Bleisicz Réka: csak természetesen!

Bleisicz Rékánál komplexebb szolgáltatást kevesen nyújtanak, pláne egy olyan kisebb, családias kozmetikában, mint amilyen az övé. Aki ide belép, az biztosan feltöltődik, testileg és lelkileg egyaránt. Réka a kezelései mellé személyre szabott, saját készítésű krémeket és szappanokat is kínál, természetesen természetes alapanyagokból.

IMG_9359Mi jött előbb az életedbe, a természetgyógyászat vagy a kozmetika?

Kozmetikusnak tanultam elsőként, mert sminkes szerettem volna lenni. Úgy hozta a sors, hogy két helyen tanultam. Az egyik oktatóm inkább a sminkelés, sminktetoválás irányába szakosodott, a másik viszont a natúr kozmetikumok, tisztító kezelések, masszázs, testtekercselés irányába mozdult el, és neki köszönhetem, hogy én is ebbe az irányba indultam.

És mikor jött a természetgyógyászat?

Kozmetikus tanulóként már az első évben megfogalmazódott bennem, hogy egy kezelés sokkal többről szól, mint, hogy az ember megtisztítja a bőrt és kezeli. Ez egy nagyon komplex dolog, hiszen már egy bőrdiagnosztizálásnál is tudnunk kell, hogy az illető hogyan táplálkozik, stresszes-e, van-e egyéb betegsége stb. Vagyis, az ember arcára szó szerint kiül minden. Így amíg csak a bőrt kezeljük, az csak tüneti kezelés, igazi megoldást egy komplex kezelés nyújthat. Ezekkel az alapokkal vágtam bele néhány évvel később a természetgyógyászatba, és ezért foglalkozom ennyi mindennel. Mert minden mindennel összefügg.

De gondolom egy ilyen kezeléshez egy alkalom édeskevés…

Igen, ezek a kezelések összetettek, igazán csak akkor hatékonyak, ha alaposan a probléma mélyére ásunk és több oldalról is javítani próbálunk rajta. A természetgyógyászat, illetve a keleti gyógyítás az egészségmegőrzésről szól, amelyhez hozzájárul a táplálkozás, a mozgás, de ugyanúgy egy teakeverék vagy egy illóolaj.

“Ahogy mondani szokták, egy betegség nem egyik napról a másikra alakul ki, elmúlni sem egy nap alatt fog.”

Mikor kezdtél szappanokat főzni?

Ahogy a természetgyógyászatot egyre inkább megtanultam, úgy nőtt az igény, hogy csak természetes alapanyagokkal dolgozzak. Régóta szeretem a natúr kozmetikumokat, de sajnos sokszor csalódnom kellett. Előfordult, hogy bár a cég azt mondta, hogy csak tiszta, természetes és magyar alapanyagokkal dolgoznak, végül kiderül, hogy mégsem. Tudom, hogy nagyon sok előírás van, amit be kell tartani, de sajnos előfordul, hogy a haszon az első a gyártónak, így módosítanak az összetevőkön. Persze tisztelet a kivételnek. Mivel én egy nyughatatlan lélek vagyok és nagyon érdekelt a szépségipar ezen ága is, több natúr kozmetikumot készítő tanfolyamot is elvégeztem – hiszen szappant készíteni is többféleképpen lehet. De mindig keresem az újdonságot, és mindig találok is.

Mi a legújabb?

Az illóolajok, amelyek iránt nemrég kezdtem el érdeklődni. Az illóolajok háromféleképpen hatnak az emberre: külsőleg, belsőleg – hiszen a véráramba bekerülve a szervekre is hatással van -, valamint azáltal, hogy megszagolja az ember a limbikus rendszeren keresztül a lelkivilágára is. Testi, szellemi, lelki feltöltődés, amely elengedhetetlen a szépüléshez.

És van erre kereslet?

Igen, mert látják az emberek, hogy van eredménye. Csak kitartónak kell lenni. Ahogy mondani szokták, egy betegség nem egyik napról a másikra alakul ki, elmúlni sem egy nap alatt fog.

Mi az, amivel a legtöbben fordulnak hozzád?

A stressz és annak következményei. Sokan jönnek el hozzám egy hátmasszázsra, de ahogy elkezdem, máris érzem, hogy ennél sokkal több van mögötte. Ilyenkor kérdezgetni szoktam a vendéget, a szokásaikról, hogy kiderítsük, mi áll a háttérben, mi az alapvető gond, hogy aztán összességében kezeljük a problémát.

És te személyre szabottan elkészíted a számára legtökéletesebb natúr kozmetikumot?

Igen, plusz átbeszéljük, hogy milyen teákkal, illóolajokkal és egyéb módszerekkel tudunk a problémáján segíteni. De ehhez sok mindent tudnom kell, például, hogy milyen életet él, hogyan táplálkozik, milyen betegsége van, milyen a napi rutinja stb.

Te hogyan kapcsolódsz ki?

Ha engem masszíroznak, azt például nagyon szeretem. De járok Niázni is, amely egy holisztikus mozgásforma, amely ötvözi a harcművészeket, táncművészeket és az öngyógyító terápiákat. Annyira kikapcsolja az embert, hogy közben testileg, szellemileg és lelkileg is feltöltődik.

És mindez hogy fér bele 24 órába?

Beosztással. Nem mondom, hogy mindig egyszerű, de jó előre megtervezve belefér egy napba minden.

Mi lesz a következő lépés?

A fitoterápiát és az aromaterápiát szeretném magas szinten elsajátítani. Az álmaim között pedig egy saját szalon és egy saját brand is szerepel.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?