Shutterstock

Szempilla-hosszabbítás

A szempilla-hosszabbítás piacának dinamikus hazai fejlődése következtében szinte hónapról hónapra új szempillaépítő technológiák érhetőek el a szakemberek és a vendégek számára.

A szálas szempillaépítés alapvető természetes jellegét mindinkább háttérbe szorítva, a mai trend jellemzően az egyre feltűnőbb ’dramatikus hatású’ szempilla viseletet népszerűsíti. Az 5-6-7-8 D pilláknak köszönhetően a természetes szempillákon egyre nagyobb a teher, ezáltal megfelelő ápolás nélkül törékennyé válnak, elvékonyodnak és számos esetben végül az anagén fázis lerövidül, vagy eltolódik.
Mit is tehetünk azért, hogy természetes szempilláink vitalitását növeljük, és mind ellenállóbbá tegyük az említett károsító hatásokkal szemben?
Az esztétikai ipar legújabb felfedezésének számító, természetes aminosavakból felépülő oligo- és polipeptid jellegű hatóanyagok immáron a szempillaápoló formulák piacán is hódítanak. A biomimetikus peptid a szempilla ellenálló képességére és a mátrix osztódó képességére jelentős stimuláló hatást fog gyakorolni. Alapvető különbség e két különböző hosszúságú peptidláncból felépülő fehérje között, hogy míg a növekedési faktorok közvetlen hatást gyakorolnak az őssejtes mátrixra, addig a biomimetikus fehérjék aktiválják a bőrünkben alapvetően jelenlevő növekedési faktorok hírvivő molekuláit, ezáltal közvetett stimuláló hatást gyakorolnak a keratinocyták proliferációjára (sejtosztódására).
Az ábra is tanúsítja, hogy a szőrtüsző alsó szakaszán elhelyezkedő őssejtes állomány korlátlan osztódási készsége megfelelő alapnak bizonyul Rejuline és CG-Keramin 2 biomimetikus fehérjék eredményes működéséhez.
A Hayflick-limit értelmében szervezetünket felépítő sejtjeik körülbelül 40-60 sejtosztódásra képesek, ez elsősorban kromoszómáink telomer rövidülése és szerkezeti változásainak következménye. Ugyanakkor az őssejtek kromoszóma végein elhelyezkedő telomerek természetes regeneráló rendszerüknek köszönhetően újra és újra képesek megújulni és megfelelő védelmet nyújtani a DNS-láncnak.

tesztkepek

 

A növekedési faktorok és biomimetikus fehérjék mátrixban található őssejtekre gyakorolt hatása folytán képesek:

  • ellensúlyozni a környezeti ártalmak okán kialakuló mátrix degenerációt
  • stimulálja az inaktív hajszálerek működését,
  • fokozza a mátrix tápanyagellátását,
  • stimulálja a keratinociták sejtosztódását és differenciálódásáta mátrixban,
  • szignifikáns eredményeket mutatnak az anagén fázis, azaz a szempilla növekedési fázisának meghosszabbításában.

Szempillaápoló termékek kísérő hatóanyagai a hajnövesztésben jól ismert tápláló anyagok – H-vitamin (Biotin), B2-vitamin, B3-vitmain, B12-vitamin, A-vitamin, E-vitamin – növelik a szempillahagyma vitalitását, és biztosítják a szempillakéreg rugalmasságát.

Nem csak szempilla- hosszabbításhoz!

Természetesen ideális alternatíva azon vendégek számára is, akik nem szeretnék szempillájukat mesterséges módon, műpillákkal hosszabbítani. Szempillanövesztő szérumok rendszeres alkalmazása esetén egészségesebb, hosszabb és vastagabb szempillaszálak alakulnak ki.
Fontos megjegyezni, hogy a szempilla ápolók és tonikok nem nevezhetők egyértelműen szempillanövesztő terméknek. Ahogyan nevük is utal rá, tápanyagokkal látják el a szempilla mátrix sejtjeit, de a szempilla növekedésére közvetlen hatással nincsenek. Amennyiben szempilla növesztő terméket keresünk akkor a biomimetikus peptidek és növekedési faktorok megfelelően biztonságos és hatékony megoldást nyújthatnak, mivel a két összetevő kifinomult hatásmechanizmusáról és eredményességéről számos klinikai teszt és elégedett vendég árulkodik.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail