„Bohém” bajnok

INTERJÚ A SMINKBAJNOKKAL – Orosz-Molnár Éva a dobogó legfelső fokán állhatott a Beauty szakkiállításon megrendezett, „Bohém fantázia” témájú Make-up Magyar Kupa verseny eredményhirdetésén. Az alábbiakban az odáig vezető útról és terveiről faggattuk.

Mi vonzott ehhez a szakmához?
Rajztagozatos voltam, és az egyik kollégista szobatársamnak hála, bepillantást nyerhettem a kozmetikus tanoncok életébe, ami magával ragadott engem. Szerettem volna megtanulni minden csínját-bínját, különösen a sminkelés fortélyait. Kozmetikus tanulmányaimat Miskolcon, Dóczi Lajosné, Aranka néni kezei alatt kezdtem el, aki mindent önzetlenül átadott és átad a mai napig is. Ő bátorított a versenyzésre is.

Hogyan készültél a versenyre?
Régóta vágyott álmom ez a győzelem. Negyedszer indultam el ezen a versenyen. Az előző alkalommal 2. helyezést értem el. Az utóbbi két megmérettetésre Dudás Barbara kétszeres világbajnok és Európabajnok sminkmester felkészítésével, amit ezúton is nagyon köszönök neki! Először a modellem személye volt biztos, megfogott az arckaraktere, úgy éreztem, ehhez a témához jól passzol majd, ezáltal jól „eladható” lesz az összkép. Ezután a stylingot
raktam össze. Modellem ruhájának felső részét például saját kezűleg készítettem. Az előző évek tapasztalatai alapján színes, mármár vonalas sminket képzeltem el, ami a pontos versenykiírásnak nem igazán felelt meg. Végül a mesteremmel közösen, a kiírást követve, egy sokkal lágyabb, színekben harmonikusabb sminket készítettem.
A mostani felkészülésnél az volt a legnehezebb, hogy egy 15 hónapos kislány édesanyjaként kellett helytállnom.
Úgy gyakorolni, hogy ő ne kerüljön háttérbe. Mindezt mondhatom jelen időben is: rengeteg gyakorlással készülök az
Eb-re, hogy még biztosabb kézzel és még nagyobb rutinnal állhassak ott.

Mit tanácsolsz az idei versenyre készülőknek, mire figyeljenek?
Fontos, hogy figyelmesen kövessék a kiírást. Törekedjenek arra is, hogy legyen valami egyedi a munkájukban, ami megérinti a szemlélőt. És bármi lesz: sosem szabad feladni, nem szabad egy kevésbé eredményes megmérettetés után megtorpanni, tanulni kell belőle.

Hogyan tovább?
Először is szeretném a lehető legjobb helyet elhozni az Eb-ről. A későbbiekben egy szép kis referenciakozmetikát
szeretnék nyitni úgy, ahogy megálmodtam. És egészségben, boldogságban élni egy kis tesóval kibővült családi körben…


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail