színelméleti képzésünk elvégzése mindenképpen javasolt. Ezzel szemben a Classic Pro a hagyományos festékekhez hasonlóan működik, ezért bár javasolt a színelméleti képzés, alkalmazása könnyedén elsajátítható bárki számára.

További részletek az Organic és Classic Pro sorozatról itt olvasható >>>

kc_sa_festekakcioAkik már dolgoztak a Color-in-Derm festékeinkkel, szenzációs eredményekről számoltak be, nagyon szeretik a kolléganők ezt a termékcsaládunkat is.Azok számára, akik még nem találkoztak ezzel a márkával, ajánlom festékakciónkat. Az Organic sorozat legnépszerűbb festékét, az Organic 100 Super Black szuper fekete szemkontúr festékünket most akciós áron 21.900 Ft helyett 17.500 Ft-ért rendelhetik meg.

Super Black – Szuper fekete? Nagyon vonzó ez a név egy sminktetováló festéknél…

Igen-igen. Az Organic 100 Super Black szemkontúr festékünket magunk között csak „szuper szemnek” nevezzük. Ez a legjobb választás, ha a vendég extra fekete szemkontúrra vágyik! Ez valóban nagyon fekete, ezért mindig felhívjuk a kolléganők figyelmét, hogy kizárólag előrajzolás után használják, mert azonnal beveszi a bőr. Tilos szemöldöktetováláshoz használni és más festékkel keverni. A korrekció alkalmával csak a hiányokat pótoljuk!

A megrendelés részleteiért kattints ide >>>

Még egy utolsó kérdést engedj meg, Hajni! Említetted a színelméleti képzéseket. Mikor és hol kerül sor ezekre? 

cid_vezerfoto_1Színelméleti képzés legközelebb 2017. január 11-én, majd pedig február 22-én lesz a Kalcsu Cosmetics Oktató Központjában. Mindenkit bíztatok a részvételre, ugyanis a teljes Color-in-Derm színskála bemutatásra kerül, továbbá itt olyan tippeket is adunk a sminktetováláshoz, melyeket a kolléganők már másnap felhasználhatnak!

Színelméleti képzésre itt lehet jelentkezni >>>

 

 

kalcsu nevjegy

 

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail